Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana na allegro

czuje się oszukana na allegro i zastraszona pomóżcie

Polecane posty

Gość A jak się nazywa
Ten sprzedawca? Bo nie chce i ja się naciągnąc

Gość po pierwsze . . .
a skad wiesz jak ja nazwala. autorka nie chce wkleic tutaj tresci komentarza.

Pamiętaj że na wszystko musisz mieć dowód więc źle zrobiłaś wysyłając zwykłym. Zachowaj sms czy maile które pisałaś ty i ona, mogą się przydać gdyby złożyła pozew. Prawdopodobnie będzie tak że zapomnij o kasie, ona nie złoży pozwu bo się nie opłaca a policja pewnie nic nie zrobi. Chyba że w komentarzu napisałas że oszustka - wtedy może to zrobić i nie będzie sprawą jakość towaru czy twoja niewiedza tylko to że rzucasz bezpodstawne oskarżenia. Nie masz dowodu wysyłki więc nawet jak doszło to nic nie udowodnisz że ona kombinuje. Komentarz zostaw albo jak jest możliwość zmien jego treść by nie mogła złożyć doniesienia o bezpodstawne oskarżenia.

Gość oszukana na allegro
jak usunąć ten komentarz?

Gość metaloplastyka ona
własnie mnie jedna baba tak wkurzyla też, bo wysłała do instytucji paczkę dla kogoś ze swojej rodziny, paczka nie dotarła, baba dzwoniła do mnie, wyzywała od zlodzieji, na pocztę dzwonila, a paczki żadnej w rękach nie mailam.... Nie wiem czy ona ją w ogóle wysłała, a dowodu nadania też nie posiada, wiec nikt odbioru takiej paczki nie podpisuje, listonosz powiedział, że wiele rzeczy ginie na poczcie i dlatego należy pisać i wysyłać rzeczy ważne tylko listem poleconym bo masz dowód na to, że go wysłałaś... Prawo konsumenckie obowiazuje w dwie strony, ty nie dopełnilaś istotnych rzeczy, dlaczego wiec kobieta ma zwrócić Ci pieniądze skoro paczka do niej nie dotarła? Pza tym nie dziwie sie jej, że tak zareagowala, oczerniasz ja nie mając dowodu, że w ogóle te legginsy odesłałas...

Ja już wiele razy przejechałam się na internetowych zakupach. Omijam allegro, jeśli chodzi o zakup odzieży, bo do innego towaru zastrzeżen nie miałam. Rzadko kiedy można trafić na dobry jakościowo ciuch, ludzie robią przekrety z numeracja, zanizaja kub zawyzaja bo nie chce im sie dokladnie zmierzyc, leginsy puszczaja na szwie, szkoda gadac. Z nimi niestety nie wygrasz, oni sa cwani :(

Gość oszukana na allegro
tam mauje że nie mogę wysłać wniosku o unieważnienie jak to zrobić?

Gość platynowe dready
Autorka napisała co było w komentarzu, więc przestańcie się dopominać.

Gość oszukana na allegro
jakam usunąć komentarz bo tam mi coś pisze żę nie można wysłać wniosku o unieważnienie jak mam to teraz zrobić

Moim zdaniem w sądzie nie masz niestety żadnych szans skoro nie mozesz udowodnić że odesłałaś legginsy. I na Twoim miejscu na razie nie usuwałabym negatwu, ale gdyby miała dojść naprawdę do sprawy w sądzie usunęłabym bo nie mozesz niczego udowodnić. Chociaż moim zdaniem jest bardzo mała szansa że przesyłka nie dotarła do adresata, ale jednak Ty nie dasz rady tego dowieść.

Ja od lat kupuje i sprzedaje na allegro i niestety, Pani u ktorej robilas zakupy ma prawo po swojej stronie. Twoja wina ze nie wyslalas tego poleconym, bo zwyklego nie da sie odnalezc. poza tym nawet ta pani mogla dostac przesylke, ale stwierdzic ze nie dostala. Niczego jej nie udowodnisz.

