Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfg19

Jakie surówki robicie do schabowego ?

Polecane posty

Gość asdfg19

Pyt jak wyżej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowa alickka
a ajk kie ma znaczenie czy schabowy czy mielony????? robie na jak mam ochote

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfg19
Nie znam się na gotowaniu. Nie wiem co dobrze smakuje z kotletem schabowym...dlatego pytam. Może podpowie ktoś kto ma pojęcie o gotowaniu. Przepis też poproszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja też robię taką na jaką mam ochotę. Nie kieruję się że ta pasuje do kurczaka a ta do kuraka. Ale najczęściej to buraczki,groszek z marchewką,kalafior z masełkiem i bułką tartą,brokuły z wody,z kapusty pekińskiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak dla mnie to z allegro
marchewka tarta z jabłkiem i śmietanką i odrobinką chrzanu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ijjkk
kiszona kapusta + marchewka + jablko + oliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie każda pasuje do schabowego
Z pora z jabłkiem i majonezem, z buraczków na ciepło, ze słoika buraczano-paprykowa, z kiszonej kapusty - tylko kminek i olej albo jeszcze zielona pietruszka, z ogórków kiszonych - starte plus drobno krojona cebulka i skropić oliwą, same kiszone ogórki, ogórki konserwowe, marchewka konserwowa, papryka marynowana, sałatka z papryki i cukinii na ciepło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość achabowy najbardziej lubię
z kapustą zasmażaną, ewentualnie z buraczkami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdgj,nhjk,,
por, jabłko i marchew połaczone majonezem wymieszanym z jog, naturalnym lub smietaną:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfg
ślicznie dziękuję 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mi tam pasuje prosta mizeria
ogórki i młoda cebulka kwaśna śmietana/jogurt naturalny albo grecki sól i pieprz pomidory z cebulką i śmietaną pokrojone na cienkie plasterki najzwyklejsza surówka z białej kapusty ogórek kiszony marchewka zasmażana z groszkiem lub bez buraczki zasmażane mi jakoś bardziej do mielonego pasują podobnie jak ćwikła z chrzanem ale jak kto woli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam sugestie ....
na pewno jadlas schabowe wiele razy, wiec zastanow sie, jakie rodzaje surowek tobie dobrze smakuja ze takimi kotletami i takie rob. :) osobiscie do piwprzowiny najbardziej lubie wszystko, co z kapusty i cebuli, raczej niz na slodko (np, marchewka, jablko, buraczki).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oprócz wszystkich wymienionych robię jeszcze pomidory pokrojone w kawałki +zielona papryka w kostkę+cebulka w piórka do tego oliwa pieprz sol.Z ogórków konserwowych+gotowana marchew plasterki+cebulka tez z jakimś olejem +pieprz,cukier.Z ogórków kiszonych krojonych w słupki(obrane ze skorki)+jabłko pokrojone w słupki+cebulka w bardzo cienkie piórka,pieprz,troszkę cukru,ew.papryka słodka w proszku,olej.Ale najlepiej mi smakuje do schaboszczaka duszona kapustka na lekko słodkawo a jak jeszcze jest młoda i do tego świeży koper mmm...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ddkdndskjdnfdjffnfhd
do schabowego tylko kapusta zasmażana!!! mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
buraczki tarte albo smażona kapustka najlepiej - kroisz kapustę, zalewasz wodą i gotujesz, gdy woda wyparuje dodajesz olej rzepakowy (najzdrowszy i najlepszy do smażenia) i przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa) i smażysz jeszcze chwilę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfg19
Karaibska kapusta ma być świeża czy kiszona ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znowu z tym olejem rzepakowym
oj karaibska ty znowu o oleju rzepakowym ? nie dziękuję wolę kapustkę młodą do schabowego usmażyć na maśle albo z podsmażonym boczkiem jak już , a tak w ogóle to mi smakuje do tego mizeria ze świeżych ogórków z gęstą śmietaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robie tak
sałata, pomidor, cebula plus vinegrette pekińska, por, marcher, majonez, pieprz, sól kapustka kiszona, marchew, cebula, cukier, oliwa marchew duszona na maśle ogórek kiszony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×