Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e ona ona e

badanie mikrobiologoczne pochwy - proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość e ona ona e

Zastanawiam się przede wszystkim jak dlugo nalezy to leczyć, czy 10 dni wystarczy? Inaczej wszystkie moje plany na dlugo się przesuną a przecież przygotowyję się do inseminacji.... preaparat bezpośredni: bardzo liczne nabłonki nieliczne paleczki kwasu mlekowego bardzo liczne ziarniaki g+ dość liczne pałeczki g- nieliczne drożdzaki - wegetatywne i inwazyjne pojedyncze leukocyty hodowle tlenowe: bardzo liczne streptococcus agalacitae bardzo liczne escherichia coli Wyodowano bardzo liczne grzyby droźdzopodobne candida albicans - wrazliwe na nystatyne i do tego mam antybiogram.

ja brałam 3 serie antybiotyków, i miałam robione jodynowanie pochwy 2 razy w klinice.

Gość e ona ona e
mialas takie same wyniki? Jak dlugo trwalo leczenie? Antybiotyki bralas doustnie?

hodowle tlenowe: bardzo liczne streptococcus agalacitae bardzo liczne escherichia coli To miałam tak samo. Brałam gentamecyne w zastrzykach 1 seria i doustne dwie serie antybiotyków nie pamiętam jakich. Potem miałam już sladowe ilości tych bakterii.

Gość e ona ona e
a w jakim celu mialas robione to badanie? czy pamietasz jak dlugo sie leczylas? dziekuje za pomoc

Gość e ona ona e
może ktoś mi jeszcze pomoże? Z gory dziekuje :)

Gość nbb
ja miałam pod koniec ciąży paciorkowca -liczny. dostałam amotaks i gynalgin. cała kuracja trwała niespełna 2tyg. potem miałam powtórnie pobrany wymaz i paciorkowca nie było.