Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fjdkdjdsljfdk

Czy to możliwe nie mieć uczuć?

Polecane posty

Gość fjdkdjdsljfdk

Zastanawiam się, czy nie jestem socjopatą... chodzi o to, że jestem z facetem, i jak mi się wydaje - nic do niego nie czuję. Kiedy słucham opowieści koleżanek o ich związkach dochodzę do wniosku, że ja nic takiego nie czuję (motyli w brzuchu itd). Nie mam też ciągłej potrzeby kontaktu, nie tęsknie. Kiedy go poznałam zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, spotykaliśmy się, wydawało mi się, że tak to wszystko powinno wyglądać, ale teraz mam wątpliwości. Może ja po prostu nie potrafię być zakochana?

Gość fjdkdjdsljfdk
up

Miłości uczymy się otrzymując miłość i troskę od rodziców oraz oglądając ich związek. Czy rodzice okazywali Ci ciepłe uczucia?

Gość fjdkdjdsljfdk
Rodzice rozwiedzeni, mieszkałam z mamą, jest ciepłą osobą. Ojciec mniej, ale widywałam go dość często, a im byłam starsza, tym rzadziej

Gość pomaranczowo mi
Hej, tez czasem myslalam ze nie mam uczuc, ale ja po prostu nie umiem ich okazywac a raczej sprawia mi to trudnosc. Dziecinstwo mialam kolorowe na pokaz, w domu juz byly codzienne klotnie 'idealnego' malzenstwa.Ojciec nigdy nie okazywal mi cieplejszych uczuc, za to mama az ponadto. Od 5 lat nie utrzymuje kontaktów z ojcem

Gość pomaranczowo mi
Kazdy posiada uczucia, tylko nie kazdy umie je wydobyc i okazac :)

@fjdkdjdsljfdk Czy kiedy jesteś z Mamą, czujesz Miłość (swoją, jej)? Ja myślę, że ten facet z którym jesteś, nie jest TYM który wzbudzi w Tobie miłość. Myślę, że jest gdzieś ten, przy którym poczujesz "motylki".

Gość fjdkdjdsljfdk
Być może masz rację, ale nie wiem co teraz robić. Naprawdę miałam nadzieję, że coś z tego będzie

Gość ghghjgjgh
najbardziej prawdopodobne wytłumaczenie- nie kochasz po prostu tego faceta. a co do koleżanek- jak ktoś dużo gada o miłości i cały czas wielce zakochany, to nie znaczy, że rzeczywiście taki "uczuciowy" czasami to tylko egzaltacja i brak dojrzałości. znam panienki, które mają 10 chłopaków na koncie(w dość krótkim czasie) i z każdym przeżywały wielką miłość do grobowej deski- a prawda taka, że to były jakieś zauroczenia albo wmawianie sobie tej wielkiej miłości. o prawdziwą miłość nie jest w zyciu tak łatwo

Gość zzaaqq
pierwsza moja myśl SOCJOPATA

Gość xxr
na pewno nie jesteś socjopatą.

Nie każdy wzbudza w nas takie emocje, poza tym mając dużą rezerwę do związków można być dość chłodnym.