Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak sie chce to moznaaaa

to chyba same prowokacje ze w polsce nie mozna znalezc pracy?

Polecane posty

ja nie wiem czy tu sa same niemoty czy to tylko jakies glupie prowokacje tu powstaja ze niby w poslce nie mozna znalezc pracy. przeciez to nieprawda! nie rozumiem jak ludzie pisza ze nie pracuja od 2 miesiecy czy pol roku czy nawet wiecej! Pracy jest pelno, ale trzeba ruszyc dupsko a nie czekac az szef przyjdzie i zapuka do drzwi i poprosi zeby dla niego pracowac. no ale jak ktos woli jeczec na kafe i przesidywac na forum calymi dniami i zyc jak pasozyt to nic dziwnego ze nic nie zmieni. ..

Gość retry
raczej ten temat to prowokacja

Gość el chulo.
Ale mówisz chyba o pracy dla pracy a nie o pracy zarobkowej,bo taką na prawdę jest trudno znaleźć.

Gość autorka jest jedna wielką
prowokacją! :O A wzięłas dziecko drogie pod uwagę,że wszystko zalezy od regionu ,gdzie sie mieszka? No nie wpadło to zapewne do twej główki .... Ja mieszkam w małej miejscowości na wybrzezu ,2 prywatne sklepy ,poczta ,szkoła i kosciół .Prosze bardzo gdzie tu mozna znalezć prace ? Sklep -interes sodzinny pracuje rodzina poczta -2 osoby kierowniczka i 1 pani od lat w okienku szkoła wiadomo obsada kpl ...? no i ? Achh dla ciebie to takie proste zostawić rodzine dom sprzedac czy nie wiem co i jechac w nieznane do roboty....:O :O idz dsziecko sie dokształc

Gość a co ty pierdzielisz niemoto
ja pracuje za 1340 zł ale nie w moim miejscu zamieszkania i chyba bede musiała rzucić to w diabły :O :O Dojazdy kosztują mnie sporo kasy około 500zł ,teraz byłam na zwolnieniu i dostałam jakies grosze bo na chorobowym to wiadomo a leki musiałam kupowac i kółko sie zamyka !!!!kuu rwa w domu siedząc nie przeziebiłabym sie i byłoby na zdrowiu lepiej

to do tej niemoty powyzej- sorry ,a ty myslisz ze ludzie to pracuja 3 minuty spacerkiem od swojego domu??? dziewczyno obudz sie i pomysl o tym,ze ludzie do pracy..... uwaga to bedzie nowe slowo dla ciebie.... D O J E Z D Z A J A ! tak dojezdzaja..... czyli co . w wiosce mieszka 100 dosorslych a miejsce pracy jest 5 ,a wiec 95% doroslych w wiosce nie pracuje ,tak? czekaja az ''pani z okienka z poczty umrze''? moja ciotka dojezdza do pracy na rowerze 40min dziennie i zyje. .... i pracuje.

to bylo do-autorka jest jedna wielką

tak ,dlatego ze 5zl to wiecej niz 0zl..... a od czegos trzeba zaczac.

Gość dobrze prawisz
do autorka jest jedną wielką- a skad jestes? a co do tematu- z praca jest choojovka i nie chrzań! wszędzie wyzysk, łatwo to mozna dostać prace na kasie w markecie i siedzieć po 12 godzin w pampersie za 750 zł na 1/12 etatu

Gość a co ty pierdzielisz niemoto
do durnej >>>>>jak sie chce to moznaaaa :O :O czy ty nie lapiesz co ja napisałam?! czy masz 5 lat>? chodzi mi o to ze pracujemy za grosze ,które czasami wystarczają tylko na to aby WŁASNIE DOJECHAC do pracy i opłacić jeden rachunek np i to wszystko !Dziadostwo sie robi skoro ludzie wolą na zasiłku siedziec albo na czarno pracowac :O :O

Gość life is brutal.........
jak ktoś chce np siedzieć 8 godzin w kasie w markecie za najniższa krajową albo inne tego typu zajecia to znajdzie prace i w tym sensie można twierdzić że "w Polsce jest praca" ale jak ktoś chciałby robić cokolwiek lepszego a przede wszystkim lepiej płatnego to już gorzej:o jak ktoś jest w trudnej sytuacji to bierze taka marną robote, ale jak ktoś chce założyć rodzine i kupić chociażby na kredyt mieszkanie to ma przewalone

Gość dobrze prawisz
w tym kraju jest coraz gorzej

Gość do tejjak sie chce to moznaaaa
czy ty nie rozumiesz ,zę chodzi o to iż ludzie pracują tylko na dojazdy do pracy? o tym własnie tu piszą !:O

A ja się cieszę, że pracuję zdalnie, więc mnie problem bezrobocia w konkretnym regionie, raczej nigdy nie będzie dotyczył :o Z tego co obserwuję naprawdę nie jest z pracą wesoło, nawet do sklepów zatrudniają po znajomościach.

