Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cynamonowe lulu

ktora z Was szczepiła dziecko tylko przeciw odrze zamiast odry/swinki/różyczki

Polecane posty

Gość cynamonowe lulu

nie chce szczepic trzyskladnikowa szczepionka jak zalatwic tylko p/odrowa?

Gość teyetyet
Chyba się nie da. Też bym chciała tak i na razie zwlekam ale szczepionki przeciwko samej odrze chyba już nie ma na rynku.

Gość mamama27
e szalejecie z tymi szczepionkami - mój synek nawet gorączki nie miał po tej szczepionce - totalnie nic mu niebyło - ważne żeby dziecko było 100% zdrowe i unikac po szczepionce chorych osób i innych mozliwości zarażenia

Gość .P A U L I N A .
nie da sie zalatwić bo takiej szczepionki w Polsce nie ma. MOzesz pojechac do Francji tam szczepią oddzielnie. Przynajmniej jakis czas temu szczepili ale moge miec juz nieaktualne info.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyy
Rouvax, w 2008 kosztowała jakieś 80 pln- teraz nie wiem. Zapytaj lekarza jaka najlepiej, bo szczepionka p/ odrzej jest dostępna na rynku w pl.

W Polsce są trzy szczepionki przeciw odrze dopuszczone do sprzedaży ROUVAX szczepionka p/odrze firma Aventis Pasteur, Droga podania podskórna lub domięśniowa. ATTENUVAX szczepionka p/ odrze firma Merck Sharp & Dohme, Droga podania iniekcja podskórna. RIMEVAX szczepionka p/ odrze firma SmithKline Beecham, Droga podania iniekcja podskórna. i na pewno da sie zalatwic, zeby zaszczepic dziecko tylko przeciw odrze-sama to mam zamiar zrobic na wiosne-moje dziecko ma 2 lata 8 m-cy i nie bylo szczepione na odre-swinke-rozyczke.