Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto pierwszy

Kto pierwszy powinien wystawić opinię na Allegro?

Polecane posty

Gość Kto pierwszy

Kupujący czy sprzedający? Czy wypada żebym wystawił opinię kupującemu za szybką wpłatę jeśli on nie wystawił mi opinii?

Gość wypadac to wypada
ale zwykle wystawia kupujacy ;)

Gość Kto pierwszy
A czy brak opinii powinienem rozumieć jako swojego rodzaju negatyw?

Nie. Brak opinii jest często spowodowany brakiem czasu :). Ostatnio dokonałam zakupu na arena.pl i zapomniałam wystawić komentarz sprzedającemu, choć należał mu się wieeelki pozytyw, bo paczkę otrzymałam w trybie 2 dni :).

Gość chrupcia
Nji, ja też zaglądam na arena.pl i coraz bardziej mi sie podoba. Jak sie mocniej rozkręci to będzie cudna alternatywa dla allegro, którego szczerze nie znoszę.

Niepisaną zasadą jest, że pierwszy wystawia kupujący. Nawet czasem sprzedający zapisują to na stronie ''o mnie'' jako jeden z podpunktów zwyczajów panujących u nich na aukcjach.

Gość powodzenia1
Tez uwazam, ze to kupujacy powinien wystawiac pierwszy komentarz. Ja tak robie i oczekuje tego od innych. Wlasnei odstalem swietny komentarz na Allegro:) Warto sie starac dla samej satysfakcji:)

Gość gość
Opinie wystawia osoba, która otrzymało to czego oczekiwała. Ja jako kupujący 1. kupiłem. 2. Zapłaciłem w czasie. I jeszcze na co czekać mam z swojej strony? Więc powinienem za to dostać - komentarz i to pozytywny. Nawet jeśli nie dotarł do mnie towar. Po otrzymaniu towaru - oceniam jakość sprzedaży i wystawiam opinię. Proste jak cep. Odwrotna droga = zemsta komentarza negatywnego. I w ten sposób mamy paradoks samy pozytywów u sprzedawców.

Gość gość
Oczywiście że sprzedający powinien wystawić pierwszy jak tylko otrzyma zapłatę.