Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parasolka!

mycie zebow u trzylatka,pomocy

Polecane posty

Gość parasolka!

jak zmusic 3 latka zeby myl zęby? za cholere nie chce myc,kiedys myl co wieczor a teraz jakis bunt czy cos...juz mi rece opadaja.

jak nie bedzie chcial myc zebow to mu powiedz ze nie bedzie za to bajki na dobranoc. albo jakas inna przyjemnosc odbierz.

Gość Czekolada to nic
nowa pasta, nowa szczotka (może elektryczna oral B z muzyczką?) Te rady brzmią może jak rozpieszczanie ale z dziećmi czasem nie wygrasz a zęby ważna rzecz:D. Polecam też mycie razem z dzieckiem i konkurs kto najdłuzej i najlepiej to zrobi poza tym wizyta u dentystki dziecięcej potrzebna by to pani a nie mama pokazała mu model szczęki i pokazała jak myć ząbki oraz tam dałą jakieś gadżety na uciechę. Pani dentystka (tak trzeba się umówić) będzi eprosić o codzienne mycie ząbków a każda kolejna wizyta u dentysty ma to powtwierdzić na kontroli zębów.

chodzilo mi ze nie przeczytasz mu bajki na dobranoc. ale musisz dostosowac do dziecka, w zaleznosci co on lubi i czego mu bedzie szkoda.

Gość mańka.dzik
mój mały uwielbia bajkę carsy i przekupuje go co chwile jak czegoś nie chce to mówie ok umyjemy ząbki i obejrzymy razem carsy-działa

Gość Moja córka
również ma skończone trzy latka i cały komplet ząbków odkąd skończyła 1,5 roku więc mycie zębów to u nas ługa historia bo zaczęliśmy pielęgnować jak skończyła 2,5 miesiąca (pierwszy wyrzynający się ząbek) i co 5 miesięcy chodzimy do dentystki (takie mam zalecenie). Ząbki są zdrowe ale te wiyty pomagają bo córka widzi powagę sprawy i że mycie to nie takie sobie widzimisię mamy tylko zalecenie pani dentystki :D. Wizyt miałysmy już 3. Radze autorce wziąć małego do dentysty tyle że nie poto by go przestraszyć ale uświadomić co nie co a gwarantuję że nawyk mycia zębów powróci . Fajna szczotka (koniecznie nowa ) i pasta też mogą pomóc i można zacząć od tego.

Gość parasolka!
mowie mu ze jak nie umyje to nie przeczytam bajki,nie dam buzi na dobranoc,sie obraze....no i co? on obrazony idzie sam spac,ale zebow nie umyje.Myje raz w tyg bp tylko tyle udaje mi sie go namowic.No ale fakt,moze wizyta u dentystki cos da..

Gość ja............................
swojemu wytlumaczylam, ze jak nie bedzie myl zabkow to robaki beda w buzi i pozjadaja mu zabki. Jakos podzialalo i juz nie ma buntu na haslo idziemy myc zabki, tylko teraz sam przypomina, ze koniecznie zeby myc trzeba :) Oprocz tego najpierw ja mu myje, a pozniej on myje sobie sam.