Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tytytutytyu

Nie mogę sobie włożyć tampona :(

Polecane posty

Gość tytytutytyu

Koorwa, mam 19 lat i nawet najmniejszego tampona sobie nie mogę wsadzić, bo mnie boli 😭 próbowałam ob i tampaxa i tampaxa nawet sobie wsadziłam do momentu aplikatora ale potem już ciężko. Czy mogę iść do ginekologa i mu powiedzieć żeby mi przeciął błonę albo coś w tym stylu? :o

Gość gowniana19
A gdzie go sobie aplikujesz? W dobra dziure? Moze wkladasz do cekwi moczowej?

Gość tytytutytyu
No bez przesady, chyba wiem gdzie mam pipę :o bez aplikatora też próbowałam ale jeszcze większa lipa była niż z :o

1. Wkładasz tam gdzie nie trzeba 2. Wkładasz za płytko Innego wyjścia nie ma. Dziewictwo nie ma tu nic do rzeczy.

Gość jolicaaaaa
trezba go włozyc na głebokosc taka zeby przy wkładaniu był cały palec w srodku

Gość tytytutytyu
Jak mogę wsadzać tam gdzie nie trzeba? :o Przecież wiem gdzie jest pipa! i sam proces wkładania mnie boli za bardzo żeby wsadzić do końca, więc wyjmuję. Moja mam ma tyłozgięcie macicy, więc ja też mogę mieć :o czy to może mieć jakiś wpływ?

Gość no tak ale
Ja wierzę, bo moje początku z tamponami o.b. też nie były bajkowe:o Robiłam wiele podejść Ale jaka jest filozofia włożyć tampaxa, to już nie wiem. Wkładasz aplikator tak jak pokazane na ulotce i "wyciskasz" tampona, owszem nie jest to miłe uczucie, bo czujesz nieprzyjemne napieranie, ale i tak dociskasz do końca. A potem delikatnie wyjmujesz aplikator i nic już nie czujesz.

Gość tytytutytyu
no wiem z tym tampaxem. Wsadzanie aplikatora mnie nie boli jakoś szczególnie ale jak zaczynam go naciskać żeby wyszedł z niego tampon to mnie boli cholernie :o

Gość tytytutytyu
Ludzie!! Na litość boską, wiem gdzie mam pipę! przecież nie wsadzam sobie tampona w odbyt! 😡

Gość no tak ale
Kurcze a próbowałaś mniejsze rozmiary? Albo pod różnym kątem wsuwać?

Gość tytytutytyu
Tylko najmniejsze próbowałam i pod różnym kątem raczej :(

Gość tytytutytyu
Rozluźniona byłam, może powinnam wypić kielona albo 3? :O a mogę poprosić gina żeby mi przeciął błonę albo coś takiego? Jeszcze nie byłam nigdy ale przez odbyt zbadać się nie dam 😭

Tej ale błona nie ma nic do rzeczy. Używałam tamponów jeszcze nim straciłam dziewictwo i nic nie przeszkadzało :)

Gość no tak ale
Nie zniechęcaj się. Ja się niepotrzebnie zniechęciłam jak pierwszy raz próbowałam. Kolejne podejścia były po może pół roku. Teraz uważam, że tampony to super wynalazek. Musisz się rozluźnić przede wszystkim tak jak pisały dziewczyny. No i najlepiesze są o.b z tą specjalną otoczką, najłatwiej aplikować.

Gość tytytutytyu
Ale na innych forach czytałam, że niektórym może to przeszkadzać. Może mam jakąś dziwną błonę? :(

Gość fgfd322
musisz sie podniecic na sucho nie wchodzi . wlacz xhamster albo redtube

Gość no tak ale
tytytutytyu Nie, myślę, że po prostu jeszcze nie załapałaś jak to robić. Bo ja miałam identycznie. Musisz trochę pokombinować. Weź jeszcze raz poczytaj tą ulotkę, rozluźnij się. Dla mnie najlepsza pozycja to na lekko ugiętych rozstawionych nogach. Jak czujesz pór, to weź oddech i pod kątem go kieruj tak jak masz narysowane tam.

Gość tez mialam z tym problem
pierwszego tampona wsadziłam sobie po pierwszej penetracji wykonanej przez ówczesnego faceta :)

Gość fgfd322
jak sie podniecisz to nie bedzie bolało

Gość elvira1991
Tamponów używam od 12 roku życia. Stajesz rozluźniona w wc, jedna noga na klop i wsuwasz. Najlepiej zacząć od mini z aplikatorem. Bez aplikatora może boleć jak jest za sucho. Wkładasz do końca wtedy nic nie czuć.

Gość elvira1991
Może smieszne ale moja matka też nie umie włożyć dobrze ;)

Gość tytytutytyu
No nie wsadzam do macicy ale już naprawdę nie wiem jaka może być przyczyna, bo naprawdę nie jestem zdenerwowana :( Stosowałam sie do tych wszystkich rad ale nic nie pomogło...

Gość fgfd322
to uzywaj podpaski a nie tampona.

Gość tytytutytyu
Tak jasne, podejdę do pierwszego lepszego kolesia i powiem "ej, rozdziewiczysz mnie, bo se nie mogę tampona wsadzić'? :o

Gość no tak ale
Podoba mi się autorko Twoje poczucie humoru i dystans do siebie:) Wiesz to, czy nie ma przyczyn naturalnych, które autentycznie mogę Ci utrudniać aplikacje może stwierdzić tylko lekarz. A my z Tobą możemy sobie tylko gdybać.

Gość fbfgrrggrereggrr
:) czemu nie ja bym sie nie obrazil:) mimo ze nie mam problemu z laskami

Gość tytytutytyu
No przecież się nie pochlastam z tego powodu, że nie mogę sobie wsadzić tampona :D Pewnie żaden by się nie obraził ale raczej nie zdecyduję się na takie rozwiązanie