Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ventolinka

jak to powiedziec znajomej???pomożcie

Polecane posty

Gość ventolinka

nie przelewa na sie jednym słowem.a mam jedna znajomą która co chwile robi remonty w domu i doslownie wyrzuca na smietnik , nowe meble firanki itp. jak jej powiedziec ze chętnie bym wzięla to co oni wyrzucają. ale zeby nie wyglądało tak ze jestem jakas nachalna itp

Gość zadaszga
"Sluchaj, jak bedziesz cos wyrzucala do smietnika, czego juz nie potrzebujesz to daj mi znac, moze cos wezme. Wiesz, ze mi sie nie przelewa. Dzieki!" :D:D:D:D:D:D Proste?

Gość vi---
zaoytaj czy nie myślała, żeby odsprzedać te rzeczy za jakąś symboliczną kwotę, bo byłabyś zainteresowana. Jesli będzie ok to powie żebyś sobie poprostu to wzięła

Gość normalnie-jej powiedz ,że
jakby miała coś zamiar wyrzucić to b chętnie przyjmiesz czy dla siebie czy dla rodziny

Gość ventolinka
dzięki dziewczyny.

No właśnie powiedz że chętnie odkupisz za jakąś kwotę, niewielką. Może koleżanka też się krępuje proponować Ci używane rzeczy?

Myślę, że to nie wstyd poprostu zapytać, powiedzieć, poprosić. Jeśli znajoma wie, że Wam się nie przelewa zrozumie. Jak odda ci za free, to w ramach wdzięczności możesz kupić jej np. wino, albo coś dla dziecka jeśli ma :)

Gość vi---
właśnie, właśnie - może jej tez jest głupio tak proponować komuś używane rzeczy. Kiedyś dałam używane rzeczy po dziecku koleżance to powiedziała, żebym z niej nie robiła takiej biedaczki - że ją stać, nie musi brać od ludzi :(

Gość ventolinkaw
ma 2 dzieci ale oni maja tyle pieniędzy ze naprawde ich dzieci maja wszystko:(