Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem diety dukana

SENS DIETY DUKANA A DENATURACJA BIAŁKA

Polecane posty

Przeczytałam że cała dieta dukana sprowadza się do tego że spożywane białko gdy zostaje trawione zużywa więcej energii niż dostarcza. Ale jeśli mięso czyli czyste białko zostanie ugotowane to przecież zostaje zniszczone (denaturacja), to gdzie sens tej diety?Może mi to ktoś wyjaśnić mądrze?

Gość bromatolog
Jest zdenaturowane, ale nie traci wartości odzywczych, tylko zmienia się struktura. Zamiast pisać farmazony, poczytaj troche najpierw..

ja nie odchudzam się tylko chce dowiedzieć się jaki sens ma ta dieta z chemicznego punktu widzenia ;)

Gość moze sie podobac
nie ma zadnego, bo prawdą jest ze spozywanie ogormnych ilosci bialka zwierzecego przyspiesza proces starzenia... wiec moze i oni schudną ale beda wygladac staro. najlepsza jest dieta warzywno owocowa

ale mi chodzi o to że jeśli białko sie ugotuje (bo trudno jeść surowe mięso) to tak naprawdę nie je się białka! Bo wszystkie jego wiązania zostają zerwane. Ja nie chcę rad nt diet, bo nie odchudzam się, tylko jaki jest sens tej diety!

ja pitolę! Ja ani nie ćwiczę, ani się nie odchudzam, po prostu jestem CIEKAWA JAK TO DZIAŁA!

sens diety dukana polega by zniszczyć populacje ludzi i na tym jeszcze zarobić bo dieta ta niszczy nerki i wątrobę

czyli nikt mi tego nie wyjaśni?

Gość bromatolog
Ciołku, zostaje rozerwana 3 i 4 rzedowa struktura bialka! Wiazania peptydowe są nietkniete. Podczas trawienia dochodzi do przeksztalcenia bialek w peptydy, a następnie wolne aminokwasy, które są wchlaniane! Ile ty masz lat? 8???

Dziękuję Ci za tą odpowiedz, ale nie musisz od razu wyzywać mnie od ciołków. Na takie właśnie wyjaśnienie czekałam. Dzięki wielkie za pomoc!