Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

venia-16

Jak mozna jako kobieta tak sie zaniedbac?

Polecane posty

Poprostu nie rozumie jak mozna np. nie golic nog???, katastrofa lub w ogole zadnego kremu lub balsamu nie uzywac, zadnych perfumow lub przynajmniej dezodorantu. Mlode kobiety ,matki dwojga dzieci mowia ,ze niby czasu nie maja, przeciez to paskudne,zawsze sie czas znajdzie na szybki makijaz lub na fryzjera raz na pare tygodni, kobiety apeluje do was zrobcie cos z soba

"prfumow"... venia... nie wszystko zalezy od twojego pachnacego tylka... trzeba jeszcze miec cos w glowie

sorry ,ale dla mnie kazda normalna kobieta powinna pachniec ,a nie

Gość wannika1
mnie sie wydaje ,ze kobieta ktora o siebie nie da to facet

Gość AmyLeeQueen
jak dla mnie... wiadomo, że matka młoda jak ma male dziecko to tak nie ma czasu, ale umyć się, posmarować pachy antyperspirantem i ogolić raz na pare dni to chyba nie wysiłek.... nienawidze śmierdzących kobiet....

Gość wannika1
Ostatnio coraz wiecej kobiet ,chodzi bez makijazu nie mam pojecia skad ten trend . Co gorsza to jedzie od kazdej drugie papierochami

Gość AmyLeeQueen
nie trzeba specjaLNIE SIĘ MALOWAĆ I ROBIĆ FRYZUR ( CHOCIAŻ JA BEZ TEGO TO ŻYCIA SOBIE NIE WYOBRAŻAM :) ), ALE KURCZE... CZĘSTO TAKIE MATKI WALĄ POTEM I OGÓLNIE AŻ BRUD WIDAĆ... BLE...

a najlepsze jest to ,ze swiezy pot nie smierdzi ,czyli one poprostu musza sie od dluzszego czasu nie myc, lub ciuchow nie zmieniac fuj

Gość AmyLeeQueen
venia... one myślą, że jak urodziły już dziecko i są po ślubie... to już nic nie muszą robić ze sobą, a to gówno prawda... najlepsze są takie co blondy sobie na łbach robią i jak zwiążą w kucyka to odrost taki, że sam kucyk tylko pofarbowany :D:D:D:D:D

tak wiem co masz na mysli z tymi odrostami, no normalnie takie paszczury ze szkoda gadac, a to do tego mlode kobiety, niektore starsze potrafia o siebie lepiej zadbac

to nie uzywaj, zobaczymy jak za kilka latek skora twoja sie zluszczy :)

no wlasnie nie wiem,dlaczego jedne kobiety potrafia o siebie zadbac,a inne nie. Mam dwie siostry,w jednym czasie urodzily dzieci. I jedna jest zadbana,pachnaca,zawsze umalowana, a druga chodzi jak obwies,i twierdzi,ze dziecko zabiera jej caly czas i ona po prostu nie daje rady o siebie zadbac.

Gość fdfgdfhfghgh
venia jak bedziesz miala 70 lat to zmądrzejesz, daj ci boże ;) bedziesz starą babą i bedziesz smierdziec, kazdego to czeka, a czas szybko leci, wiec zmadrzej

Gość egoistka___
weźcie pieprzone suki pod uwagę że dzieci są różne- jedne grzeczne a inne wredne wrzeszczące i wiecznie chorujące :/

Gość dzisasas
Przeczytajcie sobie skład tych balsamów -toż to sama chemia. Nie mówiąc o fluidach i kolorowych kosmetykach. Ludzie idą do pracy a się malują jakby na sylwestra szli. Wszystko z umiarem. A brak makijażu nie oznacza ,że ktoś jest zaraz zapuszczonym brudasem.

