Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darek1985_

Jak opanować stres na egzaminie praktycznym z prawa jazdy?

Polecane posty

Gość gość
No cóż. Ja wyjechałem za pierwszy razem, z placu, ale co z tego, jak zaraz uwaliłem z drogą z pierwszeństwem, byłem tak zestresowany, że nie wiedziałem co robię. i oblałem po minucie. Za drugim podejciem wziąłem sobie niepotrzebnie toyote i uwaliłem na placu.

Gość gość
Też myślałam, że będę się stresować. Nawet przed egzamin wypiłam sobie herbatkę z melisy. Ostatecznie gdy wsiadłam do samochodu powiedziałam sobie „spokojnie, jesteś przygotowana, dasz radę”. I to poskutkowało. Egzaminy z zasady są stresujące. Ale ja wiedziałam, że potrafię jeździć i nie ma się czego bać. Jestem z lublina i byłam świetnie przygotowana dzięki http://cskrozped.pl/. W tym ośrodku szkolenia kierowców natrafiłam na świetnych instruktorów jazdy, którzy nauczyli mnie jeździć. A dzięki temu nie stresowałam się na egzaminie.

Gość gośćparasolka
Ja mam dzisiaj o szesnastej egzamin..mam takiego stresa że już się boję że nie zdam.

Gość gość
Egzaminy dopiero przede mną a ja już się stresuje gorzej niż przed maturą:( podobna stres jest objawem niewiedzy, albo jeśli się czujemy nie pewnie- tak mówi moja instruktorka. Chociaż ja jestem raczej zawsze postresowana, czy jestem przygotowana czy nie zawsze towarzyszy mi ten cholerny Stres:( Moja instruktorka 'szykuje' mnie na stres, tzn. czasami krzyczy albo próbuje wyprowadzić z równowagi bo jak mówi może mi si trafić jakiś c***j i co wtedy... widzę ze jeszcze bardziej mnie to stresuje choć nie wyprowadza mnie to z równowagi ale tez wiem ze to nie egzamin.

Nie wiem, czy są jakieś skuteczne sposoby na opanowanie stresu przed egzaminem na prawko. Dla mnie to był najbardziej stresujący egzamin w całym życiu! Żadna matura, żaden egzamin na studiach, tylko właśnie to koszmarne prawko. A to chyba dlatego, że nie zawsze na tym egzaminie to, czy zdamy zależy w 100% od nas. No i bardzo bałam się egzaminatorów,, którzy są różni,, a niektórzy kompletnie zero kultury, krzyczą... na szczęście takich jest coraz mniej. Dla mnie ważne jest chyba to, żeby wiedzieć, że się umie i podchodzić z podejściem, że jak mi się teraz nie uda, bo coś, to następnym razem na pewno dam radę - bo jestem dobrze przygotowana. Według mnie dobrze przygotowuje i też prowadzą chyba jazdy doszkalające szkoła warszawska jazda http://warszawskajazda.pl/technika-jazdy-samochodem/ Ale wiadomo, w każdym mieście inaczej.