Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dudusia26

Duzy problem z prezerwatywa

Polecane posty

Witam.Mam taki problem. Kochaliśmy się z chłopakiem w czwartek tamtego tygodnia ,on niestety nie powstrzymal się dobrze przed wytryskiem i do prezerwatywy wlała się kropelka spermy,stwierdzil ze jest tego mało i kochalismy sie dalej,po uplywie moze 5-10 minut pękła gumka. Wiem ze bylo to bardzo nieodpowiedzialne ale nie ma teraz co gdybać.Był to 13dzien cyklu,a okres mam srednio co 29dni.Czy jest mozliwosc ze bede w ciązy ? Martwimy sie bo bardzo nie chcemy jeszcze dziecka. Pozdrawiam. Bardzo prosze o odpowiedz.

Gość idzie wiosna :D:D
Sądzę, że jest spore prawdopodobieństwo. Szkoda, że nie możesz już wziąć tabletki po. Ale z drugiej strony nie jest tak łatwo zajść w ciąże. Czekaj na okres i jak coś to rób test.

Gość ginekolog.........
będziesz mamą,gratulacje

Gość Potrzebuje rady
Bzdura! W ciąże jest bardzo łatwo zajść! Ja zaszłam za pierwszym razem przez stosunek może 5ciominutowy bez wytrysku :D Niech partner nauczy się zakładac prezerwatywę dobrze... ja z męzem zabezpieczamy się tylko prezerwatywami od 5ciu lat i to praktycznie najtańszymi ( biedronkowe albo z lidla :P) i jakoś nigdy nic nie pękło :D O zsuwaniu też nie ma tak naprawdę mowy, bo facet to czuje, tylko nie każdemu chce się "zatrzymać" żeby gumę sprawdzić

Gość idzie wiosna :D:D
To wszystko zalezy od okoliczności od zdrowia partnerów. Jedni starają się latami i nie mogą mieć dzieci. Inni odrazu wpadają. Zresztą staram się pocieszyć autorkę, będzie dobrze:) U mnie raz pękła i jakoś w ciąży nie jestem.

No wlasnie nie jest tak jak by sie to moglo wydawac. Kochamy sie od kilku lat i zawsze uwazamy ,sprawadza dokladnie,poprawia itp . Teraz stwierdzil ze to tylko taka kropelka w zbiorniczku jest bo nie wytrysnal calkiem tylko powstrzymal sie lecz troszke wyplynelo ,ja nawet tego nie widzialam i kochalismy sie dalej. Potem po jakism czasie gumka pekla wiec napewno troche tego sie wylalo do mnie. Ale czy plemniki nie sa oslabione po przebywaniu troche czasu w prezerwatywie ? bo jednak troche czasu mineo zanim pekla ta gumka. Bardzo sie martwie ;((

Dzieki za pocieszenie ale tak bardzo chcialabym miec gwarancje ze nic sie nie stalo.. bo do tego 10 marca to ciezko bedzie mi wytrzymac. do okresu.. nie chce jeszcze dzieci ;((( No wlasnie innym tez pekaja i nie wpadaja.. Ale ja sie boje..bo to byl 13 dzien cyklu.. czyli plodny dzien... ;( Nadal do dzis mam sluz taki gesty itp...

Gość Potrzebuje rady
Gwarancji 100% nie będziesz miała do póki nie dostaniesz miesiączki (bądź w przypadku ciąży nie zrobisz testu). Ale myśląc jak najbardziej racjonalnie... Jeżeli mówisz, ze to trochę trwało zanim guma pękła, to prawdopodobnie te plemniki to już zdechlaki były :D Prezerwatywy ( o ile się nie mylę teraz wszystkie albo spora większość) mają płyn plemnikobójczy :) Aczkolwiek mówię... gwarancji nie daje, bo nikt Ci nie da

Gość JWWD! sr81TAX HHAH
TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE SE KUPCIE! NIE SAMYMI KONDOMAMI CZŁOWIEK ŻYJE!

No wlasnie jedyna nadzieja moja w tym ,ze to byla tylko kropelka no i ze te plemniki troche w tej prezerwatywie byly zanim wytrysnal. Zdarzyl wyciagnac ze mnie czlonka,poprawic prezerwatywe zeby sie nie zsunela ,zmienic pozycje i chwile sie kochalismy zanim pekla. Ale niestety niepewnosc zostaje... tak sie tym denerwuje ze ciagle wynajduje coraz to inne objawy ciazy u siebie.. a tak bardzo tego nie chce ;( to jest niesprawiedliwe ze ludzie staraja sie o dziecko latami..a inni.. choc nie chca... sie im trafia.. uzywalismy takiej prezerwatywy.. http://www.google.pl/imgres?q=Extra+Safe+Durex&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=683&tbm=isch&tbnid=FyWpnT_mFgiWVM:&imgrefurl=http://shopforcampus.blogspot.com/p/for-men.html&docid=_FpIVExrQAO5ZM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-ccdBnZGq5bQ/TlvejjDRArI/AAAAAAAAAaU/v_ChySs_fHk/s1600/Durex_extra%25252Bsafe.jpg&w=500&h=500&ei=mU1PT8uPCeim4gSdhJm_DQ&zoom=1&iact=rc&dur=1&sig=105366544658369975179&page=1&tbnh=159&tbnw=168&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=112&ty=83

durex extra safe to byla ta prezerwatywa... teraz pomyslimy o dodatowym zabezpieczeniu. byle bym tylko nie byla w ciazy.. ;((

Nie potrafie o niczym innym myslec.. tylko o tym... bo do dla nas duzy problem.

to po chooj sie je***cie jak sie tak ciazy boicie??? Tobie nie forum a dobry psychiatra jest potrzebny!!!

te prezerwatywy extra safe maja srodek plemnikobujczy ? na stronie durexa przy kazdej pisze ze nie maja.. a przy tej nic nie pisze..

Gość sandra buldog
to Wy namiętny macie ten seks... sprawdzenie co chwila czy nic nie wypłynęło, negocjacje czy można jeszcze wejśc czy nie... potem zastanawianie sie czy już wyjść czy nie :o hm.. mi by się nawet nie chciało zaczynać jakby to tak miało wyglądać :o dla mnie jak facet wchodzi to ma wyjść dopiero po finiszu, no chyba że nie da się zmienić pozycji "bez wychodzenia". I też dziecko raczej nam niepotrzebne

eh...to moja ostatnia nadzieja prysla jak nie maja ;( unimil..sa g... warte.. kazda nam pekala.... dobrze ze stosowalismy stosunek przerywany wtedy..

Gość sandra buldog
ja Ci Autorko nie powiem tego, bo każda kobieta ma indywidualny cykl. Jak dla mnie byłaś przed owulacją i tu wszystko zależy od żywotności plemników Twojego faceta. Btw - unimila używam od 6 lat - tylko i wyłącznie unimila. Jak Wam tak gumki pękają to może Twój facet zwyczajnie nie potrafi ich zakładać? Niech poczyta instrukcje.

Tak wprost... na 70% plemniki nie były już zdolne do by dotrzeć do komórki. Nawet jeśli dotarły to nie wiesz jakiej jakości on ma nasienie. Szanse są ale małe. nawet bardzo więc albo weź cytotec albo czekaj na okres i się niczym nie martw A następnym razem pomyśl o pigulach zamiast co chwilę sprawdzać stan prezerwatywy i potem się martwić