Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baśka krowa

co znaczy że puder jest transparentny? co to daje?

Polecane posty

Gość baśka krowa

jw.

Gość baśka krowa
że rozświetla ryło

Gość baśka krowa
o to chodzi????????????

Gość kana.de
Dopasowuje sie do każdego radzaju i koloru skóry.

Gość dzh
nie. jak nie ma koloru, to jest przezroczysty- daje to, ze matowi pysk bez zmiany koloru- tzn nie ciemnieje, nie robi się pomarańczowy na gębie. Najgorsze to, ze producenci czasami kłamią- i puder jednak nie jest transparentny- mimo, że tak się nazywa. Transparentny sypki ma biały kolor- i nie trzeba ię go bać, wchłania się ładnie i nie rozjaśnia za bardzo. Transparentny ma niwelowac połysk.

Gość dzh
a ja polecam półtransparentne z Kryolana.

Gość baśka krowa
dzh to ktory bys kolor wybrała z tej aukcji?? jestem blada dość

Gość dzh
właśnie zależy od punktu wyjściowego. Czy jesteś bardzo blada i najważniejsze- odcień skóry. Czy skóra jest bardziej różowa czy żołta? Popatrz na szyję, dekolt, ręce. lato idzie gęba musi współgrać z resztą. Czy masz tendencje do zaczerwienień?

Gość baśka krowa
ryło mam blade nie wpada w róż np. z revlonu mam kolor buff i jest idealny jak na mój odcień bladości blady jak blady taki typowy białaś morda tez ciezko mi sie opala to zanim sie opale to ho ho ho

Gość dzh
aha czyli dość blada. Będziesz się opalać? Te pudry prawie nie kryją, ale nadają delikanty odcień- bez ciemnienia, różowienia i pomarańczowienia na pysku.

Gość baśka krowa
nie bede sie opalala jeszcze daleko do lata teraz chce taki puder by moc wykonczyc makijaz po nalozeniu podkładu dlatego pytam ktory odcien wybrac bo nie znam sie na tych kryolanach

Gość dzh
a reszta ciała? gorzej jak się ryło całkiem odcina. A ten puder wydajny jest... Ja jestem blada, gębę lekko przyciemniam - ale lekko. I mi pasuje TL4 tak, tak- taki żółtek. Miałam TL2 ale był jednak za jasny. A będziesz powiedz używać różu, bronzera? Bo zawsze można lekko tym przyciemnić.

Gość baśka krowa
dzh to czemu mają rozny odcien jak koloru nie nadają? np. tl5 to jak dla murzynki

Gość dzh
ok to zostaje pytanie- czy masz skłonności do zaczerwienień?

Gość baśka krowa
mam róz z bourjois 16 rose ale chce zmienic na bobbi brown jakis rozowy

Gość baśka krowa
nie mam zaczerwień na mordzie :)

Gość dzh
one maja mało pigmentu(dlatego półtransparentne)- kolor się lekko stapia ze skórą. ja mam TL4 który jest jasnożółty- dlatego, ze większość podkładów jest dla mnie za różowa. ten nie daje mocnego koloru, tylko leciutki odcień.

Gość baśka krowa
a jaki odcien ci daje? mi sie wydaje ze mnie pasowalby tl11 bo ten twoj to faktycznie zolty a ja reszte ciala tez mam blada

Gość dzh
no to jak lubisz różowe róże to weź sobie podkład lekko wpadający w żółć. Nie w róż. Do bladej skóry TL2. te zdj są słabe na teh str- nic nie widac.

Gość dzh
TL2 jest jaśniutko żółty, ja mam TL4- właśnie kolor podkładu Maca- oni mają senswoną numerację- to NC25. To może weź ten TL11? babki w większości zadowolone są. ja lubię lekko żółtawe, bo łądnie się na tym w ogóle odcinają róże- takie cukierkowe właśnie

Gość baśka krowa
no wlasnie widze ze cos slabe te foty myslalam ze to taki bialy puder :D to myslisz wziac tl2 i kupic bobbi brown rozowy roz? ten co teraz mam jest srednio rozowy a ja chcialam taki blado-rozowy

Gość baśka krowa
ok to sprobuje wziac tl11 :) hehehe a jak go nakladasz?? pedzlem? na cala twarz i szyje??

Gość baśka krowa
no ale tu ten tl11 tez wyglada jak BIAŁY :O nie chce wygladac jak przypudrowana mąką zwlaszcza ze tego revlona mam jasnego

Gość dzh
pędzlem. tylko na ryło- na szyję już nie muszę, bo żółtawa. Właśnie o to chodzi, ze te tonacje są w odcieniach jaśmniejszych niż w sklepach. Znasz może tonacje Maca? Tam mają dość dobrze podobierane kolory... jakbym na stówę wiedziała czy masz NC- zółtawe czy NW różowe podtony byłoby mi łatwiej:/

Gość baśka krowa
nie znam tonacji maca czekaj popatrze w necie to ci powiem ktory mac wg mnie bylby dla mnie ok to moze wtedy bys wiedziala

Gość baśka krowa
oo czekaj czekaj na allegro znalazlam rozroznienie tych nw i nc zaraz napisze!