Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Luty 22, 2012 taką koncepcję poslowie chadecji chca przeforsować w niemeickim parlamencie. podatek będzie się zmniejszał wraz z kolejnym dzieckiem:) dobry plan? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Luty 22, 2012 nikogo to nie obchodzi?:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elaine Blath 0 Napisano Luty 22, 2012 No świetny pomysł. Tylko pod jednym mikro warunkiem- dzieciaci sami się finansują- edukację (od żłobka po studia), leczenie (pediatryczne i specjalistów), budowę placów zabaw, poradnie psychologiczne i wszelkie inne instytucje dla dzieci. Jak będą w 100% finansowane z kieszeni rodziców to ja z szaloną przyjemnością opłacę swój bezdzietny podatek ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tym razem to znowu ja + ban x2 0 Napisano Luty 22, 2012 nie wiem dokladnie jak to ma wyglądac bo nie czytalem projektu tych poslów tylko samą koncepcję wrzuciłem pod dyskusje:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elaine Blath 0 Napisano Luty 22, 2012 ja dawno temu czytałam o tym pomyśle i to mial być jakiś dodatkowy podatek do dochodowego dla bezdzietnych. Ale nie ma szans na wprowadzenie tego, bo to by się kłóciło z konstytucyjną zasadą równości. RPO by ich zjadł za takie przepisy bez niczego, a jak nie on to ETPC w Strasburgu wzbogaciłby się o wiele pozwów przeciwko PL- więc koniec końców budżet zamiast zyskać by stracił grube miliony na odszkodowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach