Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzajaca się

Czy to anoreksja?

Polecane posty

Gość odchudzajaca się

Witam, mam problem. Od ponad pół roku stosowałam różne diety na przemian z okresami normalnego jedzenia- chudłam, a potem pozwalałam sobie na dwukilowe jojo, po czym utrzymując tę wagę przez jakiś czas decydowałam się wrócić do odchudzania. Tak z wagi 64 kg przy wzroście 156cm doszłam do obecnego 56kg. Efekt niby nie duży, czas odchudzania racjonalny. Ale będąc obecnie na kolejnej z rzędu diecie, obawiam się, że mam początki anoreksji. Od dwóch tygodni jadam bardzo niewiele. Jeżeli zjem coś po 18.00 idę do łazienki wymiotować, na początku było trudno, teraz doszłam do wprawy. Mam wyrzuty sumienia, kiedy coś zjem. Karcę siebie "przecież miałaś dziś nic nie jeść!" Moje dzienne menu składa się z kromki chleba, jakiejś sałatki z warzywami, bez oleju i innych dodatków, kilku owoców. Kiedy ktoś z rodziny (ukrywam przed rodzina że jestem na diecie) nakłoni mnie do zjedzenia czegokolwiek innego, muszę walczyć ze sobą żeby tego nie zwymiotować, a moje starania są często próżne, bo kiedy nie wymiotuję, biorę środki przeczyszczające i bardzo dużo ćwiczę. Na wagę wchodzę kilka razy dziennie i bardzo się denerwuję jeśli jest więcej choćby 0,1 kg. Nie chce przerywać diety nim osiągnę wagę 50 kg. Ale skąd mogę mieć pewność czy wtedy będę umiała przestać się odchudzać? Skoro już nie mogę patrzyć na jedzenie? Czy to anoreksja?

Gość nie to akurat jest BULIMIA
j.w.

Gość felixaaa
Anoreksja, bulimia. Zaburzenia jedzenia. Najwazniejsze ze zdajesz sobie sparwe z tego ze masz problem a teraz decyzja należy do ciebie co dalej z tym zorbisz.

Gość odchudzajaca się
A co mogę z tym zrobić? próbowałam się racjonalniej odżywiać. Ciężko jest.

Gość ivan
tylko psycholog ci moze pomoc.