Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myffka0

opryszczka

Polecane posty

witam mam pewne pytanie dotyczace opryszczki.moj narzeczony mial niedawno opryszczke na wardze utrzymywala sie przez jakis tydzien i wkoncu wszystko zeszlo i zostaly tylko takie ciemniejsze miejsca jakby blizny i wtedy stwierdzilismy ze to juz jest koniec opryszczki wiec nie balismy sie juz. i moje pytanie jest takie: czy jest jakas mozliwosc ze patner swoja opryszczka ktora mial na ustach mogl przeniesc na moje narzady płciowe z ktorymi mial stycznosc?

Gość mou
"Opryszczka wargowa może się przenieść na genitalia podczas uprawiania tzw. miłości francuskiej. Prawda. Takie prawdopodobieństwo istnieje. Jeśli na ustach partnera widać pęcherzyki opryszczki i dojdzie do tzw. kontaktów oralnych, wirus typu HSV-1 może się przenieść z ust na narządy płciowe. Żeby się tego ustrzec, na czas choroby trzeba zrezygnować z kontaktów seksualnych."

tylko ze on nie mial juz tych pecherzykow tylko takie ciemniejsze slady po nich wiec stwierdzilismy ze juz opryszczki nie ma

Gość Eeerrr...
No a masz opryszczke narzadow plciowych po tym kontakcie, bo jak nie, to znaczy, ze nie przeniosl?

wlasnie o to chodzi ze nie wiem czy mam kontakt z chlopakiem mialam jakies 9 dni temu a dzisiaj zauwazylam jakies takie zaczerwienienie w okolicach sromu i nie wiem wlasnie co sie dzieje :(