Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfg19

Jakie surówki robicie do schabowego ?

Polecane posty

Gość asdfg19

Pyt jak wyżej

Gość nowa alickka
a ajk kie ma znaczenie czy schabowy czy mielony????? robie na jak mam ochote

Gość asdfg19
Nie znam się na gotowaniu. Nie wiem co dobrze smakuje z kotletem schabowym...dlatego pytam. Może podpowie ktoś kto ma pojęcie o gotowaniu. Przepis też poproszę.

Ja też robię taką na jaką mam ochotę. Nie kieruję się że ta pasuje do kurczaka a ta do kuraka. Ale najczęściej to buraczki,groszek z marchewką,kalafior z masełkiem i bułką tartą,brokuły z wody,z kapusty pekińskiej.

Gość jak dla mnie to z allegro
marchewka tarta z jabłkiem i śmietanką i odrobinką chrzanu

Gość ijjkk
kiszona kapusta + marchewka + jablko + oliwa

Gość nie każda pasuje do schabowego
Z pora z jabłkiem i majonezem, z buraczków na ciepło, ze słoika buraczano-paprykowa, z kiszonej kapusty - tylko kminek i olej albo jeszcze zielona pietruszka, z ogórków kiszonych - starte plus drobno krojona cebulka i skropić oliwą, same kiszone ogórki, ogórki konserwowe, marchewka konserwowa, papryka marynowana, sałatka z papryki i cukinii na ciepło.

Gość achabowy najbardziej lubię
z kapustą zasmażaną, ewentualnie z buraczkami :)

Gość fdgj,nhjk,,
por, jabłko i marchew połaczone majonezem wymieszanym z jog, naturalnym lub smietaną:)

Gość asdfg
ślicznie dziękuję 🌼

Gość mi tam pasuje prosta mizeria
ogórki i młoda cebulka kwaśna śmietana/jogurt naturalny albo grecki sól i pieprz pomidory z cebulką i śmietaną pokrojone na cienkie plasterki najzwyklejsza surówka z białej kapusty ogórek kiszony marchewka zasmażana z groszkiem lub bez buraczki zasmażane mi jakoś bardziej do mielonego pasują podobnie jak ćwikła z chrzanem ale jak kto woli

Gość mam sugestie ....
na pewno jadlas schabowe wiele razy, wiec zastanow sie, jakie rodzaje surowek tobie dobrze smakuja ze takimi kotletami i takie rob. :) osobiscie do piwprzowiny najbardziej lubie wszystko, co z kapusty i cebuli, raczej niz na slodko (np, marchewka, jablko, buraczki).

oprócz wszystkich wymienionych robię jeszcze pomidory pokrojone w kawałki +zielona papryka w kostkę+cebulka w piórka do tego oliwa pieprz sol.Z ogórków konserwowych+gotowana marchew plasterki+cebulka tez z jakimś olejem +pieprz,cukier.Z ogórków kiszonych krojonych w słupki(obrane ze skorki)+jabłko pokrojone w słupki+cebulka w bardzo cienkie piórka,pieprz,troszkę cukru,ew.papryka słodka w proszku,olej.Ale najlepiej mi smakuje do schaboszczaka duszona kapustka na lekko słodkawo a jak jeszcze jest młoda i do tego świeży koper mmm...

Gość ddkdndskjdnfdjffnfhd
do schabowego tylko kapusta zasmażana!!! mniam

buraczki tarte albo smażona kapustka najlepiej - kroisz kapustę, zalewasz wodą i gotujesz, gdy woda wyparuje dodajesz olej rzepakowy (najzdrowszy i najlepszy do smażenia) i przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa) i smażysz jeszcze chwilę.

Gość asdfg19
Karaibska kapusta ma być świeża czy kiszona ?

Gość znowu z tym olejem rzepakowym
oj karaibska ty znowu o oleju rzepakowym ? nie dziękuję wolę kapustkę młodą do schabowego usmażyć na maśle albo z podsmażonym boczkiem jak już , a tak w ogóle to mi smakuje do tego mizeria ze świeżych ogórków z gęstą śmietaną

Gość a ja robie tak
sałata, pomidor, cebula plus vinegrette pekińska, por, marcher, majonez, pieprz, sól kapustka kiszona, marchew, cebula, cukier, oliwa marchew duszona na maśle ogórek kiszony