Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pepperminth

Czy staralybyscie sie o PIERWSZE dziecko po 40?

Polecane posty

małtośka - nie rozmydlaj dyskusji :) argumentów brak ?:)

Gość małtośka001
robisz z siebie wielką wierzącą osobę, uduchowioną a wychhodzi z ciebie szatan ALLIUM

Gość KurwaCoZaBabszytJebany
jateztakchce i po co wpadasz w bezsensowne dyskusje? Na siłę chcesz udowodnić że masz mądre dziecko? Ok wierzymy Ci na słowo 😴 🖐️

Gość blableblu
maltośka, jak się powołujesz na badania naukowe to podaj źródło, bo jesteś niewiarygodna. Urodziłam w wieku 39 lat. Mój synek ma drobną wadę serca, nie dającą żadnych objawów i nie wymagającą leczenia. Wada nie jest związana z moim wiekiem, odziedziczył ja po tatusiu. Ale ponieważ jest, regularnie bywamy na badaniach kontrolnych na kardiologii. W czasie tych pobytów spotkałam na oddziale sporo dzieci z zespołem downa (wada serca często towarzyszy ZD). Spośród tych 8 czy 9 dzieci tylko jedno miało starszą mamę po 40, reszta to były młode dziewczyny, w przedziale wiekowym 21-25 lat.

Gość małtośka001
co tak starsze matki chcecie źródło? tak się przestraszylyscie, że w koncu wyjdzie, iż dziecko niezbyt inteligentne? :D jak katarynki źródło mam podać.... mam może jeszcze zeskanować artykuł z gazety co? :D 🖐️ p.s. allium Bóg cię lekko podsmaży za twoją obłudę szerzoną na ziemi

Gość moidr56
mieszkam na zachodzie i tutaj nikt nikogo nie wyzywa od babc! Pelno jest kobiet po 35 lub 40 ktore maja malutkie dzieci! Tylko w ZACOFANEJ Polsce wsrod ZACOFANYCH WIESNIAKOW dzieci mozna miec tylko do 30 bo pozniej to juz tylko klasc sobie ziemie na piersi i przyzwyczajac sie do smierci...A kto ci powiedzial 25 latko ze bedziesz zyla tak dlugo az dziaciaka odchowasz? moze urodzisz majac 25 a umrzesz w nastepnym roku a ta co urodzi po 40 dozyje 100? Bo chyba nie znasz czasu i godziny??? Nastepnym razem puknjijcie sie w te puste lebki zacofane raszple. Pewnie ze sie staraj, jak chcesz i masz zdrowie to jak najbardziej! TYLE W TEMACIE

Gość Pepperminth
Dziekuje za opinie. Przyznam jednak, ze nie spodziewalam sie niektorych... zlosliwosci. Nie prosze tez o dobre rady pt. jak mam zyc. Decyzje podejme sama. Pytam tylko, co Wy byscie zrobily. Przyjelam, ze małtośka001 spodziewa sie w moim wieku byc podstarzala, ledwie ruszajaca sie matrona (zapewne ma podstawy ku temu) i spodziewa sie, ze z czasem proces ten bedzie postepowal. Rozumiem. Na szczescie ja ciesze sie, odpukac, dobrym zdrowiem ;) :P

Gość ipocotebluzgi
zal mi was

Gość małtośka001
blebleblu taka szczesliwa jestes? dzieciak pewnie juz nieco mniej ze matka jak babcia wygladac bedzie za pare lat EGOISTKO

Ja planowałam drugie dziecko ok 35 r.ż. a tu widzę, że ja głupia już na kwaterkę powinnam zbierać i powoli zbierać się do piachu... :P

Bóg , baranku , nie ma nic współnego z podsmażaniem , ale ty o tym przecież nie wiesz, prawda ?:) no i tyle do ciebie . oczywiście ,ze każdy medal ma dwie strony i każda znich ma jakieś niebezpieczeństwa , ale co z tego ? Jeśli jestęś zdrowa , masz pragnienie i ojca dla dziecka :) - jaki problem ?:) moja znajoma urodziła dizecko w wieku lat 46 :) chłopak jak rydz .

Gość blableblu
A jeśli chodzi o inteligencję dzieci rodziców w "starszym" wieku - pracuję w przedszkolu i z moich wieloletnich obserwacji wynika, że dojrzali rodzice mają właśnie więcej cierpliwości, wynika to po części z priorytetów życiowych, oni już się ustawili w życiu, wybawili, wyszumieli. Mają więcej cierpliwości, są bardziej świadomi, więcej czasu poświęcają swoim dzieciom, i w większości te dzieci są lepiej rozwinięte intelektualnie niż ich rówieśnicy. Oczywiście bywają wyjątki, jak wszędzie.

Gość blableblu
Tak, jestem szczęśliwa i moje dziecko też. Za to ty chyba nie bardzo, bo frustracja i jad aż kipi z każdej twojej wypowiedzi. Współczuję ci bardzo.

Gość małtośka001
ojej :o zmykam z topiku pełnego nieracjonalnych kobiet🖐️

Gość ipocotebluzgi
wogóle nie powinno cię tu byc

Gość naciągacze
blableblu też mam takie zdanie w tym temacie. Dwudziestoparolatki DZIŚ to jeszcze duże dzieci. A kto chciałby mieć gówniarzy za rodziców...?

Gość po raz drugi, bo goska nie
doczytala... Dzieci starszych ojców uzyskują gorsze wyniki w testach na inteligencję. Korzystnie na zdolności umysłowe wpływa natomiast starszy wiek matki - informuje pismo "PLoS Medicine". Okazało się, że dzieci starszych ojców częściej uzyskiwały niższe wyniki w testach na inteligencję niż dzieci, które miały młodych tatusiów (choć różnice były małe - rzędu 2 punktów między dziećmi dwudziestolatków i pięćdziesięciolatków). Odwrotną prawidłowość zaobserwowano w odniesieniu do wieku matki - im starsza była mama, tym dziecko miało wyższe noty w testach.

Gość ha ha normalnie jebnąć można
ta małtośka to jakaś zbuntowana siksa, haha wnioskuję po sposobie myślenia nastolatki bardzo niedojrzała

Gość ipocotebluzgi
:(

Gość blableblu
Młodzi nie mają czasu dla dzieci, robią kariery i chcą się bawić, używać życia. Dzieci wychowują (hmmmm, zajmują się raczej) nianie, opiekunki. Dziecko spędza w przedszkolu cały dzień a popołudnie z opiekunką, rodziców widuje na chwilę wieczorem i rano, albo w weekend. Mnóstwo znam takich dzieci niestety. A ryzyko jest w każdym wieku, wystarczy poczytać topiki na ciąża i macierzyństwo.

Gość blableblu
ipocetebluzgi - taka jest kafeteria, ci co bluzgają wystawiają świadectwo sami sobie