Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lenka888

Kiedy zaczęłyście kupować wyprawkę dla maluszka?

Polecane posty

Witam.Jestem w 23 tygodniu ciąży.Moj narzeczony uważa,że już pomału powinniśmy zacząć kupować coś dla dzidziusia.Ja uważam,że to jeszcze za wczesnie.strasznie sie tego boje,bo 3lata temu poronilam w 13 tyg ciąży i mam jakiś uraz,Boję sie ze jak cos kupie to z moim dzieckiem coś się stanie.Mam pytanie kiedy Wy zaczynałyscie juz coś kupowac?Czy uważacie,że mogę już coś kupić?Pozdrawiam

Gość takkaaa jednana
kupuj kupuj... potem to ci sie nie bedzie chciało... a tak naprawde masz jeszcze czas do porodu i mozesz wybierac i przebierac....

jak ma sie cos stac to satnie sie. nie wazne czy cos kupisz czy nie. ja jestem w 16tyg a kupialm juz 3 pary spiochow i chusteczki nawilazjace bo byly w przecenie:)

Gość takkaaa jednana
a bedzie chlopczyk czy dziewczynka?

Ja wiem dziewczyny,ze jak się ma coś stać to się stanie niezależnie od kupna czegokolwiek. Ale to jest taki wewnętrzny starch.Do niedawna to ja sie nawet bałam oglądać takich rzeczy,ale zrobilam postęp bo wczoraj byłam w sklepie:)

Gość takkaaa jednana
no to gratuluję :) i niczym się nie martw i nie przejmuj... powinnaś zacząć cieszyć się zakupami ze swoim narzeczonym :) ciąża to najpiękniejszy okres na takie rzeczy... później to już nie jest to - jesli mieszkacie sami to pozniejsze zakupy bedziecie robili osobno :) Naprawde nie powinnas sie niczym martwic bo jesli ciąża nie jest zagrożona z pewnością wszystko będzie w porządku i tego ci życzę

Gość takkaaa jednana
wepchnij ten strach gdzies głęboko do szafy i kupuj dziewczyno!!!!

wiem co to za strach bo sama go mialam do nie dawna ale wiem ze bedzie wszystko dobrze i ze z moja dzidzia tez bedzie super:) wiec szykuj sie powoli na zakupki:)

U mnie mąż i rodzice są tacy przesądni. Nie dali mi na razie nic kupić. Jestem prawie w 25 tygodniu i nie będę mieć praktycznie nic dla maleństwa poza tym co do szpitala. Resztę kupią oni jak będziemy na oddziale. czasem mi żal , ale choć oglądać sobie mogę;-) i robić listę dokładną co chcę.

Gość takkaaa jednana
Miarka - nie pozwól do tego żeby te zakupy cie ominęły! Ja zaluje ze dałam wózek męzowi samemu kupic a co dopiero drobiazgi, ubranka!!!!! Dziewczyny to wasze dziecko!

dziękuję dziewczyny za wsparcie naprawde az sie czlowiekowi lepiej robi.;)a co do tego czy mieszkamy razem,to jeszcze nie mieszkamy razem.od kwietnia idziemy na swoje;)

Ja wyprawke zaczełam kupowac od ok 10 tygodnia. Wcześniej jak tylko zrobilam test i wyszly dwie upragnione kreseczki kupilam pare bodow a po wizycie u lekarza to juz stopniowo jak bylam w sklepie jak znalazlam cos interesujacego badz w dobrej cenie kupowalam i tak do 35 tc mialam wszystko nawet wozek kupilam wczesniej z racji tego ze wybrany model byl w ostatni w wybranym przeznas kolorze a niechcialam czekac miesiac na uszycie. Także mam wszystko oczekuje jedynie kiedy kruszynka nasza bedzie chciała przyjsc na świat :) Także niezastanawiaj sie tylko KUPUJ!!! pozniej moga byc problemy z chodzeniem kregoslupem

niestety nie znam jeszcze:( bo teraz moj dzidzius odwrocil sie dupka i skrzyzowal nozki wiec nie bylo szans:( a duzo chlopcow sie rodzi cos:) kochana lec do sklepu i ciesz sie ciaza:)

Do Miarka Ja na TYwoim miejscu nie pozwoliłabym na coś takiego,zeby ominęly mnie takie mile chwile jakimi sa zakupy dla malenstwa.Owszem rozumiem,że są przesądni.To jesli tak jest to mozna poprostu odlozyc takie zakupy na pozniejszy czas,ale tak zebys przy tym byla.I mogla sie tym cieszyc:L)

Gość takkaaa jednana
Lenka888 - jestem tego samego zdania

Oj nie wyobrażam sobie aby mój narzyczony miałby kupowac rzeczy dla dziecka dla niego rozmiar 50 a 58 to to samo zreszta poki co ma problem z rozróznieniem bodow, spiochow, pajacykow a tez nie chcialabym by moja tesciowa(bo napewno z nia by poszedl na takie zakupy) decydowala o tym w czym bedzie chodzic moje dziecko czy jakich bedziemy uzywac kosmetykow buletek... wszystko wolalam miec pod kontrola chociaz narzyczony decydowal w wyborze wielu rzeczy kolorach czy wzorach

Gość parufffka
Ja zaczelam kupowac 2 miesiace przed porodem. wszystko zdazylismy bez stresu,a wtedy jeszcze czlowiek nie jest taki objetosciowy hehe :) wczesniej tez sie balam,bo mialam akurat jakas przesadna faze

Do Doti;) Oj to pewnie nie pocieszona jesteś,Rozumiem.Tez strasznie bylam ciekawa płci.Miejmy nadzieje,że na następnym Usg Twoj dzidzius nie odwroci sie dupką i ponasz jego płeć:)Trzymam kciuki;)

Wózek sama wybrałam:-) obejrzałam przejechałam się nim tylko rodzice kupią później;-) Tak samo pościele itp, po prostu nie dają mi kupować:D oglądać mogę do woli;-)

Do Wariatka 106 Zgadzam sie z Tobą.Ja bym ez nie dała mojemu facetowi isc na zakupy.Połowe rzeczy by nie kupił, z czystek niewiedzy albo poprosiłby swoją mamę o pomoc,a tego bym nie chciala.Odebraliby mi całą przyjemność;p

Gość takkaaa jednana
Miarka - aż mne kręci jak piszesz "nie dają mi" ja pier*** co za kraj

A co wg Ciebie mam zrobić? W tajemnicy przed nimi latać po sklepach i chować po szafkach? jakoś nie czuję się bardzo pokrzywdzona.

Gość ..........,,,33
Zanim poznałam płeć już trochę kupowałam, ale minimalne ilości, a dowiedziałam się o płci dziecka pod koniec 19tyg.

Miarka-nie pozwolila bym aby ktos za mnie wybieral i kupowal rzeczy dla maluszka:) to moje dziecko i ja mam prawo decydowac to przeciez daje tyle przyjemnosci. owszem idzie ze mna mama lub tesciowa i doradzaja mi ja im pokazuje co mi sie podoba i one sie z tym zgadzaja. wczroaj pokazalam tesciowej wozki ktore mi sie podobaja i byla za tym. zreszta my z mezem mamy ostatnie slowo:)

Gość parufffka
Takie zakupy to samq przyjemnosc:)nie dajcie sobie tego odebrac