Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lafari

********************mamusie LISTOPAD 2012*********************************

Polecane posty

Iryds, jak czujesz że coś jest nie tak, albo że skurcze są bardzo bolesne to jedź do szpitala na KTG , zawsze lepiej żeby ktoś Cię zobaczył. Może spróbuj wziąść jeszcze ciepłą kąpiel, rozluźnisz się i zobaczysz czy dalej męczą Cię te bóle. Leonka, gratuluję 🌼 MałaBlondynka, ty już jesteś na ostatnich nogach , może już Cię coś ruszy, drugi dziecko zazwyczaj rodzi się przed terminem . Jesteś pierwsza na liście :)

Mała B czuje się tak jak ty u mnie to może być przez stosunek :-) z finishem w środku, póki co nadal boli, teraz właśnie dochodzą mnie mdłości. Poczekam jeszcze z 1 h i jak nie będzie zbliżało się ku lepszemu to podjadę do szpitala bo to już II godzina, bóle nadal są i coraz gorzej mi się poruszać.

aha jestem po kąpieli i póki co nic nie jest lepiej. Zobaczymy :-), ja nie chce jeszcze. Jutro mój mąż jedzie do Krakowa :(

idris a co z ruchami dziecka? tzn jeśli ma dojść do porodu to jego ruchy w momencie skurczu powinny słabnąć

Idris ja teraz już wiem ze bym poczekała. Ja skurcze też miałam po stosunku i w dodatku tego dnia odszedł mi czop. Po 2 prysznicach nie przeszło ale też zbyt mocno się nie nasiliło. Ale właśnie była położna podpiąć mnie pod ktg i powiedziała ze jutro wypis będę mieć jeśli wynik dzisiejszego i jutrzejszego ktg będą ok :) więc cieszę się jak szalona :)

Idris ja teraz już wiem ze bym poczekała. Ja skurcze też miałam po stosunku i w dodatku tego dnia odszedł mi czop. Po 2 prysznicach nie przeszło ale też zbyt mocno się nie nasiliło. Ale właśnie była położna podpiąć mnie pod ktg i powiedziała ze jutro wypis będę mieć jeśli wynik dzisiejszego i jutrzejszego ktg będą ok :) więc cieszę się jak szalona :)

Poszłam na spacer, jeszcze wychodząc z domu źle się czułam, w aucie miałam mega skurcz.... na spacerze przeszło :D Jak pisałam wcześniej, że wychodzę tak teraz dopiero wróciłam i już czuje się bardzo dobrze tylko głowa trochę boli. Nie wiem kiedy ten młody łaskawie zawita po tej stronie brzucha :P

Blondi podziwiam... ja już nie daję rady dłużej niż 20 min na spacerze i to blisko domu w towarzystwie bo mnie ciągnie w dół po dłuższym brzuch. a co do porodu to i tak zostało ci już bardzo niewiele:) pozdrawiam

no to chyba koniec euforii ze do domu idę :) skurczy dostałam takich już dosyć mocnych i mnie nie puszczą raczej... Jeszcze mam polezec pod zapisem... Idris jak się czujesz?

madziolek pójdziesz do domu pewnie już z dzieciątkiem zazdroszczę zazdroszczę i jeszcze raz zazdroszczę:) u ciebie jak i u Blondi już się dzieje COŚ cokolwiek no aja :( doczekać się już nie mogę idris odezwij cie co u ciebie

No dobrze napisane ;) Wrócisz do domu już z maluszkiem ;) Ja sama też nie chodzę, teraz to z moimi mendami i znajomymi. Jeszcze żegnam się z koleżanką i ona mówi "no to trzymaj się mamuśka.... yyy raczej nie nie - nie trzymaj się już tylko rozpakuj" ;) Ale czuje, że nie dzieje się kompletnie nic. Zaraz kąpiel i do spania bo głowa boli

no kiedyś na pewno wyjdę :) wzięłam prysznic i czekam za lekarzem. Pytałam czy mała jak do porodu to może być bardziej ruchliwa to powiedziała ze tak a od godziny ponad szal w brzuchu mi robi. Poczekamy zobaczymy. Ach już mam dosyć tej niepewności. Ale dam znać jak będę po wizycie u lekarza

madziolek czekamy na wieści i trzymamy kciuki żeby to już było to na co wszystkie czekamy:)

Ada Mój lekarz powiedział, że jak przyjdzie czas :P Tzn na ostatniej wizycie po prostu nic nie było więc mam czekać sobie do terminu, a dziecko kiedy zachce się rodzić to zachce :) Wiesz jak to jest - czasem u niektórych dużo się dzieje i zdecydowanie widać, że poród będzie szybciej... a u innej może nie być kompletnie nic na dzień przed porodem aż tu nagle rach ciach ;)

