Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alalalalalaallal__

Problem z potem - po umyciu i użyciu antyperspirantu, po godzinie brzydko pachnę

Polecane posty

Gość alalalalalaallal__

Krępuje mnie to, bo lubię czuć się schludnie, używać perfum. Wiadomo, że wtedy się pewniej czuję. A ja mam problem taki, że mogę umyć się, użyć antyperspirantu i czystej bluzki i założę kurtkę, pójdę np do pracy i zdejmuję kurtkę i czuję, że śmierdzę :( Ale uwaga - nie mam tak zawsze. Nie wiem, od czego to zależy, ale raczej nie od bluzek, bo we wszystkich, które mam zdarzyło mi się, że brzydko pachniałam. Jaka może być przyczyna?

Gość sfjsjkjkfsjkjbnbn
polecam etiaxil. zycie mi uratowal

Gość ndksjchuvav
a ja polecam antidral - jest tańszy niż etiaxil

Gość uihjmkgk
ja tez polecam etiaxil.... mialam mokre po łokcie a po nim wszystko przeszło ;)

Gość nonooono
a ile one kosztują i jak ich uzywac bo tez jestem zainteresowana:-)

Gość twims
A ja polecam Vichy w kulce ;)

Gość pomożecie?????????????
tez tak miałam. wymiana antyperspirantów nic nie dawała. na razie mam pewna teorię (którą sprawdzam na razie 4 dzien ale jest duzo lepiej) a mianowicie że pocę się smierdząco jak mam nidedobór wit b12

a ja polecam antidral, tak jak ktoś przede mnmą;) jest znacznie tańszy, niż etiaxil a przedewszystkim- nie podrażnia tak, jak etiaxil. po użyciu etiaxilu trzeba latać ciągle z rękoma dopóki nie wyschnie, bo przy tarciu podrażni. Polecam antidral;)

Gość ndksjchuvav
O antidralu dowiedziałam się kilka lat temu właśnie na kafeterii, bardzo byłam wtedy wdzięczna osobie, która podzieliła się informacją o jego istnieniu, a teraz sama mogę polecić innym :). Używa się go jak dezorodantu w kulce, tylko daje się go na noc. Za pierwszym razem używałam go co noc przez około 5 dni (do tygodnia), a potem już co drugą noc. Potem można coraz rzadziej (wskazówki odnośnie stosowania zaczerpnęłam również z kafeterii ;)). Na początku trochę szczypie i swędzi, ale można się przyzwyczaić :)

Gość Tańsza alternatywa
dla etiaxilu i antidralu to ZIAJA BLOKER. Tak samo się go stosuje jak tamte dwa. Kosztuje około 7-8 zł.

Gość a te dwa pozostale
ile kosztuja?

Gość a te dwa pozostale
I czy naprawde sa skuteczne?Naprawde potem czlowiek nie ma plam na bluzkach i nie smierdzi mimo odpowiedniej higieny?

Gość mysle ze uwazam ze
ziaja bloker dziala identycznie jak etiaxil, antidral, driclor, a kosztuje kilkukrotnie mniej, okolo 8 zl? jakos tak. mozna kupic w rossmannie. ja ci z kolei bardzo polecam krysztal Crystal, warto wydac te 25 zl.

Gość anieszkak
witam, mialam podobnie, tez mialam bardzo nieprzyjemny pot. uzywalam wszystkie dezodoranty w kulce czyli nivea, fa, rexona i adidas etc. i pomogl mi zel zielony colgate palmolive ! jestem w szoku nic sie nie poce, nic nie czuc ! :-) dodatkowo bylam na diecie i schdlam ostatnio w dwa tygodnie 5 kg, to tez moglo mi pomoc, mniej tluszczu. I jeszcze jedno, uzywalam do mycia pod pachy szamponu nizoral. moze mialam pod pachammi jakies grzyby, hehe obecnie jestem suchutka i nic sie nie poce :-P sprobujcie

Gość mysle ze uwazam ze
mozesz uzywac blokera na noc, rano umyc pachy, po czym nalozyc krysztal, nie wykluczaja sie w ten sposob,

Gość mysle ze uwazam ze
picie szalwi zmniejsza potliwosc. dodatkowo jesli nie masz zaburzen hormonalnych, to zwroc uwage na diete, jedzenie zbyt duzej ilosci mies, picie alkoholu i mocnych kaw czy herbat i jedzenie ostrych rzeczy moze powodowac, ze pot bedzie mial intensywniejszy zapach

Gość ndksjchuvav
Antidral jest skuteczny :), to nie jest kolejny antyperspirant, ale bardziej lek - kupujesz go w aptece. Jak kupowałam go kilka miesięcy temu to kosztował ok. 15 zł.

Gość Evvvvvka
Jesli ktos po klku godzinach od umycia nieprzyjemnie pachnie to lepiej niech wybierze sie do lekarza bo to sygnał ze z organizmem cos sie dzieje. Stosowanie preparatow zmiejszających wydzelanie potu nie usunie przyczyny

Gość razum frazzum
Przestań jeść mięso - przez kilka tygodni będzie gorzej (organizm się oczyszcza), ale potem problem zniknie.

Gość mysle ze uwazam ze
Evvvvvka ma racje

Gość mysle ze uwazam ze
aha i napisalas ze nie masz tak zawsze i nie wiesz od czego to zalezy.miedzy innymi 2 rzeczy moga na to wplywac: 1. co ostatnio jadlas 2. zalezy od dnia cyklu - czyli hormony