Gość oszukana na allegro
no tak ale nie da rady tego zrobić

Nie usuwaj komentarza. Chyba że coś napisałaś złego. Tyle. Zadzwoń na poczte może bedzie ktoś miły i sprawdzi czy doszła paczka do ostatniego punktu albo nawet czy listonosz wyszedł z paczka. Może się tylko zapodziała i dostanie ja za miesiąc ;)

Ja kiedys sie wkurzylam na sprzedawce z allegro, bo zamowilam torebke i za przesylke polecona priorytetowa zaplacilam 25 zl., a sprzedawca wyslal mi zwyklym listem. Wkurzylam sie za jego oszukanstwo i napisalam mu ze nie dostalam torby. Musial mi przyslac druga....

Gość po pierwsze . . .
nie zauwazylam, zwracam honor ;)

Gość nie poniedziałek ONA
o wy gadacie za bzdury!!!!!!!!!!!! nawet jak autorka nazwała ja w komentarzu..oszustka....kupujacy gówno moze zrobic!!!!!!!!!! niech idzie na policje, gowno z tym zrobia...wiem z autopsji.. nie usuwaj komentarza.. to ze nie nadalas listu Twoja wina, i nazywajmy rzeczy po imieniu, na poczcie nic nie ginie ONI KRADNĄ!!!!!!!!!!!

OCZYWISCIE CHODZILO MI O PANIA SPRZEDAJACA...ZE GOWNO MOZE

Autorka tematu... Bez komentarza... Zwykły lust pocztą może po prostu nie dojść, więc dlaczego wystawiasz im negatywa, skoro legginsy mogły naprawdę nie dojść. Taki negatyw może im zmniejszyć sprzedaż nawet o kilkadziesiąt procent. Sorry, ale jesteś naprawdę głupia, więcej się radź na Kafeterii...

I w ogóle to, że nie wysłałaś priorytetem, ani nawet żadnego dowodu, że wysłałaś, jesteś naprawdę głupia...

Dokladnie. Za slowo oszustka gdy nie ma sie dowodu jakiegokolwiek mozna miec założoną sprawe i przegrać.

Gość dupka po kupce
czpiliscie sie tej oszustki jak rzep psiego ogona, a LASKA NAPISALA, ZE NIE NAZWALA JEJ OSZUSTKA. po co bic piane :O

Gość oszukana na allegro
pisałam też do alegro prosząc o pomoc ale oni mają to w dupie napisali mi że ja odpowiedzialna jestem za treść komentarza i kazali mi pisać do właściwego działu unieważniłam ten komentarz nigdy wiecej już nic nie kupie na alegro ja podejrzewam że przesyłka do niej dotarła ale niczego jej nie mogę udowodnić moja wina drugi raz się już się nie dam tak zrobić kilka osób tak zrobi i już dniówke ma w kieszeni szkoda gadać

to ty gadasz glupoty kretynko HAHAHAHAHAHA JASNE JA MASĘ OSÓB WYZYWALAM OD OSZUSTÓW NA ALEGRO WŁASNIE PANIE SZŁY NA POLICJĘ I GÓWNO...HAHAHA MAŁO TEGO 5 PANIOM HAHA UKRADŁAM ZDJECIA ( TZW PRAWA AUTORSKIE, PRZYSŁAŁY GROSBY, JAKIES BZDURNE PISMA OD PRAWNIKÓW Z OGROMNYMI SUMAMI, W KONCU POSZLY NA POLICJE ..SPRAWE UMORZONO HAHAHAHA ZNASZ TAKIE SLOWO JAK DEMOKRACJA!!!!! TUSKOLANDIO

Gość oszukana na allegro
male man głupia to jesteś ty nikt cię o zdanie nie pytał to po się srasz

POZA TYM SZMATO JAK NAZWALY CIE OSZUSTKA I POSZŁAS DO SADU TO AZ TAK CZYSTEGO SUMIENIA TO NIE MASZ

oszukana na allegro to ze allegro Ci nie pomoglo to ja sie nie dziwie..im tylko na kasie zalezy

To sie ciesz po prostu ze nikt nie chcial tracic czasu na sądy ale gdyby jednak ktos sie trafił nie śmiałabys sie tak.

Gość metaloplastyka ona
dlaczego kobieta ma cierpieć bo ona nie nadala paczki? Może faktycznie jej nie otrzymała, za co ma wieć dostać negatywny komentarz? Ja bym sprawę zgłosila do allegro, mogą tę Panią niedoświadczoną zawiesić...