Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mallegota

Co byście wybrali Kuba, Malediwy czy Sri Lanka?

Polecane posty

Gość Mallegota
womanontheway25 Zazdroszczę tego snu :) Ja musiałabym chyba nie spać ze trzy doby żeby zasnąć w samolocie, lot to generalnie dla mnie horror i bardzo boję się katastrofy może dlatego jestem bardzo przerażona każdym dźwiękiem...

ez sie kiedys paniccznie balam latac bo miaam sen na jawie, w samolicie ze sie rozbijamy. zawsze wiec kupowalam cwairtke mala na bezclowym i mieszalam z cola na lotnisku hehe pozniej powiedzialam CO MA BYC TO BEDZIE

Gość Mallegota
na wybrzeżu Riviera Maya, plaże piękne ale generalnie chyba nie tego oczekiwałam od Meksyku...

Gość Oczywiście że
Mallegota Czy Malediwy czy Sri Lanka leżą nad Oceanem Indyjskim.Natomiast Malediwy są tylko miejscem do opalania ciałka. Na Sri Lance jest kupamiejsc do zwiedzania/starożytnych/.

Gość December 2011
A może Kostaryka. nie wiem czy z Polski są jakieś wycieczki, ale moi znajomi ze Stanów tam byli i mowili, ze jest pieknie. Jest jeszcze Jamajka ;) Miami - Key West ;)

Gość Mallegota
Oczywiście że Ok, dzięki za pomoc. Fajnie że można też z normalnymi ludźmi tutaj pogadać i czegoś się dowiedzieć. Na chwilę obecną jestem bardziej za Sri Lanką, bo jednak leżeć plackiem na plaży przez 9 dni to dla mnie trochę za długo... womanontheway25 Też staram się myśleć co ma być to będzie ale ten strach mnie czasem paraliżuje na maksa. Alkoholu jeszcze nie piłam ale chyba skorzystam z twojego sposobu i walnę sobie ćwiartkę z colą przed lotem :D

no wlasnie, ludzie jezdza do kurortow a pozniej chwala sie ze zwiedzili meksyk, sri lanke, kube a siedza i samaza tylki nad basenem ja oczywiscie tego nie neguje, ale jak sie jedzie na wakacje to mozna dupsko ruszyc z plazy, wziazc autobus miejski i jechac zobaczyc prawdziwy kraj ja mialam kupione bilety do meksyku teraz bym wlasie grzala sie w meksyksu ale niestety praca mnie trzyma, takze next time ale marzy mi Chiapas

Gość Mallegota
December 2011 Raczek myślę tylko nad tymi trzema miejscami które wymieniłam z temacie :) Na Jamajce był znajomy i polecal, chociaż mówił że jest dość niebezpiecznie w niektórych częściach.

no tak, zwiedzanie jest lepsze oczywiscie, sri lanka jest fajna, na polnocnym wschodzie sa piekne plaze, prawie bezludne ale malediwy chociaz na 3 dni, zeby zobaczyc tej raj- chcialabym takich plaz jak na male to chyba tylko polinezja fancuska, moze seszele

Zanzibar!!!! pieeeeekne morze i bialy piasek i cenowo jezeli chodzi o tak piekne miejsce to nawet tanio ...

Gość Mallegota
No dokładnie też tam myślę że plaże jak na Malediwach są rzadkością i pewnie zapierają dech w piersi jednak ze względu na cel wycieczki wolałabym posmażyć się trochę i zwiedzić.

Gość Mallegota
Woman A możesz mi coś napisać na temat Bali? Warto wg ciebie? Widzę w stopce że masz przepiękne zdjęcia.

Tani jak barszcz za 5 dolarow wynajmujesz skuter i zwiedzasz cala wyspe Piekne widoki, mili ludzie, piekne plaze, super klimat!

Gość Mallegota
Dzięki piękne za info i dołączam do czytelników twojego bloga :) Pozdrawiam

NA KUBEEEEE!!! ale Kube zwiedzac tylko na własna reke nie za posrednictwem biura podrózy które ulokuje cie w jakims zajebiaszczym hotelu dla obcokrajowców. Nie zobaczysz tam prawdziwej Kuby

womanontheway25 Czesc ...ja tez dolanczam do czytelnikow twojego bloga...bardzo fajny... ja tez czesto podrozuje.