Gość Smoky eyes
Jestem matką półtorarocznego smyka i często padam na pysk ze zmęczenia ale . . . zawsze znajdę te kilka minut aby o siebie zadbac . W zasadzie to poświęcam teraz swojemu wyglądowi jeszcze więcej czasu ponieważ zarwane noce pozostawiają ślady w postaci cieni pod oczami i poszarzałej skóry. Bywa że się nie maluję, ale krem do twarzy i pod oczy to podstawa! O higienie nie wspomnę bo dla mnie to oczywiste. Od kilku miesięcy codziennie cwiczę 8 min ABS bo brzydziły mnie pozostałości po ciąży w postaci oponki na brzuchu.Nie kosztuje mnie to wiele czasu i wysiłku (8 min dziennie znajdzie każdy - można pocwiczyc nawet w czasie przerwy reklamowej w TV) a efekty są. Wydaje mi się że zaniedbanie u niektórych matek nie wynika ze zmęczenia tylko ze zniechęcenia... Siedzą całymi dniami w domu, nie wychodzą do ludzi , ucinają kontakty towarzyskie i poniekąd dziczeją. Sama mam koleżankę która strasznie się zapuściła. Urodziła w wieku 20 lat. Zawsze była super laską z mega powodzeniem-po prostu śliczna dziewczyna będąca duszą towarzystwa. Po porodzie... zniknęła. Przestała utrzymywac z kimkolwiek kontakty. Całe dnie siedziała w domu. Utyła, koszmarnie się ubierała (np. elegancki płaszcz i dresowe spodnie...) , no i słynne odrosty o których pisałyście. Smutne. Teraz jest trochę lepiej.Poszła do pracy i w końcu się ogarnęła. Ma kontakt z innymi ludźmi i to ją mobilizuje do dbania o siebie. Rozumiem że po porodzie nie ma się ochoty na spotkania towarzyskie ale nie można się zamykac w domu z dzieckiem jak w jakiejś klatce!

Gość tralalalalalaa123
Pożyjemy zobaczymy za kilka Lat jak bedziesz miała małe dziecko to nawet zębów nie bedziesz miała czasu umyć o perfumach balsamach bys nawet nie pomyślła bo za dużo pieniedzy lepiej na dziecko wydać! To jest Urok Kochającej Matki!!!!

Wiadomo ze jak ma sie dziecko to jest mniej czasu na wszystko ale żeby zębów nie wymyć albo nie ogolić pach to już przegięcie.

Gość uuuooooo :/
nie wyobrazam sobie wyjsc bez makijazu, dezodorant to podstawa , tak samo jak golenie sie i mycie.. mam jobla na tym punkcie :) kąpie sie codziennie , a latem nawet kilka razy dziennie ... mimo iz niektorzy sadza ze przesadzam wole myc sie za czesto niz za rzadko !!! :O i czas sie zawsze znajdzie !!!!!! jak ktos chce oczywiscie, jak ktos leniwy to wiadomo... :O:O

a tak na marginesie, ostatnio rozmawiałam z taka laską... oczy pomalowane, ładne ubrania, pachnąca... a za pazurami brud, ze az ... :O:O:O myslałam, ze zygnę :O co najgorsze waliły moczem, podejrzewam, ze nie myje rak po wysciu z wc :O:O:O bleeeeeeeeeeeeeee

Gość byla studentka krk
Nie zwalajcie wszystkiego na posiadanie dziecka. Kobieta która chodzi w przetłuszczonych włosach, brudnych ciuchach czy wali potem jest fleją i tyle. Jest masa kobiet które są matkami i wyglądają rewelacyjnie. Grunt to chcieć. Sama mam znajomą która nie zmywa makijażu 3 dni i każdego dnia nakłada następny, potrafi się nie umyć przed ginekologiem i często nie myje zębów. Dla mnie to nienormalne na szczęście studia się skończyły i już nie muszę mieszkać z tą brudaską.

jakbym nie zmyła na noc makijażu to nie chciałabym widzieć swojej twarzy rano haha :D

Gość byla studentka krk
ona chodziła z takim pandami co rano, zmyła pod oczami i dawaj następny tusz...mi się to w głowie nie mieściło że można być taką obleśną kobietą :D

nooo nie biorą codziennie prysznica, nie używają dezodorantu, mają popsute zęby, w domu buuuurdeeelll, wiecznie naburmuszone i mimo że nie pracują to narzekają, że w domu mąż nic nie robi (to nic, że haruje 10 godzin dziennie), nie mają żadnych zainteresowań - jedynie gadają o dzieciach i oglądają telenowele, paznokcie mają za to pomalowane - to nic, że połowa lakieru odpadła a później dziwią się, że facet zdradza nie mówię, że zawsze tak jest, ale niestety często kobieta się tak zachowuje a później lamentuje, że ona była taka dobra a on taki drań...

Gość byla studentka krk
Z tym lakierem to dobrze że poruszyłaś, bo czasami widać wymalowane , obcasy do nieba, głowa wysoko i trzyma się taka jedna z drugą a autobusie a tu albo brud za paznokciami albo lakier nałożony 5 wartwa na poprzedni, jednak najlepiej jak się obgryzione skórki i lakier zdrapany do połowy :D:D No toż kuźwa nie wierzę że nie ma się 3 minut na zmycie lakieru z paznokci.

dokładnie już lepiej w ogóle nie malować a ja nie mogę jeszcze patrzeć na kobiety obgryzające paznokcie/skórki przy paznokciach jak to widzę to mi słabo i jeszcze tłuste włosy jak można z tłustymi włosami chodzić? ja nawet po domu nie umiem chodzić w tłustych włosach bo się źle czuję z tym bleee