Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klikliklik

Starania

Polecane posty

Gość klikliklik

Mam 19 lat, jestem w klasie maturalnej. Od roku mieszkam z moim narzeczonym( 22 l.). Kochany pracuje w wyuczonym zawodzie, planuje iśc na studia (wczesniej nie mógł sobie na to pozwolic ze względu na trudna sytuacje materialną). Ja za to jak wcześniej już napisała- ucze się w liceum, mam b.dobre oceny, przygotowuje sie systematycznie do matury, powtarzam materiał. Jednak wraz z moim narzeczonym zdecydowalismy się na dziecko. Uważamy, że jestesmy na to oboje gotowi, możemy naszemu dzieciątku zapewnic wspaniałe warunki do rozwoju. Mamy własne mieszkanie, chociaż owszem, nie pracuje w obecnym czasie-szkoła. Jednak nie zmienia to faktu, że pomagaja nam rodzice(zarobek,alimenty, tzw."kieszonkowe" etc. w zupełności wystarczają na czynsz+jedzenie+małe głupotki). Grudnia ubiegłego roku rozpoczęlismy starania... do dzisiaj NIC. Wiem, ze większośc par na początku dopiero po kilku miesiącach (3-6) uzyskuje wymarzony efekt. Jednak nasz okres pracy mnie niepokoi... Moge liczyc na Wasze wsparcie? Bardzo prosze o poradę.

Gość klikliklik
przepraszam za błąd: w grudniu*

nie tutaj z tym tematem, zaraz zjawia sie mendy i beda Ci truc dupe co do tematu, zdrowa para stara sie do roku, w niektorych krajach do 2 lat zaloz sobie konto na 28dni.pl prowadz obserwacje, poznasz swoje cialo i bedziesz wiedziec co niedobrego sie w nim dzieje, bedziesz potrafila zobaczyc poczatek swoich dni plodnych, bedziesz potrafila wyliczyc termin kolejnej miesiaczki, nawet moment zaplodnienia jezeli do niego dojdzie bedziesz potrafila zauwazyc to nie takie trudne a duzo daje :) polecam

Gość klikliklik
nie dodałam jeszcze, że jest czarnoskórym Senegalczykiem, pracuje w wesołych miasteczku kręcąc karuzelami, a po godzinach dorabia trzepaniem dywanów

Gość klikliklik
dzięki za info, pozdrawiam ;)

Gość klikliklik
dzięki za pomysł.. ale marny mialeś pomysł GOŚCIU!!

Gość klikliklik
w nocy obudziłam się, bo wydawało mi się, że ktoś puka do drzwi. otworzyłam oczy i zobaczyłam swojego faceta klęczącego nade mną ze sztywnym penisem w dłoni i pukającego mnie tym sztywnym członkiem w czoło. zapytałam, co on robi, a on odpowiedział spokojnie, że tak tylko się bawi. a najgorsze jest to, że przyznał się do tego, iż robi to prawie każdej nocy i w ogóle zdziwiło go to, że się dopiero teraz zorientowałam

Gość klikliklik
eh brak słow, podszyw! ^

Dlaczego nie korzystasz z porad ginekologa? On zrobi badania. Zaleci co dalej. Doradzi ... Po drugie - jest bardzo duży przypadków niepłodności bez przyczyny. Tzn. po pełnych badaniach mężczyzny i kobiety i po niestwierdzeniu żadnych problemów - pary dalej nie mają dzieci. Po trzeci - ważna jest też psychika. Jeśli jakaś twoja podświadoma część nie chce tego dziecka - też może być problem. Nie poddawaj się - my staraliśmy się 4 lata :) Udało się naturalnie (bez in vitro).

Gość klikliklik
bo ten ginekolog to jego czarnoskóry kolega i boję sie jego czarnej buławy, bo ma bardzo potężną :(

Gość klikliklik
w każdym bądź razie, własnie założyłam profil na poleconej stronie.. ale co do tych dni płodnych-> licze je od początku, prawie zawsze trafiamy w samo centrum, jednak gdzieś przeczytałam, że nawet i w te dni możliwośc zapłodnienia wynosi tylko 50%. Trudno, poczekamy rok, a może uda się wczesniej..hmm...;)

Gość Van Zann
zajrzyj jeszcze tutaj. mnie pomogło. www.animus24.pl

Gość klikliklik
Albo mam takiego pecha, albo coś z tymi ludźmi jest nie tak.. na początku nie dawał mi dojśc do słowa, po prostu od reki przepisął mi tabletki antykoncepcyjne, rozmawiałam z nim w styczniu.. wysmiał mnie że jestem głupia i naiwna. Zmieniłam na kobietę-> pleconą przez koleżankę, poleciła mi bym się zastanowiła i przyszła do niej za miesiąc.. cóż na razie próbujemy na własną rekę, oczywiście sprawdzając cykl, termin dni płodnych ;) a nóż się uda?

Gość klikliklik
Van Zann-> powodzenia, czarne myśli widze trzymaja sie Ciebie jak zawsze :D niee raczej to nie jest powód by popełnic samobójstwo ;)

Gość Maja22Maja
Hej panie i panowie :) Przeprowadzam krótką ankietę dotyczącą Serwisów Plotkarskich. Ankieta jest całkowicie anonimowa :) Link: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform? formkey=dDIwQnJqb1JVMjBmSjgtb2hodTB3WUE6MQ Liczę na Wasze odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję Pozdrawiam, Maja22Maja