Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cygareta908

Zrobiłam to. Zapisałam się do psychiatry

Polecane posty

termin: 25 kwietnia godzina 13.30 to było straszne. babka przez telefon, recepcjonistka, miała taki współczujący głos jakby wiedziała wszystko o moich problemach. Pytała się do jakiego lekarza, a ja tylko "wolałabym żeby to była kobieta":o jak myślicie czy przed wizytą mogę sobie wszystkie swoje objawy spisać na kartce żebysię nie pogubić i nie zapomniec? jak tam będzie?

Gość locitan
Tak właśnie zrób. Jak zabraknie Ci słów, to dasz karteczkę lekarzowi.

Gość marlena baj111
o rany, na co Ty liczysz? Psychiatra to nie psychoterapeuta. Ja byłam miesiąc temu, weszłam, gówno go obchodziły moje problemy, wypisał leki i wypad. Nie zdziw sie

Gość terryferry
tak, mozesz sobie spisać, będziesz się mniej wówczas strasować ;)

Gość honorata=
co ci dolega?

oczywiście - w zależności od rozmowy , poziomu stresu czy nawet fachowości kobiety zdecydujesz czy wspomóc sie kartką czy mówić wszysko " z głowy " :)

Gość dokladnie tak jest
psychiatra nie bedzie z Tb gadal o Twoich problemach, tylko ogolnie wypyta o co chodzi i wypisze leki. idziesz prywatnie? jak ja bylam prywatnie, to nie dosc ze nie bylo ustalonych terminow, trzeba bylo czekac 2 h (bo kolejki w huj dlugie, ponoc dobry psychiatra), wizyta trwala maximum 15 min a kosztowala 70 zl. teraz jest jeszcze drozej, okolo 100 zl pewnie.

Gość dokladnie tak jest
po drugie, moglas wybrac faceta, miedzy kobietami podswiadomie bedzie zawsze rywalizacja, tak samo jak miedzy dwoma mezczyznami, a to nie jest dobre w relacji pacjent-lekarz, zwlaszcza psycholog, psychiatra itd.

gowno mnie w tym momencie obchodzi co myslicie, jestem calkiem wypluta mentalnie po tym telefonie. Mam powody to idę, aże to moja pierwsza wizyta to się kurwa pytam :o rozumiem, że wy w tym macie doświadczenie wieloletnie, mędrcy z kafe :o

Gość honorata=
cygareta depresja ? gratulacje odwagi:) najważniejszy pierwszy krok potem będzie lepiej:)

nie ufam facetom. za chuja nie opowiedziałabym mężczyźnie o tym co mi jest. Zawsze nawiązywałam więzi z kobietami, z facetami nie potrafię.

Gość a ja mam nadzieje
dokladnie tak jest- dobrze mówi jestem kobieta i bylam u kobiety, od poczatku jej stosunek do mnie byl kpiacy , tak jakby chciala pokazac ze ona tu rzadzi ze jest lepsza, ciezko sie bylo przed nią otworzyc potem bylam u mezczyzn i oniebo lepiej :)

Gość dokladnie tak jest
pytasz sie, to odpowiadam jak bedzie wygladac. leczenie psychiatryczne (lekami) zawsze musi isc w parze z psychologiem, bo to on jest od rozmawiania od problemow, psychiatra od wypisywania lekow. idziesz prywatnie?

Gość dokladnie tak jest
fobia? psycholog obowiązkowy, dodatkowo leczenie farmakologiczne

Gość a ja mam nadzieje
i moze wczesniej sprawdz jakie opinie ma lekarz w internecie :) ja przy wyborze juz mezczyzny sie nimi pokierowalam i nie żałuje :)

Gość dokladnie tak jest
a chodzisz tez do psychologa? wyszlam z roznych fobii, ale zawsze dzieki psychologowi, leki dodatkowo przyjmowalam. jesli odbierasz to jako warczenie, to przepraszam, nie warcze

może ja jestem przewrażliwiona i twoją wypowiedź tak odbieram, ostatnio jest ze mną tak źle, że już nie daję rady. Chyba rzeczywiście powinnam też psychologa znaleźć jakiegoś.

Gość dokladnie tak jest
chodzilam do swietnej pani psycholog jako gowniara 15-11=6 lat i byla dla mnie przemila, bylam u niej ostatnio, jestem juz dorosłą kobietą, jej stosunek jest do mnie kpiący, ironizuje moje problemy, chociaz chodze prywatnie, nie zawsze tak jest, ale czesto kobiety traktuja druga kobiete jako rywalke, nawet podswiadomie

Gość dokladnie tak jest
*15-16 niestety, musisz, bo same leki nic nie dadzą, to dodatek do terapii, tylko naprawde dobrze poszukaj.

Gość a ja mam nadzieje
chociaz jak teraz patrze to opinie mojej pani psychiatry tez nie sa najgorsze a nawet bardzo dobre :O az troche dziwne bo ja jak tylko weszlam to od razu zobaczylam po jej minie : "aczego ty tu szukasz" i rozmowa byla kontunowana w tym tonie:O cos w tym jest w tej podswiadomej rywalizacji ,może spróbuj mezczyzne ( moze prywatnie i sa sukins... ;) ) ale a słuzbowo naprawde dobrze potrafią słuchac doradzac no i posiadaja ten meski spokój i opanowanie sytuacji udzielajacy sie drugiej osobie ;)

Gość a ja mam nadzieje
tzn nastepnym razem po teraz sie zapisalas to i tak juz po ptakach ;) no chyba ze zawsze mozna zadzwonic i odwolac ;) jak trafisz na dobrego psychiatre niezaleznie od plci to juz po samej wizycie powinnas sie poczuc lepiej podniesiona na duchu ,powodzenia ;)