Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Miałam do kupienia microgynon, ale nie wiedziałam jaka jest refundacja. Poszłam do mojej ulubionej apteki, miła pani pogrzebała w wykazach i się okazuje, że trójpak, na 3 miesiące kosztuje teraz 7,50 :) Przy cenie za jedno opakowanie 6,80 ;P

Microgynon to stare tabletki, ze stosunkowo dużą dawką hormonów. Można powiedzieć, że trafiłaś na promocję jak w supermarkecie - tanieje to, co chcą spuścić z magazynów...

Gość Kobieta z kasą!!:)
Microgynon to minipigułka osle

To nie żadna promocja, tylko tak widnieje w wykazach refundacyjnych Wcześniej brałam cilest i depo proverę. Na jednym i drugim koszmarnie się męczyłam Na cileście mam syna ;P Na microgynon jestem piąty rok. Rewelacja :)

Microgyno to w żadnym wypadku nie jest minipigułka - to normalna, dwuskładnikowa pigułka. brałam 10 lat temu, zatem wiem co mówię.

Microgynon jest naprawde dobry, stosuje go juz 7 lat z 11 miesieczna przerwa na dzidziusia:)) i zadnych skutkow ubocznych

no, czytam i są jak byk dwa hormony. Microgynon to dwuskładnikowa doustna pigułka antykoncepcyjna, co oznacza, że zawiera 2 hormony zamiast jednego, jak mini pigułka. Te dwa aktywne składniki to etynyloestradiol (30 mikrogramów) i lewonorgestrel (150 mikrogramów) - syntetyczne odpowiedniki estrogenu i progestogenu, które działają tak samo, jak naturalne hormony. nic się przez te lata nie zmieniło jak widzę :D Microgynon rzeczywiście był ok, ale hormonów jednak ma dość sporo. po porodzie zaczęłam brać Novynette i jestem bardziej zadowolona.

Microgynon 21 jest zoonym doustnym rodkiem antykoncepcyjnym. Kada tabletka za- wiera niewielk ilo dwóch rónych hormonów. S to: lewonorgestrel (gestagen) i etinyle- stradiol (estrogen). Ze wzgldu na ma zawarto hormonów, Microgynon 21 jest prepara- tem o maej dawce. Poniewa wszystkie tabletki w opakowaniu zawieraj te s

ale dziwnie sie skopiowało:)) tak czy inaczej jest napisane ze posiada mała ilosc hormonow .............

ale to nie znaczy, że jest miipigułką. mini są jednoskładnikowe.

oj tam oj tam:0 ale to tez nie znaczy ze ma duzo hormonow jak napisałas:)

znaczy. bo Novynette ma tylko 20 mikrogramów estrogenu, czyli aż o 30% mniej. BTW, w każdej ulotce tabsów jest chyba informacja o tym, że dawki hormonów są niewielkie... ale oczywiście ogólnie rzecz biorąc. a diabeł tkwi w szczegółach.

no wlasnie,diableł tkwi w szczegolach,.....a szczegołow nie warto sie czepiac:))))))

Gość 111111111111111111
kupię microgynom, prosze pisac na aroaro37@interia.pl

Gość Zadomowiona 4
Ja microgynon 5 rok biorę. Żadnych skutków ubocznych. Ja biorę nie w celu antykoncepcji, a HTZ

Stary wątek ;) Odstawiłam pół roku temu :) Trafiłam na innego gina, bo jak już żadne metody odchudzania nie pomagały to się poddałam. Okazało się,że słusznie ;P Te tabletki niby mi służyły dobrze, a brak libido czy nadwaga wydawały mi się nie związane z nimi. A jednak. I seks w końcu jest przyjemniejszy i waga leci jak powinna :D