Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dschbcdbhcdsbhi

a u kardashianek uroda sie zmywa wraz z makijazem

Polecane posty

Gość starylump
A co to za lampucera?

Gość sdfbvaxs
tłusta swinia

Gość dschbcdbhcdsbhi
to khloe kardashian

Może jednak kobieta na sto wygląda dobrze bez makijażu. Ona jest człowiekiem, ach jakie to straszne.

Gość Pojawiamsieiznikam1
ja pierdole jaki kaszalot

Gość opałek
Zwykła maciora.

Gość lord stront+++
poznałyBYŚMY (nie wiem skąd przekonanie, że to "byśmy, byście..." należy pisać rozdzielnie z czasownikiem też mi nowość ile trzeba lat, aby zrozumieć, że uroda z okładek to efekt ciężkiej pracy specjalistów :D

Gość dschbcdbhcdsbhi
"nie wiem skąd przekonanie, że to "byśmy, byście..." należy pisać rozdzielnie z czasownikiem" stąd że obie formy są poprawne i dopuszczalne 🖐️

ta NAWET w makeupie nie wyglada dobrze:) jest z nich najgorsza;) widzialam kiedys zdj. kim bez makijazu i zle nie wygladal:D a napewno lepiej niz taaa.... jest oblesna

Gość dschbcdbhcdsbhi
nikt tez nie mowi o okladkach, bo ze na okladkach sa grafiki nie zdjecia to wiadomo. ale chodzi o to, jaka maske sie robi. zamiast podrasowac urode, to kladzie sie na twarz zupelnie nowa twarz.

dokladnie tak, wam powiem, ze MY zwykle szare dziewczyny bysmy byly o wiele ladniejsze bez makijazu niz one! bo nic ladnego zazwyczaj w tych gwiazduniach nie ma. a jak kazda z nas mialaby stylistow i makijażystów tyle co one, to tez bysmy wygladaly swietnie, nawet lepiej niz one!!!

Gość lord stront+
dschbcdbhcdsbhi Cholera, może i masz rację. Jakoś mnie to razi. Możliwe, że sobie sam wymyśliłem regułę :D

Gość dschbcdbhcdsbhi
lord sposob pisowni takze zalezy od kontekstu, czy lacznie czy rozlacznie. jestem przekonana, ze tak jak napisalam jest poprawnie, na 10000% :P

Gość lord stront+
Dupa :p Miałem rację. Reguł nie pamiętam, jako definicji, ale za dużo się książek przeczytało, aby coś takiego, nie raziło. To jest forma OSOBOWA! "Pisownia cząstek - bym, byś, by, byśmy, byście: Cząstki bym, byś, by, byśmy, byście pisze się ŁĄCZNIE: - z osobowymi formami czasowników, np.: radziłbym, pisałbyś, chcielibyśmy, nosiłyby - gdy wchodzą w skład spójników i partykuł lub się z nimi łączą, np.: aby, ażeby, gdyby, chociażby, niechby, jeżeliby, czyżby Cząstki bym, byś, by, byśmy, byście pisze się ODDZIELNIE: - po nieosobowych formach czasownika (wchodzą tu w rachubę przede wszystkim bezokolicznik i imiesłowy), np.: Uciec by stamtąd nie mogli; Siedząc byś tego nie zrobił." http://www.bryk.pl/teksty/gimnazjum/j%C4%99zyk_polski/gramatyka/17957-czasownik_funkcja_w_zdaniu_akcent_pisownia_z_cz%C4%85stkami_bym_by%C5%9B_by.html

Gość lord stront+
Możliwe, że Ci się tak wydaje, bo to jest nagminna pisownia w internecie, w tym tutaj na Kafe. Sam już zgłupiałem, ale ma się tego nosa i oka :classic_cool:

ja pierd! a co to lekcja polskiego, ze trzeba liczyc sie z literowkami i innymi bykami! boze wyluzujcie. grunt ze kazdy rozumie o co chodzi. a nie sie glupot czepiacie. czy tytulem postu bylo :bledy w pisaniu??? nieee

Gość lord stront+
Marlenka Oczywiście, nie ważne, tylko potem błędy tak narastają, że się tego czytać nie da i rzeczywiście zrozumieć. Nie chcesz, nie licz się, ja też z Tobą nie będę się liczył :D Gupia i niedouczona :p