Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KarolinaaaG

Wielkie Przygotowania do PORODU w marcu 2012 !

Polecane posty

Gość darusia2352
Hej dziewczyny! Wróciłam dziś ze szpitala. Mam ślicznego synka. Urodziłam w sobote przed północą. Przez cesarskie cięcie. Bo nie mogłam urodzić naturalnie. Przeżyłam koszmar. Ale wszystko opowiem wam jutro jak trochę dojdę do siebie. Pa pa

Gość darusia2352
Hej dziewczyny! Wróciłam dziś ze szpitala. Mam ślicznego synka. Urodziłam w sobote przed północą. Przez cesarskie cięcie. Bo nie mogłam urodzić naturalnie. Przeżyłam koszmar. Ale wszystko opowiem wam jutro jak trochę dojdę do siebie. Pa pa

Darusia: Gratuluję dzidzi :-) Ja mam pytanie, juz to pytanie zadalam na innym forum ale male zainteresowanie. Która miala masaz szyjki i kiedy urodzila, moze znacie znajome ktore dzieki takiemu "gmeraniu" urodzily? Ja niestety tylko mam rozwarcie na palec i nie zanosi sie na poród i jestem ciekawa czy cos mnie ruszy.Mam tylko jedną znajomą która miala taki masaz az2razy i dopiero za drugim razem dostala skurczy nad ranem. No nic tylko czekac. Hej dziewczyny jak tam paula, angelowa, karolina, viola... tylko ja zostalam??

Gość monka1978
hej dziewczyny śpieszcie sie bo marzec się kończy :) oczywiście żartuję, ale widzę że powolutku rozkręcacie się :) darusia - cesarka boli ale do wytrzymania,jak już wyjdziesz do domu za ok 5 dni to możesz bez problemu łykać paracetamol. Ja już mam szwy ściągnięte od wczoraj i dźwigać nie mogę ale to żadna z nas nie powinna robić w okresie połogu. Jeśli chodzi o ptzenoszenie to rzeczywiście mój dzidziuś urodził się 4 dni po terminie i łuszczy jej sie bardzo skóra, jeszcze w szpitalu dostała rumień noworodkowy ale teraz jest już OK.

Gość wiola12354
hej ja tez jeszcze nie rozpakowana jakies lekkie bóle miałam od 4 ale poki co wykapałam sie i jem sniadanie i w sumie nic takiego mi sie nie dzieje. czekam:)

Hej :-) Ja nadal nic, troche pobolał mnie brzuch w nocy i na tym koniec.. Cichutko myslalam ze po tym masazu szyjki to mnie ruszy, nie oczekiwalam zbyt wiele i tak nic nie wyszlo :-( Lekarz powiedzial ze musze duzo odpoczywac bo mam za bardzo spuchniete rece i nogi, kostki, byla wrecz zaskoczona co ja takieg robie? a ja nic takiego nie robie.

Gość wiola12354
Kotka ja tak samo jak ty dalej nic

hej dziewczyny wróciłam dziś ze szpitala. mam słodką córeczkę. urodziłam wczoraj o 14. poród trwał 15minut.

Gratuluję Paula !!!!! Paula opowiadaj, od czego sie zaczelo? jak sie czujesz? u mnie nadal nic mały jakos mało ruchliwy, jak sie Twoja córcia zachowywala zanim wszystko sie zaczelo? duzo pytan sama wiesz :-)

Nie wiem czy cos mam pisac czy ktos jeszcze to czyta, \ ale sie zle czuję, niedobrze mi jakos słabo jakbym kaca miala,zolądek boli, glowa tez ale dziwnie sie czuję :-( uff jakaś osłabiona jestem czy co? jakby jakies choróbsko mnie bralo czy co? mam nadzieje ze przejdzie szybko

Gość wiola12354
kotka ja jeden dzien jestem po terminie. tez sie zle czuje mam katar wypieki na twarzy i brzuch mnie boli ale sama nie wiem czy to bóle czy co

A więc wczoraj o godzinie 3nad ranem odeszły mi wody częściowo tak się lekko lały i pojechalismy do szpitala jak wyszłam z samochodu przed szpitalem wody polały się jak z wiadra, z pierwszym odejściem wód maiłam skurcze co 5minut. i trwały one już do porodu o godzinie 9podłączono mi kroplówke miałam rozwarcie 1cm,był prysznic spacery piłka dostałam strasznych bóli kregosłupa które toważyszyły każdemu skurczowi krzyczałam w niebogłosy ok godz 12 dostałam znieczulenie w kręgosłup bo nie byłam w stanie znieść bólu kręgosłupa po znieczuleniu ból miną o godz 13:45 położna powiedziała że zrobimy próbę parcia porodową i mała odrazu wyszła na świat ból był mniejszy niż ból wcześniejszy kręgosłupa, podobno nie każda kobieta ma te bóle kręgosłupa ja niestety miałam. nacinano mnie. mała była mało ruchliwa, poród i szpital wspominam dobrze ale bóli kręgosłupa nie życzę najgorszemu wrogowi!

