Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamamakordeon

brak snu a noworodek

Polecane posty

Gość jamamakordeon

Jak Wy dajecie rade nie spac po urodzeniu dziecka, wstawac co 2h?! dzis nie spalam miedzy 4-6 rano i caly dzien polprzytomna chodzilam.. czy hormony daja takiego kopa czy co?

Gość takakulturalna
wykituje i będzie spokój po pogrzebie wyśpisz sie jak kiedys

Gość jamamakordeon
a tak na prawde to jak to jest?

niewiem jak to jest ale jak syn był młodszy to miałam jakiegos powera w sobie...teraz juz tak nie mam xD

Gość mnie się trafiło
niemowlę-anioł, nie wiem, co to nieprzespana noc

Gość mama sama w domu...
strasznie jak sobie przypomnę miałam tak aż do czasu jak synek skończył 22 miesiące dopiero zaczął przesypiać noce, jeszcze na domiar złego cierpię na bezsenność i czasem tylko zdążyłam usnąć a on się budził do jedzenia i potem nie mogłam zasnąć

Gość viviennnne
niestety ale tak jest! co myslalas, ze noworodek bedzie spal jak dorosly??!! ja wstawalam co 3 godz w nocy i dalam rade.

Gość to ja narcyz sie nazywam lalal
viviennnne niestety ale tak jest! co myslalas, ze noworodek bedzie spal jak dorosly??!! ja wstawalam co 3 godz w nocy i dalam rade. nie, ona tak nie myslała. zapytała tylko jak to jest, bo sama nie ma dzieci, a jak sie ostatnio nie wyspała to chodziła półprzytomna. Ciężko przeczytać ze zrozumieniem?

Tak już jest. Ja wstawałam co 3h i bez problemu funkcjonowałam w dzień. A nie należałam nigdy do rannych ptaszków :P Teraz też bym poleżała do 10 chociaż, ale nie ma zmiłuj :)

Gość mnie się trafiło
viviennnnnne czeka na order, a Wy takie niekumate :P

Tak już jest. Ja wstawałam co 3h i bez problemu funkcjonowałam w dzień. A nie należałam nigdy do rannych ptaszków :P Teraz też bym poleżała do 10 chociaż, ale nie ma zmiłuj :)

Gość doloressssa
ojtam ojtam, ja od miesięcy nie śpię :)

Gość tikal
vieviennne chyba jest niewyspana:)

Gość viviennnne
bez kitu to chyba ze zmeczenia! ja zrozumialam ze noworodek dal popalic od 4 do 6 i pyta jak my dajemy rade! hehe

Ja nie dawałam rady- mąż zajmował się dzieckiem między 4 rano a 10. Teraz pracuje od rana, rzadko kiedy trzeba wstawać do dziecka (ma prawie roczek) ale robimy to na zmianę. Też słuchałam że każda matka daje radę itd.- a ja padałam na buźkę, chodziłam jak zombie, a rady żeby spać w czasie drzemek dziecka mnie rozwalały. NIe znoszę drzemek, wystarczy mi spać 6 godz. w ciągu nocy i wypocznę, w dzień nie potrafię... Wystarczająco dała mi w kość nadwaga po ciąży i stawy które nie wytrzymywały po półrocznym leżeniu...

Gość .P A U L I N A .
ja przed ciąza nie wyobrażałam sobie jak mozna normmalnie funkcjonować kiedy sie śpi 4 -5 gdzin na dobre. Przed ciąża potrafiłam spać po 14 godzin a teraz 6-7godzn przespanych jednym ciagiem mi wystarcza. Nie wiem jak ale organizm jakos sie przestawia. Byc moze to hormony, adrenalina. Dla mnie wazne zeby nawet te 5-6 godzin ale przespac ciągiem, bez przerw. Moje dziecko mi to umozliwiało od samego początku. Kładłam sie spac między 22 -23 córka o 3 wstawała na butle i potem kimała do 7-8 wiec miałam anioła. Teraz ma 1,5 roku i spi ok 11,5 bez budzenia zasypia o 19:30 wstaje ok 7 .

młody ma 8 miesiecy i juz spi prawie całe noce a jak sie budzi to tylko steka bay mu smoka wsadzic i dalej kima:) ale jak był malutki zaraz po porodzie to nie płakał na jedzenie tylko sie krecił w łozeczku i postekiwał a było to niestety co 3 godziny (karmiony MM), wiec wiesz, zrobic mieszanke to naprawde trzeba sie obudzic....potem chodziłam jak zombie ale zafundowałam w zgrzewke enerdzajzerów, kawa, dobry korektor pod oczy i jakos przetrwałam :)