Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niedojedzona

Czy ktoś wie jak i gdzie robi się badania na choroby weneryczne?

Polecane posty

niedojedzona, głębokie, jak dla mnie nawet za bardzo. ;) I chociaż z postaci, które teraz są na forume z Tobą chciałbym się najbardziej "popaprać", to muszę dbać o całokształt sytuacji i wyjść z opresji z twarzą z miejsc, w które wdepnąłem niepotrzebnie. :O Dlatego wybacz, że nie poświęcam Ci należytej uwagi. :(

Niedojedzona, tez mi sie wydaje, że zasadniczo forum powinno spełniac inna rolę, niż walka kogutów o to, który ma wiekszego fiutka i ostrzejszy dziób czy rwanie piór przez kafeteryjne celebrytki o miano "kurowej" forum :) Ktokolwiek napisze zapytanie podobnej tresci, jak Twoje, zostaje zadziobany. Czasem sie trafi jakis ciekawy temat gdzie ludzie kulturalnie rozmawiaja to zawsze sie trafi jakies ptaszydło które nasra, naskrzeczy i zniecheci towarzystwo.

Gość stonka_biedronka_bez ogonka
Niedojedzona - badania, które wykonuje się przy ciąży, czy też jej planowaniu to WR oraz HIV. Można je wykonać w każdym laboratorium. Są to standardowe badania, które zleca ginekolog każdej ciężarnej kobiecie. Nie myślałaś o tym, żeby go odwiedzić i rozwiać wszelkie swoje wątpliwości? Oprócz chorób wenerycznych warto też sprawdzić (tak jak ktoś wcześniej wspomniał) toxoplazmozę i cytomegalię. Powodzenia.

Na pewno nie będzie też ostoją jakieś niedopieszczonej polonistki, która wyczuwa przewagę nad innymi, bo ładniej potrafi składać zdania. :O To miejsce jest dla każdego, kto odpowiednio wczuje się w klimat. :) Wychodzą pewne niedostatki i za każdym razem, chociażby i dzisiaj w tym temacie, ale pisać o "kurach" to drobna przesada. :O Wdychasz za dużo spalin z życia codziennego, może dla tego znasz takie słowa jak celebryta. Tu każdy produkuje się na własne konto i równo startuje, nie panują tu zasady z Twojego kulturalnego życia, choć niezmiernie się cieszę że i to bardzo skutecznie przedstawiasz pewną alternatywę.

Nowy nie ukrywam, ze mnie to ubawiło:D choć ja osobiście nie odpisałabym Foksy nic.:) Po co, skoro z jej postu bije zjawiskiem projekcji?:)

Mnie nie przeszkadza jak kto buduje zdania, bylebym dała rade odczytać sens i nie było to obraźliwe:) Zdania składam jak mi wygodnie i nie czuje tym ani żadnej przewagi, ani niedostatku. Lubię czasem użyc "drobnej przesady". Odpowiedziałam autorce grzecznie na pytania, wyrazilam swoje zdanie do nikogo konkretnie nie pijąc. Nie mam wiekszych kompleksów, żeby szukac okazji do dowartościowania sie na forum, ani nie "produkuję sie na własne konto". Nie zaglądam tu dla spełniania jakiejkolwiek misji, ale dla zabicia czasu. Nie znasz zasad ani innych szczegółów mojego życia, żeby wiedziec co wdycham na codzień. Ale myśl i wypisuj, co tam sobie chcesz :)

To co napisałaś o sobie powinnaś zastosować do innych.:) Wyobraź sobie, ze większość osób tu wchodzi dla zabicia czasu i odskoczni od codzienności a nie z potrzeby misji, czy zostania ,,forumowym celebrytą''(:D) Wybacz ale trudno mi uwierzyć, by 30latka nie umiała korzystać z opieki medycznej. Jeśli jednak tak jest i temat to nie kolejna prowokacja, jakich na Kafe pełno, to autorkę najmocniej przepraszam.:)

Witam:) Dziękuję za wszystkie wypowiedzi:) Założyłam ten topik,bo poważnie traktuję całą sprawę-a lepiej dwa razy zapytać niż raz zle zrobić.. pozdrawiam

Gość poznan_moje_miasto
Niedojedzona - na takie testy możesz iść prywatnie do jakiegoś centrum medycznego. bardzo często są to całe pakiety badań. też jakieś pół roku temu szukałam info w tym temacie, ale dopiero lekarz na konsultacji uświadomił mnie co i jak :) No więc, jeżeli chcesz się przebadać profilaktycznie to termin nie ma znaczenia, ale jeśli np. miałaś jakiś przypadkowy kontakt seksualny to wtedy takie badania można robić najwcześniej 6-8 tygodni od dnia wystąpienia ryzyka zakażenia. Pakiety są przygotowywane pod katem płci, ja byłam na badaniach "bezpieczna kobieta", takie ma w ofercie centrum medyczne certus. Musisz ze sobą zabrać tylko próbkę moczu. Większość wyników była dostępna już tego samego dnia :) za pakiet płaciłam około 200 zł, było w tym chyba badanie na kiłę, żółtaczkę, hiv, chlamydię, test ciążowy i badanie ogólne moczu, ja chcesz to ci podam linka do ich strony, tam jest wszytsko wypisane ;)