kotkamiauczka leżała ze mną dziewczyna która tez mówiła że się źle czuje jak na jakieś przeziębienie co się okazało po południu urodziła jej organizm tak przepowiadał jej poród,

Paula: to też przeszłąś swoje, ale masz już swoją córeczke obok siebie, cieszę sie razem z Wami :-) Kurcze dzisiaj spotkalam kolejną kolezanke ktora mowila ze tez chciala isc bez znieczulenia ale nie dala rady, Ty tez tak piszesz ze tak bolalo to ja napewno nie dam rady i wezme epidural. U mnie nic sie nie dzieje synuś troszcze wiecej sie rusza ale nie jest tak ruchliwy jak zwykle. Jakoś wątpie zeby to na poród :-( jakaś taka osłabiona jestem, a pogoda super wiosna przyszla.Tak sobie jeszcze mysle ze po spacerze tak zle sie czuję/? nie wiem Czyli Paula nic nie czulas ze Cie bierze na poród?

Gość wiola12354
kotka chyba tylko my we dwie zostałysmy. mnie boli brzuch np jak chodze a jak siedze to nie takie to dziwne jest. i wogole sie tak czuje jakos nie bardzo. zaraz ide sie kapac chyba. o 4 rano miałam takie bóle jak na okres wiec nie spałam i nie wyspana jestem na maxa. nie wiem cholera czy to sa te bóle porodowe czy co.

wiola: najwyrazniej zostalysmy we dwie :-( u mnie nic sie nie dzieje a te bóle to ja mam codziennie w nocy takie delikatne jak na @ ale sie nimi nie przejmuje. Wiola jestes po terminie? ja juz 5 dzien. :-(

nic a nic nie czułam dzień jak każdy inny tylko tyle że mało ruchliwa była ale tłumaczyłam sobie to tym że ma mało miejsca, a wody odeszły mi jak siusiu zrobiłam

Gość ka-milka-a
paula - to chyba samego parcia było 15 min? bo z tego co piszesz to chyba trochę dłużej wszystko trwało? tak czy inaczej - gratuluję :)

Gość wiola12354
ja jestem dopiero jeden dzien po terminie. ja wczesniej nigdy takich bóli nie miałam.wiec nie wiem czy to juz czy jeszcze nie poki co nie panikuje

jeden dzien to jeszcze, a z tymi bolami to ja mialam je wczesniej silniejsze i czestsze a teraz to takie niby smyranie heheh nie ból, bedziesz widziala czy wezmą Cię odrazu ze skurczami.

Gość wiola12354
ja jutro na ktg ide jak dzisiaj nie urodze. to co mnie bolało to mineło i wstałam i nic mi nie jest

Gość wiola12354
kotka ty juz na porodówce??

Gość wiola12354
kotka ty juz na porodówce??

Hej ja nadal z brzuchem :-) Wiola: jestem ale w domku :-( MNie cos pobolal brzuch delikatnie jak na okres i tyle, czyli standart Wiecie co ja sie bardziej boję wywolywania niz samego porodu, tzn wiesz skurcze Cie biorą jedziesz do szpitala i rodzisz, a tutaj masz zaplanowany niby poród :-( i tego sie boję.

Hej. Paula gratulacje ;)🌼 Ja tez naleze do tych co maja bole z krzyza. Ja tych z brzucha w ogole nie czulam,bo zacmiewal je bol w plecach. Ale dalam rade bez znieczulenia,tyle,ze jak twarda i uparta sztuka jestem hehe :P Wojtus spi ladnie i w dzien i w nocy.Wstaje do niego 2-3 razy.Zje i idzie dalej spac. Pogode mamy cudna.Teraz jest 18st,a to jeszcze 11 nie ma. Kotka i wiola szorujcie juz na ta porodowke,co? Wspolczuje Wam naprawde. Moj synus ma dzis tydzien.

Anka: ale masz super, dzidzia obok Ciebie, jak narazie mój uparcie siedzi w brzuszku :-) leniuszek po nie powiem po kim hehehe

Gość wiola12354
u mnie sie poki co nic nie zapowiada moze na wieczór cos mnie wezmie bo tak to nic a nic