Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za młoda na to jestem

Czy jestem już alkoholiczką czy jeszcze nie?

Polecane posty

Od jakiegoś czasu codziennie wieczorem pije. Siedze na komputerze lub oglądam tv i przed snem wypijam kilka kieliszków wódki smakowej. Tak samo jak się zdenerwuje np egzaminem czy czymś to trochę się napije. Kiedyś nawet na zaliczenie poszłam po alkoholu i oczywiscie nie zdałam. Czy to już alkoholizm czy normalne?

Gość wefewrwrw
alkoholizm, czas zacząć się leczyć :classic_cool: zacznij od znalezienia jakiejś poradni w swoim mieście, dalej już tobą pokierują :classic_cool:

Alkoholizm, Ja wieczorami winko popijam, i tak buteleczka pęka wieczorem do kolacji..

No ale np jeśli nie chce to nie pije. Moglabym np teraz przestac pic i nie miałabym jakichś ciągot. Jestem studentką więc pije jak każdy inny student

Gość to jest pastelowy turkus
odstaw alkohol na dwa miesiące wcale zobaczysz jak będzie ci trudno na początku..

Jesteś studentką i pijesz jak każdy student tak? Zauważ że studenci piją w grupie, na imprezie, w barze. Ty pijesz sama w domu do lustra jak rasowy alkoholik. Nie zgłaszaj się do poradni skoro nie widzisz problemu. Spróbuj przestać pić na miesiąc. Jeśli wytrzymasz równo miesiąc to po tym czasie pij tylko raz w tyg na imprezach, nie częściej. Jeśli wytrzymasz tz ze nie jesteś alkoholiczką a jeśli nie wytrzymasz to jak najszybciej szukaj poradni. Tyle ode mnie.