Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adelllll

Agencja nieruchomości

Polecane posty

Ja korzystałam z usług firmy Góralczyk Nieruchomości, kiedy szukałam mieszkania do wynajęcia 🙂 Dzięki temu znalazłam mieszkanie w fajnej cenie i byłam spokojna, że warunki będą uczciwie, bo agencja pokazała mi tylko wartościowe, uczciwe oferty.

Ja kupowałam mieszkanie w Szczecinie i pomagała mi agencja Świat Nieruchomości Szczecin, mega podejście do klienta, byli ze mną w stałym kontakcie i znalezli dla mnie sporo ofert 🙂

Odpowiadając na Twoje pytania:

1. Tak warto - lepiej, szybciej i bezpieczniej sprzedają mieszkania bo mają bazę gotowych klientów i sprawdzone sposoby

na przeprowadzenie transakcji. Ty robisz jeden deal raz na kilka lat. Agent kilkadziesiąt w roku.

2. Agencje pierwsze widzą oferty na rynku, bo ludzie sami się do nich zgłaszają więc jeśli dobrze dogadasz się

z agentem to będzie przesyłał Ci oferty jeszcze zanim opublikuje je w internecie.

3. Przy sprzedaży prowizję możesz zawsze doliczyć do ceny nieruchomości więc sumarycznie i tak otrzymasz

oczekiwaną kwotę.

Jeśli poszukujesz nieruchomości na rynku to wybieraj do współpracy sprawdzone agencje i unikaj promocji typu 0%, sprzedaż za 1zł

bo to często chwyty marketingowe.  Więcej informacji zobaczysz w serwisie firmy Inwestycje - Wroclaw . pl

A ja się nie zgodzę... Nie polecam korzystania z biura nieruchomości, chyba że akurat mają coś konkretnego i ktoś się godzi na prowizję za pokazanie mieszkania. Dodatkowo pośrednicy często nie chcą zejść z ceny- widzą wyłącznie atuty mieszkania, rozpływają się nad nimi a nie widzą wad.

Nawet wynajem się nie opłaca bo do kaucji trzeba dodać prowizję (kilka la temu było to ok 30% czynszu- jednorazowa opłata)

Można kupić mieszkanie bezpośrednio i coraz więcej osób tak robi.