Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brekfaet

pyt o azs

Polecane posty

Gość brekfaet

córka ma 5 mies, na poczatku 3 mies karmilam ja piersia -ja bylam na diecie eliminajcyjnej. potem zmiana mleka na bebilon pepti a teraz nutramigen. zadne mleko nie daje poprawy skóry. coagle ma wysypke. czy mozliwe ze nie od mleka?? moze niepotrzebne sa te hydrolizaty ww/

Gość brekfaet
dodam ze 3 alergologów potwierdziło ze to azs. nie chce córki meczyc tym,, mlekiem": bo nie ma ono zadnych wartosci odzywczych a dzieci po nich tyją noa le nie o tycie mi chodzi tylko glownie o to ze ono niepomoglo w poprawie stanu skóry

Gość brekfaet
czy ktos mi pomoze?

Gość matka pracujaca.......
a dlaczego zadnych wartosci odzywczych nie maja? przeciez te mleka sa wzbogacone o witaminy itp, ale fakt faktem tyje sie po nich bardziej niz na piersi. tak - wysypka moze byc od czegos innego rowniez. inne jedzenie (jesli juz je), proszek, kurze, zwierze w domu, woda, tradzik niemowlecy, przegrzanie itp.

Gość brekfaet
pozostale czynniki o których piszesz tez sa wyelminowane. mzoe zmieenie mleko na zwyczajne no bebiko?

Gość brekfaet
pozostale czynniki o których piszesz tez sa wyelminowane. mzoe zmieenie mleko na zwyczajne no bebiko?

Gość pracujaca mama...
wiesz czy to azs czy np egzema (mialo ja moje dziecko - teraz 2 lata), to ciezko jest, zeby skora od razu od zmiany mleka sie znacznie poprawila. jesli chcesz zmienic na zwykle, to raczej bym to robila pod okiem pediatry, bo to duzo zmian jak na takiego maluszka.

Gość szczęśliwa mama *
Wiesz co , u nas rownież nie było od razu poprawy stanu skóry . Trzeba czasu , u Was to dwa miesiące , więc fakt faktem powinno byc lepiej ,ale może jest jeszcze coś ,co powoduje te zmiany ? Czy macie jakieś maści wspomagające ? Takie zaognione stany najlepiej niestety potraktowac sterydem na 5 dni , potem włączyc intensywną kurację natłuszczającą . My stosujemy do kąpieli Oilatum , a po Emoilum i maści odstawiliśmy już długi czas temu , teraz jest w porządku . Ważne jest , o czym zapewne powiedzial Wam lekarz ,aby dziecka nie przegrzewac , kąpac w letniej wodzie, utrzymywac stała temperaturę w domu , do ubierania najlepsze bawełniane rzeczy dobrej jakości . My pierzemy w Loveli i służy mojej corce . Nie wiem.. jakbys miała jakieś pytania , to śmiało.

Gość szczęśliwa mama *
I zapomniałam dodac ,że moja córka dostaje Zyrtec . Jest na recepte . Może warto o nim porozmawiac z pediatrą ? Nam pomógł przy rozszerzaniu diety

Gość a mi lekarka
ale jest roznica jakie mleko dajesz dziecku.nie kazdemu dziecku poprawia sie po nutramigenie.a jak zamierzasz podawac dziecku z alergia zwykle mleko to gratuluje pomyslu.chcesz zeby dziecko ialo zdrowotne porblemy>astme i wiele innych chorób?

Gość fajnajulia
nie zmieniaj mleka, zaczekaj na efekty, bo może organizm twojego dziecka potrzebuje wiecej czasu na pozbycie się alergenu. spróbuj podawać do mleka latopic, to probiotyk przeznaczony dla dzieci z azs. mozesz o alergii przeczytać sporo na jego stronie www.latopic.pl. warto tez kupić krem cetaphil da, u mojej córki skóra sie bardzo poprawiła po nim.

Gość agula8
dla mojego alergika najbardziej zbawienne okazało się karmienie piersią-tyle że dość długo musiałam byc na ścisłej diecie.Przydałby się dobry alergolog-bo sa mieszanki jeszcze bardziej zhydrolizowane niz pepti i nutramigen. Ale napewno nie dałabym tak małemu dziecku z objawami alergii zwykłej mieszanki, może faktycznie trzeba jeszcze poczekac na poprawę. Lego latopicu tez warto spróbować-ja tez przerabiałam probiotyki. Poza tym teraz w sezonie grzewczym dzieci z azs moga miec nasilone objawy...