No byłam w szpitalu, i się okazało że faktycznie mam b. regularne skurcze i położna wezwała lekarza, powiedziała, że raczej będę rodzić wcześniej, bo jak na przedporodowe to dosyć za intensywne. aczkolwiek lekarz powiedziała, że szyjka zamknięta i może to jeszcze potrwać i nie ma sensu zostawać w szpitalu. Bo mogę rodzić dzisiaj, a może się okazać że jeszcze to potrwa do tygodnia, max do dwóch ale na 80% nie doczekam terminu :-). Póki co dostałam zastrzyk rozkurczowy, no i jak mi nie przejdzie do rana mam przyjechać znowu, a jak przejdzie to iść szybciutko robić badania i czekać na kolejne skurcze. Ale zobaczyłam szpital, położne b.sympatyczne, lekarz również, więc mimo że nadal boli czuje się b. pozytywnie :D. No to tyle :-)

lekarz powiedział ze zapis ok i ze jak coś się nasili to mam zgłosić to położa na porodówke . Spróbuje się przespac... Może wszystko minie znowu. Dobrej nocy

wiem dokładnie co masz na myśli:) sama jestem takim przykładem druga ciąża i niby powinnam przed terminem urodzić a tu niespodzianka, co prawda mam jeszcze 13 dni do terminu ale już mi zapowiedział że co najmniej termin jak nie po i raczej na porodówce zobaczymy się 19 listopada. trochę dłuuuuugooooo :p

idris no to ok że jesteś już spokojniejsza bo wiesz konkretnie czy coś się dzieje ważne że i z maleństwem jest wszystko dobrze i już wiedzą że czasem odwiedzisz ich wcześniej. dawaj znać jakby co

Ale ruch na forum. Widzę że się już wybieracie na porodówki ;) ja niedzielę spędziłam przy maszynie, zrobiłam obszycia do koszyków do różowej pościeli. W przszły weekend dopne już wszystko na ostatni guzik mam nadzieję. 🌼 Mnie całą noc tak brzuch bolał że rany.mnie pomaga jak się położę na "brzuchu" ale tak na poduchach żeby brzuch był w dziurze albo wysoką poduche przed którą klekam a do niej się przytulam . Wtedy mi na kręgosłup brzuch nie ciąży i ogólnie nie boli. Teraz właśnie wracamy od Teściów.

Ale ruch na forum. Widzę że się już wybieracie na porodówki ;) ja niedzielę spędziłam przy maszynie, zrobiłam obszycia do koszyków do różowej pościeli. W przszły weekend dopne już wszystko na ostatni guzik mam nadzieję. 🌼 Mnie całą noc tak brzuch bolał że rany.mnie pomaga jak się położę na "brzuchu" ale tak na poduchach żeby brzuch był w dziurze albo wysoką poduche przed którą klekam a do niej się przytulam . Wtedy mi na kręgosłup brzuch nie ciąży i ogólnie nie boli. Teraz właśnie wracamy od Teściów.

Ja pierdziele, siedzę sobie wygodnie z nogami na stole, oglądam tv... No kuźwa ja jestem w tej ciąży czy nie? :-D Właśnie to że mam termin na dniach najbardziej mnie denerwuje bo już już powinnam być podwójną mamą a tu nic się nie dzieje :O Normalnie przestaje czytać jakie która ma postępy porodowe bo mnie coś trafia :-P A tak serio to fajnie dziewczyny, że coś tam rusza u was, dajcie znać jak będziecie tulić maluszki :-)

witam Leonka Gratuluje życze dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu, mam nadzieję że jak znajdziesz chwilę dasz znać jak radzisz sobie z synkiem 🌻 Azja śliczna Twoja Madzia :) ahh 🌻 u mnie póki co nie zanosi się na szybsze rozwiązanie,położna środowiskowa stwierdziła że mogę urodzić po terminie, także mojemu maluszkowi nie śpieszy się jeszcze z wyjściem a mój P obstawiał ten weekend na poród ale nie sprawdziło mu się :p 🌻 u mnie z waga jak do tej pory to +14, widziałam się w piątek z koleżanką i stwierdziła że poszło mi głównie w brzuch, chociaż ja widzę że w udach też mi przybyło w końcu nie mieszczę się w żadne dzinsy idris dobrze że wybrałaś się do tego szpitala, będziesz spokojniejsza, zapoznałaś trochę personel

hej Dziewczynki! Pisze tak z rana bo później nie wiem czy dotrwam :) skurcze mam co 4 minuty niby silne ale jeszcze do zniesienia. Za chwilę zaczyna dyżur moja lekarka to mam nadzieję ze mnie zbada pożądnie i coś zadecyduje. Trzymajcie kciuki żeby się coś dzisiaj ruszyło :) Idris i jak u Ciebie? Miłego dnia dziewczyny!

no ja nie śpię od 2 i mam skurcz co 6 minut, nie są jakieś bolesne. Ale są b. regularne ale czekam na czopa albo na takie co mnie zegna w pół. To tyle na ta chwile.

Idę robić posiew i badania krwi w kierunku HBS antygen. Nie wiem czy zdążę bo przy takiej regularności skurczów czuje że urodzę na dniach, w każdym razie przynajmniej HBS powinni zrobić dzisiaj do południa. Miałam przez jakiś czas skurcze co 4-5 minut, ale znowu mam o 6-7 :-). Ale to nie zmienia faktu że od 2 w nocy mam regularne skurcze, a czopa i wód nie widać :-). Sama nie wiem czy urodzę czy nie :-), dziwne to takie....

Dzień dobry, :) Szaleństwo jakieś z rana,,,, Irdis Ty nawet nie żartuj że ty już , ty masz termin dzień przede mną . A ja jeszcze nic przygotowane nie mam. jeszcze przeszło 20 dni do terminu. U mnie noc spokojna, nie ma bóli brzucha, skurczów nic,,,,, :) więc ja się twardo terminu trzymam :) 🌼 Zaraz jakieś śniadanko, i trzeba zacząć resztę ogarniać. Jeszcze jak zdążę to prześlę na maila obszycia koszyków i aktualizacje moich 9 miesięcy :)