Kurwa. Ja ostatnio znalazłam ofertę pracy w sklepie. Pomyślalam wyślę cv i pójdę zobaczyc co i jak. Sklep w dzielnicy największego slamsu, 90% klientów to nawaleni menele którzy przychodzą po wódkę. Średnio raz w miesiącu kradzież. Praca 7 dni w tygodniu po 12 h za 4,50zł/h. Jak to usłyszałam to ich wyśmiałam i tyle.

Gość rey54ey
Ja ostatnio dzwoniłem za pracą i się przewróciłem jak usłyszałem warunki i wynagrodzenie: -praca 12 godzin dziennie w tym soboty a czasem nadgodziny, podobno wypłacane -znajomość języka czeskiego i niemieckiego -najlepiej żebym umiał spawać -prawo jazdy kat.B i C -wykształcenie techniczne elektryk Umowa zlecenie, 5zł/h

Gość oj sie nie zgodzę
ja skończyłam studia inżynierskie 2 lata temu, miasto w którym mieszkam w ogóle nie jest "techniczne" ale mój partner ma tu pracę więc tu siedzimy. Przez te 2 lata pracowałam tylko dorywczo bo wszędzie na stałe to wymagają 10 lat doświadczenia ;/ może być umowa zlecenie, o dzieło, cokolwiek, bo mamy sporo do kupienia, zarobić trzeba. Nie wybrzydzam w ofertach (tylko na kasę nie aplikuję ale to ze względów zdrowotnych), ale i tak sie nie odzywają. CV mam przygotowane profesjonalnie - ale nie mam 10 lat doświadczenia. Praca nie leży na ulicy...

Dlatego ja właśnie już w czasie studiów podejmowałam staż, liczne wolontariaty, a nawet udało mi się znaleźć normalne, płatne zlecenia, nie tylko mogłam trochę zarobić ale i zwiększałam swoje doświadczenie. Kiedy skończę studia licencjackie będę miała okrągłe 2 lala doświadczenia, mam nadzieję, że to zaprocentuje :P

Gość oj sie nie zgodzę
Ja też podczas studiów pracowałam, nawet jeszcze przed studiami, ale dotychczasowi pracodawcy nie traktowali tego jako doświadczenie zawodowe, tylko jako dorywczą i nieistotną formę dorobienia. Też myślałam, że skoro pracowałam przed ukończeniem studiów, to to zaprocentuje, ale się myliłam. Być może trafiałam na ograniczonych pracodawców...

Oj, prace mozna w Polsce znalezc, zawsze . Tylko jakos nie chca placic za te prace, wiec po co pracowac? dla idei?

Może i tak, ale ja zadbałam, aby moje doświadczenie było potwierdzone pisemnymi referencjami, a staż odbywałam w redakcji "Newsweeka" i z tego co widzę, robi to pewne wrażenie na potencjalnych zleceniodawcach. Mam też własna stronę www z portfolio, szczegółową ofertą etc. i to też daje wrażenie profesjonalizmu.

Aha, muszę dodać, że studiuję kierunek nie związany bezpośrednio z zawodem, dlatego zapobiegliwie postanowiłam postawić na doświadczenie i z tego co obserwuję, to się opłaca :D

o kochany ,jednak nie masz racji ,wysyłąm móstwo cv ,chodze pytam ,wszędzie i nie moge znalesc pracy

Gość do Majowa Panna........
mam nadzieje, ze to nie jest prawdziwe futro?:o

Gość a internet od czego macie
zamiast siedzieć na kafe to pracowac

Gość trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
zgadzam się ( na własnym przykładzie), ze jakiekolwiek doswiadczenie, duzo daje. Zaczełam pracowac jak miałam nascie lat, studiowałam, zarabiałam grosze itd. Teraz mam 30 i pracę lepiej płatna niż nie jeden mężczyzna. Bez problemu sama bym się utrzymała..