Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JasiaxD

Chce iść do Bierzmowania a nie mogę :( proszę pomóżcie co mam zroić ?

Polecane posty

uważam ,zen ie powinnaś ustępować księdzu . Napisz do jego przełożonego - następnego w hierarchii i opisz wszystko zaznaczając ,ze zdajesz sobie sprawę ze swoich błędów i grzechów , ale chcesz tego sakramentu również dlatego ,ze chcesz zblizyć się do Boga . Nie najeżdżaj na ksiedza , bo to zawsze źle wyglada ale grzecznie i stanowczo poproś o interwencję . możesz dołączyć parę słów napisanych przez mamę a potwierdzających twoja wersję . Grzecznie sie pożegnaj i napisz ,ze czekasz na odpowiedź.

Gość inneiinni
no to ksiądz Cię potraktował za ostro autorko! do bezbłędna pomyłka- oczywiscie ze każdy moze robic co chce, czy ja zabraniam? w żadnym wypadku nie narzucam swojego zdania, róbcie sobie co chcecie! tylko nie chce żeby wrzucać wszystkich ksieży do jednego worka, jasne że są czarne owce, są tacy co mają kochanki, są tacy co za duzo kasy biorą dla siebie i trzeba to potępiać, ale nie wszyscy! to tak jakby powiedzieć że cała młodzież jest zła, zdeprawowana i wulgarna. najlepiej przykleić łatke i jechać na opinii.

Gość feger.
ksiądz powinien wiedzieć ze twoja parafia jest tu gdzie mieszkasz a nie tu gdzie jesteś zameldowana

Dziękuję wam bardzo za te słowa :] Postaram sie jeszcze raz z nim porozmawiać i to może cos zdziałam

inneiinni - ja nigdzie przecież nie napisałam ani słowa na księży... Chodzi mi tylko o to, że zaczęłaś tłumaczyć autorce, że aby iść do bierzmowania powinna być wierząca, a żeby być matką chrzestną powinna wspierać rozwój religijny dziecka... To jej sprawa moim zdaniem oraz rodziców tego dziecka.

Gość pimage
Jasiu, czy udało Ci się coś załatwić? Mam podobny problem, niestety...

Gość gość1314
Gdzie mogę szybko zrobić bierzmowanie