Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jarek6776

Kto lubi chodzić do Sauny

Polecane posty

Ciekawy jestem ilu z was chodzi do Sauny. I jak wam się podba taka forma wypoczynku!

Gość zagadka xdd
ja chodze do mokrej zajebiscie sie po niej czuje okolo raz w tygodniu na 10 minut

Gość miszel fajfer
ja bardzo lubię morką saunę, moje płuca (mam astmę) wtedy bardzo wypoczywają, czuję się jak nowo narodzona. ktoś mi kiedyś powiedział że astmatycy nie powinni chodzić na saunę ale chyba to wymyślili to ja wtedy mam dech jak po zażyciu hallsa :D

Mokra czyli Sauna Parowa?? Owszem też bardzo lubię np Parową Kwiatową,, Morską czy Ziołową. Ale najbardziej dobrze czuję się w saunie suchaj na Seansach np Mocnej mięty lub np Piling solny

Do Michel Fairer To polecam jeszcze Seans miętowy Taki Seans znakomicie oczyscza drogi oddechowe. Gdybyś była kiedyś na Śląsku to polecam Termy Rzymskie w Czeladzi!!

Gość rtesaa
Ja bardzo lubie sauny. Najbardziej saune fińską,pierwszy raz poszłam do sauny w wieku 16lat i od tamtej pory często bywałam w saunach. To było 19lat temu i sauny wynajmowało sie na godziny,było ich mało i nie trzebabyło świecić tyłkiem przed nieznajomym. Obecnie w moim mieście jest jedna taka sauna-pomieszczenia 50m2 do wynajęcia na wyłącznosć. Poszłabym np.przy okazji jak bywam na basenach w aqua parku(zimą można na śnieg wybiec) bo mam najbliżej(mieszkam w centrum)ale nie ide bo nie lubie tych wszystkich obowiązkowych stref nagości-nie ide do sauny po to by zobaczyć czyjeś przyrodzenie,a tak właśnie to wygląda... Bywałam w saunach zawsze wszędzie tam gdzie bywałam w niemczech w czechach(czesi są zboczeni) na słowacji i tylko na słowacji w pewnym hotelu spa udało mi się poczuć intymnie bo udało mi sie uniknąć nachalnie naganiającej do nagości obsługi(ale musiałam sie nagimnastykować przy tym)no i tylko tam termometr wskazywał 100+ i ani stopnia mniej. Kocham sauny,ale jestem pruderyjna i nie mam najmniejszej ochoty sie zmieniać. Nie lubie sauny tylko w lecie i wiosną ale zimą jaknajbardziej.

Gość rtesaa
Cenie takie sauny w których nie tylko porządnie grzeją ale też można sie porządnie schłodzić bo o to przecież w tym chodzi,a tymczasem mase jest takich suchych saun w których temp.87 a pod prysznicem jakas letnia woda leci.

Gość ja chodze czesto
i mam taką upatrzoną, nowa czysta, intymnie i na wyłaczność i tanio...

To polcam Termy Rzymskie w Czeladzi!! Jest tam 9 Saun 3 parowe i 6 suchych. Tęperatury w saunach od 45 do 120 2 baaseny 2 jakuzzi prysznice i 2 terarium jedno z podgrzewanymi leżakami drugie zwykłe.

Ja mam saunę na podczerwień w domu, nie jest to drogie, można kupić za parę tys. zł na Allegro. Oprócz tego czasami chodzę sam lub ze znajomymi do sauny publicznej na basenie, w aquaparku. Jedyne, czego nie lubię w saunie publicznej, to to, że często ludzie patrzą się na mnie, najczęściej "newralgiczne miejsca", szczególnie faceci.

No niestety w większosći Saun obowiązuje strefa nagości. W końcu do Sauny powinno się być nago najwyżej okrytym ręcznikiem. Ja tam się nie wstydzę nagoci a do Sauny chodzę wypoczać a nie gapić się na nagie tyłki.

Ale jak facet oblizuje się patrząc na Twoje krocze, to może być to nieco peszące.

