Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wyglądac inaczej hm?

Jak wyglądać ''dorosło'' ? Zaczynam pierwszą prace i wyglądam jak dziecko.

Polecane posty

Gość jak wyglądac inaczej hm?

Nawet zostałam tak nazwana , idąc na rozmowe szukałam pokoju w którym miała się ona odbyć ,zapytałam ochroniarza gdzie znajdę panią ''X'' , przyszłam w sprawie pracy a on na to z koleżanką w chichot i rzucił tekstem '' To nawet dzieci zaczęli u nas zatrudniać ??? Skończyłaś w ogole gimnazjum? '' To było strasznie chamskie ,zle sie poczułam ,zreszta nie pierwszy raz ale najważniejsze że prace dostałam :) Jak mam się ubierać by wyglądac doroślej ? Słabo mi to idzie , efektem jest wygląd ''babci'' albo ''pudernicy'' :O Wzrost normalny , budowa ciała bardzo szczupła, twarz małolaty ( może jakiś ''postarzający'' makijaż ? zazwyczaj sie nie maluje )

Nie postarzaj się, tylko spróbuj dodać sobie powagi wyglądem. Niewiele o sobie napisałaś - jaką masz fryzurę, jaką pracę podejmujesz... Często drobne zmiany pomagają - np.zmiana fryzury, materiałowe spodnie zamiast jeansów lub marynarka zamiast sweterka. Swoją drogą skoro dostałaś pracę to szefowej chyba twój wygląd nie przeszkadza, prawda? A młody wygląd jeszcze zdążysz docenić.

Z makijażem, skoro nigdy go nie robiłaś, daj sobie spokój. Ewentualnie spróbuj wytuszować rzęsy i tyle. Jeżeli chodzi o nieco "poważniejsze" ubranie proponuję klasykę - spodnie (mogą być nawet jeansy, jeżeli w tej pracy możesz je nosić), jednokolorowy t-shirt i marynarkę (teraz są modne z wywiniętymi rękawami). Do tego baleriny/buty na obcasie (w czym ci wygodnie).

Gość knaz
Hej dziewczyny polecam świetny dodatek - kołnierzyk, prosto od debiutującej projektantki ANNY KNAŹ kilka pierwszysch sztuk na start w niższych cenach :) na żywo jest o wiele piekniejszy :) dysponuje większa ilością zdjęć do takiej ozdoby nie trzeba nosić kolczyków, ani bransoletek, świetnie ożywi spokojna sukienkę czy zwykłą bokserkę polecam:) http://allegro.pl/elegancki-kolnierzyk-knaz-projekt-autorski-cekiny-i2192369972.html

Gość chudziellec
sprubuj ubierac sie bardziej elegancko, koszule a na to jakis sweterek beda fajne (nawet z dzinsami), spodniczki (niekoniecznie super mini :D ) czolenka (moga byc mode w tym sezonie kolorowe, ale nie przesadz z tym). mozesz obciac wlosy jesli masz dlugie, to tez czesto pomaga. Z makijazem chyba nie warto przesadzac, ale lekki, dodajacy swiezosci bedzie dobrym wyjsciem. MOzna spytac co to za praca? powodzenia

Gość mimisiek
Co do ubioru : http://szafa.pl/c5617748-biale-rurki-plus-czerwony-zakiet.html mi sie osobiście bardzo podoba ten zestaw A co do makijażu: Jestem makijażystką i ci moge doradzić oczy podkreśl kredką czarną i na górnej powiece muśnij lekko kremowym cieniem i dodaj e-liner to bosko wygląda :)) Kości policzkowe podkeśl różem ale bardzo delikatnie aha i zapomniałam że jeśli masz jasną cere to nie mususz nakładać różu Uwada do każdej karnacj (do tego makijażu) nałożyć puder ( w płynie) jasny matowy ja ten makijaż nazywam azjatycki

Gość odpowiedzi na pyt
Powinnas postawić na klasykę.Taki zestaw to np koszula,kardigan,spodnie materiałowe np długość 7/8(w zarze jest ich sporo),obcasy bądź kontury, olowkowa spódnica,trencz

Gość Sygin
Zrób sobie lekki makijaż, tylko podkład i tusz do rzęs a do tego jakieś eleganckie ciuchy np. http://heppin.com/spodnie,_szorty,sukienki,_spodnice,_spodnie_k-43.htm

Gość niby
Pierwszą rzecz jaką powie to tak jak poprzedniczki nie postarzaj się. Młody wygląd to dar od losu. Jasne teraz trochę przeszkadza później będziesz to uwielbiać. Mogę ci o tym dużo powiedzieć bo teraz gdy bliżej mi 30 niż 20 uwielbiam to że nadal czasem jestem pytana o dowód a ludzie rzadko dają mi więcej niż 20 klika. Doskonale rozumiem twoją sytuacje gdyż także czasem zdarzyło mi się przez młody wygląd usłyszeć coś bzdurnego. Pamiętam starszego pana w kolejce który skrzyczał sprzedawczynie które już mnie znały i mnie za sprzedaż papierosów. Zdarzały się różne komentarze z czasem przyjmuje się je z coraz większym rozbawieniem. Nie radze ci zmieniać stylu na klasykę gdyż skończysz z szafą rozdzieloną na pół do pracy których nie będziesz lubić i na spotkania ze znajomymi która będzie prawdziwą tobą. Najlepiej ubierać się zawsze tak aby być sobą. Poza tym jeśli wbijesz się w bardzo klasyczne rzeczy to kontrast pomiędzy twoją młodą twarzą a dorosłym ubiorem dodatkowo to podkreśli. Będziesz wyglądała jak małolata która pożyczyła ciuchy od mamy lub starszej siostry a tego efektu nie chcesz. Przypuszczam ze na rozmowę o prace założyłaś żakiet, biała koszulę i spódnice (mylę się?). Jeśli tak było z pewnością większość osób maiło skojarzenia z apelem szkolnym. Jeśli chcesz zmienić styl na klasyczną elegancje gdyż ci się podoba i będziesz się w niej dobrze czuć jak najbardziej jednak jeśli ma być to wybór podyktowany chęcią postarzenia się odradzam. O ile nie radze ci zmieniać stylu to sugeruje wyeliminować przynajmniej do pracy elementy które cię odmładzają. Np. trampki , podkoszulki z śmiesznymi nadrukami, bluzy itd. Sportowy styl bardzo odmładza. O ile w wycieranych dżinsach podkoszulku i sportowym obuwiu będziesz wyglądać bardzo młodo. To gdy wybierzesz ciemne granatowe dżinsy (polecam je są najbardziej eleganckie i uniwersalne) bluzkę (bluzka a podkoszulek to duża różnica, bluzka to nie koszula) płaskie klasyczne mokasyny czy czółenka będziesz wyglądać młodo ale jak młoda kobieta nie małolata. Ważna jest także kolorystyka. Kolorowe ubrania i pastele odmładzają neutralne kolory nie. Jeśli nie malujesz się w ogóle radze ci spróbować powoli wystarczy wytuszować rzęsy, zamaskować niedoskonałości korektorem użyć balsamu/błyszczyku/szminki i tyle. Nie będziesz się na razie dobrze czuć w dużym makijażu dlatego radze ci spróbować tylko odrobinkę. Małymi kroczkami. Później możesz spróbować użyć eyelinera lub jasnego cienia do powiek.