Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogórekmazielonygarniturek

a ja chcę zapytać o mocne, trwałe perfumy

Polecane posty

Gość ogórekmazielonygarniturek

znalazłam stronę i chcę sobie zamówić kilka odlewek perfum. polećcie mi jakieś mocne, trwałe i wyraziste zapachy :)

Gość bojatojaja
Calvin Klein Euphoria

Gość sdgvdf
Calvin Klein Euphoria toz to okrpny zapach....

Gość cocococococooc
chanel mademoiselle - mmmmmm; ale to dla kobiet :)

Gość bueib
i love love - moschino eau de cartier - woda perfumowana cartiera (zapach unisex taki trochę pieprzny, ostry - dla mnie rewelacja!)

Gość slodka noc
pacco raban ultraviolet -nie sa tak trwale. w zaleznosci od wilotnosci powietrza utrzymuja sie okolo 3 godzin:/ mam jedna buteleczke jak ktos jest z lublina to moge je oddac bo tak szybko wietrzeja, ze nie warto ich uzywac. calvin klein eternity- ostry, pizmowy zapach, moje ulubione, trzymaja sie na skorze okolo 8-10 godzin, choc to zalezy od tego jak masz skore. ja zauwazylam, ze w zimie trzymaja sie okolo 10 godzin w lecie krocej. dior pure poison- u mnie trzyma okolo 6 godzin i w lecie i w zimie, mocny kwiatowy, polecam, jestem bardzo zadowolona. moim ostatnim odkryciem sa perfumy firmowane przez Halle Berry, co prawda maja slodki zapach, ale zapach zmienia sie z czasem i po kilku godzinach zaczyna przypominac zapachy korzenne co akurat uwielbiam. a na koniec mala porada. jesli chcecie by zpach perfum byl wyczuwalny dluzej, po umysciu wlosow spryskajcie je perfumami i wysuszcie. naprawde dziala:)

Zazwyczaj te "ciezsze" zapachowo perfumy sa trwalsze, ale chyba wiecej zalezy tu od wlasciwosci slory danej osoby niz samych perfum. Okazuje sie, ze trwalosc to rzecz wzgledna. W moim przypadku sprawdzaja sie Sean John - Inforgivable Woman YSL - Elle YSL - Opium AGENT Provocateur Kate Moss Hermes - Infusion de Iris Van Cleef & Arpels - Birmane zreszta polecam stronke www.fragrantica.com - to biblia osoby kochajacej perfumy

Ktoras z polskich Currar (zielona butelka) jest prawie identyczna z Elle YSL. Natomiast sprzedawane w Lidlu EDP "Suddenly" do zludzenia przypominaja Coco Mademoiselle. I nie sa to podroby, ktore z czasem wietrzeja nabierajac "pudrowego" nieprzyjemnego zapachu, ale utrzymuja sie na skorze i nie zmieniaja woni na niemila. Duzy plus dla producentow tanszych, a rownie dobrych jakosciowo wyrobow! Sprawdzilam sama, kolezanka kiedys wspomniala o tym co tu napisalam wiec ciekawosc nakazala mi zakupic owe taniochy i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona (mimo iz mam oryginaly). Polska Pani Walewska byla okrzyknieta hitem za granica przez moja sasiadke, ktorej kiedys sprezentowalam buteleczke (babka po 60-ce).

Gość dfreesa
CK euphoria :) moje ukochane

Light Blue od Dolce & Gabbana - nie są ciężkie, raczej świeżak, ale bardzo długo pachną (podobny jest Moschino I love love)

Gość gość
Woda toaletowa Vetiver & Chocolat. Tak, pytaliście o perfumy, ale ta woda jest rewelacyjna. W zasadzie nie jestem w stanie wskazać żadnego innego zapachu, którym w moim przypadku tak długo by się utrzymywał. Tak więc jak najbardziej polecam...

Gość gość
Lolity są bardzo trwałe.

Gość gość
Thierry Mugler - Alien - mocny, wyrazisty, ciężki, przepiękny. Bardzo wydajny - 2-3 psiki wystarczą.

Gość gość
Na wiosnę na dzień zaś - np Versace Bright Crystal, wyrazisty, świeży, bardzo oryginalny zapach

Gość gość
Theirry Mugler Angel oraz Alien z tej samej marki, Yves Saint Laurent-Black Opium raz CK-Eternity to na pewno perfumy które są warte uwagi, ale jest ich jeszcze sporo, które na pewno mogłabym polecić. Kupuję na goia.pl i tam są one opisane co ułatwi wybór. Kupuję od dawna i nigdy się nie zawiodłam ;)