Gość ericaaa
A ja pamietam jak kiedyś szłam wyrzucić brudne prześcieradła do kosza będąc w czechach i szło 5facetów korytarzem prowadzącym prosto do tych koszów,oni szli całą szerokością korytarza oczywiście na waleta,5osiłków z pałkami na wierzchu spoko! Nie musze nikomu mówic co robili na tarasach,na tych leżakach na których sie odpoczywa po wyjściu z saun. Oni się nie patyczkują tam nikt sie nie zasłania,każdy exponuje swoje umięśnoine ciało i nie tylko. Dziewczyny w ogóle sie nie krępuja. Można sie nie wstydzić -jasne że tak,ale sex ,to raczej wąska grupa ludzi może sobie upodobac takie miejsce.

No owszem zgadzam się z tobą. Nie jest to przyjemne. Wiesz może dobrze było by wówczas zwrócić uwagę takiemu gościowi!! W ubiegłym roku będać w Termach Rzymskich opalła się dziewczyna nago na specjalnie przygotowanej plaży A z bloku na przeciwko Gościu podglądał przez rolnetkę. Dziewczyna widzać że facet podgląda opalających się uczestników pokazała mu środkowy palec mówiać Zboczeńcu nie masz co robić do gaci się zajrzyj. Facet jakby w mordę dostał zaraz schował się w mieszkaniu. A wszyscy którzy kąpali się w słoneczku obssypali ją gromkimi brawami.

No to napewno przesadzili uprawiajac sex w publicznym miejscu!! Natomiast w opalaniu nago nie ma nic złego sam czasem się tak opalam. Ale z tego co mi wiadomo to Czechy czy Słowacy nie mają wstydu!!

I w ktorej się lepiej czujesz?? Ja lubię i parową i suchą. Jeśli chodzi o parowe to najczęściej jestem w kwiatowej i morskiej czyli solnej ale i w ziołowy znajomicie się czuję. W suchych też lubię posiedzieć a najbardziej kiedy jest seans z pilingiem solnym i seans miętowy. A gdzie chodzisz do Sauny?? Ja to Term Rzymskich

Gość marzenn
witam! Jestem studentką 3 roku Odnowy biologicznej . Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie ankiety badawczej, która posłuży mi przy napisaniu pracy licencjackiej pod tytułem: "Ocena wiedzy na temat prawidłowego korzystania z sauny". Ankieta jest w pełni anonimowa, a zebrane dane posłużą mi wyłącznie jako materiał w pracy licencjackiej. http://www.ankietydlaciebie.pl/ankiety/pokaz/9d0d8671-8417-f073-5dac-4f5f36589407

Gość Gabrysia38
Chodzenie do sauny pozwala usunąć zbędne produkty przemiany materii, toksyny i bakterie z organizmu. Dzięki regularnemu korzystaniu z niej moje samopoczucie znacznie się poprawiło i łatwiej było mi zrzucić kilka kg. Chodzenie do sauny jest jednak dość czasochłonne, przynajmniej w moim wypadku, bo często pracuję do późnych godzin i trudno było mi wygospodarować 1-2h wolne. Dlatego zdecydowałam się na na budowę sauny w domu w miejscu niepotrzebnej graciarni, jaką było pomieszczenie gospodarcze. O dziwo, wbrew moim obawom, wcale nie zapłaciłam tak dużo (korzystałam z usług http://sauna.net.pl/ ). Teraz korzystam nawet w nocy, w weekend.. kiedy tylko najdzie mnie ochota, z tym, że trzeba trochę poczekać aż się rozgrzeje.

Gość gość 157
Sauna w domu to fajny pomysł Gabrysiu 38. Ja niestety nie mam sauny w domu?? Natomiast chodzę regularnie co drugi Weekend do Saun w Termach Rzymskich. A skąd jesteś Gabrysiu?? Ja Okolice Katowic!

Gość gość
No ja jestem od sauny prawie uzależniona ;) – choć oczywiście jeżeli chodzi o częstotliwość to chodzę do niej rozsądnie. Mam taką w domu co jest naprawdę bardzo wygodne. Jakby ktoś również się do tego przymierzał to polecam AMS Sauna gdzie mają spory wybór a gdzie sama kupowałam.

Gość gość157
No ja nie mam w domu Sauny ale też można powiedzieć że jestem od niej uzależniony!! Uczęszczam regularnie co tydzień lub 2. Bywam zazwyczaj w Weekendy od 7 do 10 godzin!!

Gość gość
A ja mam saunę w kuchni pot mi sie z czola leje:D