A tak to cala Hiszpania, wyspy Kanaryjskie, Minorka ,Formentera,Ibiza, Portugalia Paryz i zachodnia Francja , Korsyka,Lazurowe Wybrzeze , Prawie cale Wlochy +Sardegna i sycylia ,Egipt,Amsterdam,Szwajcaria, Kuba ,Rep.Dominikana,Tajlandia( Bangkog+Puket) , Zanzibar, Kenja+ Safari Tsawo i Masai ...Jeszcze nie bylam w Ameryce polnocna ani poludniowa no i mi brakuje duzo "wschodu"

ah wspaniale, pidziwiam!!! a ten pies jest booooski!!! Przewozisz go z soba?? kiedys myslalam, ze fajnie byloby podrozowac z psem, ale placic za psa trche dziwnie

Ja go mam od maja takze ...nie "zdazyl" byc wszedzie ze mna ale jak moge to go biore ..pewnie ze do niektorych panst nie wposzczaja w ogole psow takze niektore wyprawy bedzie musial "przegapic" albo jak mnie to bedzie zbyt duzo kosztowalo...Naprawde podziwiam cie ze sama jezdzisz nie dlatego ze niebezpiecznie ale mnie sie wydaje jakos tak "lyso"...Ja jezdze (oprocz psem) z moim narzeczonym takze jest nam "razniej".

Gość ale gapa
Zwiedzanie i super jedzonko- Sri Lanka, bo plaze takie sobie tzn. szerokie ale ocean bury, Kuba- fantastyczna woda , ludzie,jest co zobaczyc , plaze O.K. Malediwy-tylko plaze i opalańsko. A wiele osób robi tak, ze po zwiedzaniu Sri Lanki na wypoczynek leci na Malediwy.

Gość ale gapa
Kenia jest fantastyczna, to jeden z niewielu krajów, który skradł moje serce.wiele osób ,także Polaków kupuje tam posiadlości. Kenia to niesamowita przygoda, wspaniali ludzie, bezkresne plaże, super jedzenie, zwierzeta na wyciagnięcie reki-ach wróciłabym tam w kazdej chwili.

Gość Milena86
Ja byłam na Kubie z Rainbow Tours na nieco opóźnionej podróży poślubnej Wycieczka nazywała się Kuba - Wyspa jak wulkan gorąca. Niesamowita wycieczka - niesamowite miejsce :) Ta wyspa ma taki niesamowity klimat chilloutu i taką kulturę, że nie chciałam stamtąd wyjeżdżać. Program był ułożony tak, że zwiedziliśmy naprawdę sporo. Idealna podróż poślubna - aktywna i radosna :)

Gość gość
Ale na kubie zaczepianie kobiet takie samo jak w egipcie . bylam w grudniu .

My z mężem byliśmy na naszej podróży poślubnej na Sri Lance - zdecydowaliśmy się na tak egzotyczny kierunek ponieważ chcieliśmy mieć wspaniałe wspomnienia z wyjazdu . I się nie zawiedliśmy. Cudowne krajobrazy, wiele zabytków. Polecam jednak aktywnym poniewaz znajduje się tam wiele tras trekkingowych. Nie polecam natomiast miłośnikom leżenia na plaży :) Takie plaże z palmami można spotkać również w Europie. Tutaj jest opis regionu: http://www.qtravel.pl/inspiracje/sri-lanka-id341

Gość gosciooowa
A mnie się marzy Kuba już dośc długo, a to chyba ostatni czas, żeby na nią polecieć... ale tymczasem w grudniu skorzystalam z nadarzającej mi sie okazji i polecialam z koleżanką na Sri Lankę (objazd, z Rainbow), wycieczka była tak ciekawa i pełna egzotyki, że otworzyła mnie na Azję, o której w zasadzie wczesniej nie myslałam :) chwalę naprawde te obecne oferty touroperatorów, z którymi mozna zwiedzić taki kawał świata, i to nawet w przystepnych cenach! :)

Gość gość
Sri Lanka to moje marzenie!! :) Zazdroszczę wszystkim, którzy juz mieli okazję tam polecieć, ja się jeszcze organizuję :) może w przyszłym sezonie zimowym mi się uda :)