Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda124412314

czas na zmiany - wreszcie - czy jest tu dobra dusza, która pomoze dobrać stanik?

Polecane posty

Gość Magda124412314

Mam dość mojego nieśmiertelnego 75B, który jest za szeroki, a biust w nim wyłazi dołem i bokami, pod pachami mam wałki :o Po karmieniu (prawie 3 lata) moje małe piersi wiszą smętnie, na dodatek prawie pod pachami :( da się coś z tym zrobić? Potrzebuję pomocy w doborze rozmiaru i propozycji konkretnych modeli.. pomoże ktoś?

Gość odwiedz www.balkonetka.pl
i www.maheda.eu bez wymiarow zbyt wiele nie zawyrokuje,zmierz sie dokladnie i wklep w google kalkulator rozmiaru stanika

Gość juz były setki tematów o tym
wpisz sobie w szukajkę , po co będziesz kolejny temat zakładać jak już było ich setki :P leniu śmierdzący

Gość podam kilka przykładów
Gość podam kilka przykładów
Gość Magda124412314
przeczytałam je, ale chciałam pogadać z kimś "na żywo", ze się tak wyrażę. Nie jestem leniem :) rozmiar swój wyliczyłam, zmierzyłam się, ale chciałam porozmawiać, nie tylko poczytać :)

Gość Magda124412314
pod biustem - 67 cm w biuście na stojąco - 78-80 cm (tak mi dziwnie wychodzi - wyśrodkowując - 79 m) w pochyleniu - 86 cm wyszedł mi rozmiar 65B Ale gdy oglądam w necie te staniczki w rozmiarze 65B wydają mi się takie maleńkie.. jakby za małe dla moich piersi

Gość spojrz tu
www.balkonetka.pl/katalog/size/65b/ jesli wydaje ci sie,ze masz wieksze piersi sprobuj 65c tu masz link do uzywanych stanikow za grosze www.balkonetka.pl/forum/bra-swap/2011/10/13/ciucholandowe-staniki-ktos-chce-czesc-9/last na probe w sam raz

Skoro teraz nosisz 75B, to 65B będzie na Ciebie na pewno za małe, w końcu to 2 miseczki mniej.. Twój wymiar w biuście (79cm) wskazuje taki rozmiar, ale wymiar w pochyleniu (86cm) ukazuje, że jeszcze trochę Ci się biustu gdzieś chowa i myślę, że na ten wymiar powinnaś dobierać rozmiar. Zaczęłabym od brytyjskiego 30(65)D i 30(65)DD oraz polskiego 65D lub 65E. Najprościej byłoby , gdybyś wstawiła na balkonetkę zdjęcie w swoim najlepiej dobranym staniku i opisała swój problem (niech Cię nie zmyli nietrafny tytuł 'recenzje', nie musisz niczego recenzować. :) ) Jeżeli jednak masz opory, to spróbuj sama lub poproś kogoś o zawiązanie Twojego stanika z tyłu na supeł lub ciaśniejsze spięcie go np. agrafką. Wtedy ułóż biust w miseczkach, wygarnij go spod pach. Stanik leży wtedy idealnie czy jest za mały i potworzyły się tzw. "bułki"? To pomoże zdecydować czy 65D czy 65DD(polskie E)

Gość jedna taka balkonetkowiczka
proponuję się na balkonetkę zapisać , i poczytać :( trochę się twoarzystwo pogorszyło bo do nas dotarło gimgówno i nie jest to samo co dawniej, ale jest dużo pomocnych informacji i stanikomania też

Gość Magda124412314
dziękuję. Już się zalogowałam na balkonetkę, przeglądam recenzję i myślę, myślę, przeglądam stronki w necie, szukam informacji.

Gość Magda124412314
ale jak mam wstawić zdjęcie w swoim najlepiej dobranym staniku, jak wszystkie sa do du.. beznadziejne i bezkształtne.. :(

Gość jedna taka balkonetkowiczka
od czegoś trzeba zacząć ;) wybierz taki który "najlepiej" jako tako leży i wstaw zdjęcie ,żeby się chociaż zorientować co jest nie tak i dziewczyny ci wyjaśnią

Gość Magda124412314
kurcze.. mój "najlepszy stanik" jest przeszywany przeze mnie, czyli zwężany w obwodzie, zresztą jak każdy :o:o . Ale wstyd :( Kupuje taką taniochę i wyglądam w niej okropnie, przesłałam nosić bluzki na ramiączkach, bo mi tłuszczyk na plecach się zbiera i po bokach, a szczupła jestem :(

Może być i zwężany w obwodzie, tylko napisz o tym :) Pamiętaj żeby poprawnie założyć stanik do zdjęcia. Zdjęcia sklejamy w jakimś programie graficznym, chociażby w paintcie, bo do katalogu można wrzucić niestety tylko jedno. Zrób przód, profil i półprofil, najlepiej samowyzwalaczem. Naturalna, wyprostowana pozycja, zdjęcia na wysokości biustu, nie od góry czy od dołu :) Aha i nie ucinamy pach, żeby wiedzieć co się tam dzieje, czy jest jeszcze jakieś ciałko do wygarnięcia, czy fiszbina ma odpowiednią szerokość. Ale myślę, że jak przeglądasz katalog, to widzisz mniej więcej jak to wygląda :)

Gość jedna taka z balkonetki
pokaż taki jaki masz im;) trzeba od czegos zacząć prawda? wstyd to kraść ;) ja na początku robiłam podobnie nie mogłam się wpasować w rozmiary na polskim rynku święcie przekonana ,że coś mam nie tak z biustem:( tylko ,że ja mam wszystko w porządku a problem jest z rozmiarówką A B C D 75-85 :(