Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mnnnniaaaammmm

Mniammmm, zjadłam właśnie calutką paczkę kotletów sojowych, smarzonych.

Polecane posty

Gość Hmmmmmmm ?:)
A co Ty ze mną zrobiłaś tym topikiem ? :) ;)

Gość Mnnnniaaaammmm
hahha to żeśmy się zgłodnieli tu nawzajem :D Mój mąż zjadł jakieś pół kilo karkówki ( typowy mięsożerca) na raz i jest zadowolony, a ja paczkę kotletków sojowych i już myślę o tym spaghetti :D i parówy też kupię koniecznie :D

Pysiulek chce am am ? ;) Ja też, ale trzeba dotrwać do rana :)

Ja niestety palę, więc się fajką podratuję.

Gość Mnnnniaaaammmm
Ja rano do dentysty a potem prosto do sklepu po soję :D Kurcze, cała paka zjedzona i już mi ślinka cieknie :D Tak samo, ciasta, cukierki jem na imprezach grzecznościowo, tak cały rok nie :D A słone, przyprawione, smażone TAK :D Uwielbiam :D Jezu, teraz widzę byka w temacie :D Ala gafa :D

ja sie podratowalam kanapkami, bo chlopak w pracy, i go nie moge do nocnego wyslac. a kotlety sojowe jem niezbyt czesto zeby mi sie nie przejadly. ale paka idzie na raz :D

No tak, Pysiulku, przeczytałam teraz stopkę. Gratuluję i życzę Wam zdrowia. I miłości. I dobrego żarełka ;)

Gość Mnnnniaaaammmm
Też życzę zdrowia Tobie i dziecku :) Ja w ciąży też taka za soją byłam jak teraz. Ale lekarz zalecał jedzenie soi i tofu, bo to podobno dobrze działa w ciąży i zdrowe. Nie wiem, czy to prawda, ale tak mówił a mi to pasowało :D

Gość glutekkkkkk
Gagita no właśnie tak robiłam kiedyś jak podajecie w bulionie z przyprawami, ale pewnie są różnych firm i może różnej jakości specjalnie dla ciebie znalazłam moje ulubione:P http://img.xxlmarket.pl/tow_icons/70/8470/icon.jpg nie wiem czy link dobrze sie wkleił, na kafe bywa różnie:P najlepiej ugotowac w bulionie warzywnym/vegecie/ziarenkach smaku- wersja mało zdrowa lub w curry+chili :)

hm, a macie pomysly na te kotleciki po za serem i spagetti? bo ja tak standard jajeczko i bulka tarta. ukochany soji nie toleruje :D

Gość Mnnnniaaaammmm
Ja też zawsze tylko standardowo, bo od lat tak uwielbiam. Ale spróbować innych sposobów warto :D

Ja mam straszne nawyki: uwielbiam frytki, zapiekani z budek, pieczone ( w piekarniku ziemniaki) pierogi ruskie moje produkcji ( tylko dlaczemu je się tak długo robi? ) i makarony zapiekane, najlepiej pod mozzarellą. Jakimś cudem jeszcze nie jestem gruba, ale chyba muszę polubić zielone, i zdrowe bo 30-stka mi niedawno stuknęła i już widzę po sobie, że ciało mi nie wybacza tak łatwo tych kulinarnych grzechów ;(

Gość bnm,bmvbnbvn
hm dawno ich nie jadlam, kiedys moja siostra bardzo dlugo nie jadla miesa i robila wegetarianskie obiady w domu, bardzo mi to smakowalo, a najbardziej te kotlety sojowe, bardziej smakowaly mi mielone, ale te do namoczenia tez byly dobre. juz wiem, co jutro na obiad zrobie, dzieki;D

Gość Mnnnniaaaammmm
No ja też należę do chudzielców na szczęście. Gdybym miała ograniczyć tę soję to nie wiem...

Dobre są, ja wspominałam, te mielone sojowe ( są różne smaki) . Kupuję taki w kartoniku, w środku jest folia z proszkiem :) Polane sosem pomidorowym, w czesnie dobrze przyprawione są naprawdę smaczne, i mój mięsożerca tez je uwielbia. Inne przepisy na kotlety sojowe to te które podawałam wcześniej: spaghetti, gulasz a la chili con carne.

Gość bnm,bmvbnbvn
a co do ulubionych potraw, to lubie wszelkie makarony z roznistymi sosami oraz rozne dania jednogarnkowe, wtedy wszystkie skladniki przechodzą soba i mmmmmmmmmmmmmmmmmm pycha.

Gość Belladonnaaa
żresz te GMO -a pużniej chłop zostanie wdowcem

O, fryty z maca to cud malina :) Mięs nie jadłam, ale ogólnie fast foody uwielbiam:( Byleby bezmięsne :) Lubię też domowe frytki, robione od podstaw, ale jestem leniem trochę, więc rzadko robię.

Bella, jemy soję niemodyfikowaną genetycznie, Ty się lepiej pomartw jakie jesz kurczaki czy kukurydzę, bo przy nich częściej się "grzebie i majstruje" genetycznie.

Gość tzn wprowadziłaś
Belladonnaaa żresz te GMO -a pużniej chłop zostanie wdowcem a ty żresz kurczaki które składają się głównie z antybiotyków,smacznego:)

Gość Mnnnniaaaammmm
No właśnie, wszyscy się czepiają soi, a przecież pisze, że na tych kotletach nie ma modyfikowanej genetycznie soi. A jak już tak piszecie, to dziecko mojego brata nie jadło innych mięs poza kurczakiem. W wieku niecałych 3 lat obrosło w czarne włoski. Lekarz pierwsze co zabronił jeść kupnych kurczaków, bo są tak nafaszerowane hormonami, że dzieci od tego dojrzewają w wieku przedszkolnym.... I to ma być zdrowe?

Gość Mnnnniaaaammmm
Frytki z Maca też lubię, byle dobrze posolone :D

Gość smaka_ka
mniam! pyszniaste. ja wlasnie zjadłam pulpety wegusie...wiem,ze pozno,ale po pracy i po calym dniu mam czasna odpoczynek i jedzonko dopiero teraz:)