Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekkie obawy mam

mam jechac do pracy za granice, ale sie troche boje...

Polecane posty

Gość lekkie obawy mam

Wyjazd ma byc w przyszla srode, mam jechac za posrednictem pewnej agencji do Holandii do sortowania warzyw i owocow, ale jak czytalam opienie agencji to byly rozne, jedne takie, jedne takie, wiec juz sama nie wiem co mam myslec, czy jechac czy nie ..a Wy na moim miejscu pojechalibyscie??

Gość lekkie obawy mam
axidus...

Gość Kangoo
ja jako fact bym pojechal ale ale Ty ...hmmm wiesz na Twoim miejscu sam bym nie jechal chyba ze znjadziesz osobe ktora juz tam była i moze CI o tej firmie powiedziec ...

Gość lekkie obawy mam
no wlasnie mam jechac sama, nie bardzo mam kogo ze soba zabrac..i tez nie znam nikogo osobiscie kto w tej firmie pracowal..

Gość Kangoo
nie jedz moj kolega pojechal i musial siedziec tam prawie 3 tyg. czekajac na prace a warunki masakra ...

Nigdy nie pracowałabym dla polskiej agencji pracy. Zedrą z Ciebie i ani się nie obejrzysz wrócisz do Polski w sandałach. Poszukaj na stronach holenderskich biur.

Gość Komputer komputer
paul mark: Polskie sądy to totalna niekompetencja arogancja i narzędzie terroru.Pierwszym problemem powinno być uwolnienie polskich więźniów politycznych uwięzionych przez obecny polski reżim.Ilość osadzonych to już blisko 100 tyś osób,dalsze ok 40 tyś czekają na swoją kolejkę do polskich kazamatów.Za tzw komuny siedziało tylko 50 tyś.Daje to obraz jakim opresyjnym i totalitarnym reżimem jest Polska obecnie.Ilość mordów politycznych zwanych wypadkami i samobójstwami jest też większa niż w stanie wojennym. Jacek J student politechniki programista człowiek władający biegle trzema językami został aresztowany pod pretekstem jazdy bez biletu i przebywa w Olsztyńskim areszcie. Sprawa by wyglądała humorystycznie lecz tak nie jest. Jacek.J jest to młody człowiek biorący również czynny udział w życiu politycznym,a jego rodzice są zaangażowani również. Wydawać by się mogło że prozaizm tej sprawy jest oczywisty . Płaci karę i po sprawie. Choć przyczyną tego zamieszania była utrata D.O. a wyrok zapadł zaocznie bez wiedzy i uczestnictwa zainteresowanego . Lecz prawda jest inna. To typowa sprawa polityczna,której celem jest znalezienie pretekstu na osadzenie dziecka i przez takie działanie wywarcie presji na rodzinę zainteresowanego, by ją skutecznie zastraszyć. Jest sprawą wielce prawdopodobną że jest szykowane kolejne morderstwo polityczne. Władza nie zgadza się na grzywnę w przypadku bez biletowego przejazdu. Gdy powszechna praktyka sądowa jest całkowicie odmienna w takich przypadkach. Nie można też kontaktować się z osadzonym mimo jego przewlekłej choroby . Wszystkie instancje Sądów Okręgowego Rejonowego i ich prezesi oraz Zarząd Penitencjarny zostały poinformowane o tym zdarzeniu. Niestety Jacek J. jest typowym więźniem politycznym Jakim "państwem prawa"jesteśmy lepiej nie komentować. Bo można skończyć jak wielu których dosięgły "samobójstwa"i inne "wypadki".Od rezydenta wspomnianego Aresztu w Olsztynie niejakiego Wojciecha Pazika przez Falzmann Michał, kontroler NIK , Pańko Walerian,cała lista ofiar "wypadku"Smoleńskiego. I to nie koniec tej listy. Dzisiaj, po Wróblu,Michniewiczu, Biskupie Mieczysławie Cieślarze, Zielonce, Knyżu, operator, Marku Duliniczu, Dariuszu Ratajczaku, Eugeniuszu Wróblu przyszedł czas na Leppera. Każde nazwisko na te liście spowodowałoby przewrót w państwie. Nie łudźcie się, że nie przyjdą po Nas.

Gość lekkie obawy mam
holenderskie mówisz hmmm

Randstad, Rendev, Tence, Timming, TempoTeam, Adecco, Ervaren Jaren, Creyf's - te kojarze z mojego miasta.

Gość lekkie obawy mam
chantalka dzieki :-) ale te firmy gwarantuja nocleg? Moze glupie pytanie,ale pojdzie sie porozumiec po ang...?bo ja tylko angielski, holenderskiego nie znam, a niemiecki bardzo slabo...

Nie, to tylko polski wymysł gwarantowanie noclegu pracownikom....zapewne pietnaście osób w jednym domu i wszyscy bez zameldowania :-O Te biura noclegu nie gwarantują, ale ze znalezieniem jakiegoś pokoju za około 30-350 e miesięcznie nie ma problemu. Wejdź na www.niedziela.nl tam często są ogłoszenia, zarówno o pracy jak i o mieszkaniu bądź pokoju.

Chantelka dzieku za informacje. Powiedz czy jak ktos pojedzie do holandii i pochodzi po takicha agencjach tam na miejscu to latwo znajdzie prace? tez sie zastanawiam czy nei pojechac samemu sie boje pozatym slabo znam angielski

zapodaj jeszce jakies linki moze ktos jeszcze pracuje w holandii i cos napisze/

Gość milka1990mila
Chantalko a Ty kiedy wyjechalas do Nl?Masz tam rodzine,znajomych i oni Ci zalatwili?Pracujesz tam?Przepraszam za dociekliwosc ale ciekawi mnie to,bo chce wyjechac z czasem.

5 lat tu jestem, przyjechałam do siostry na wakacje;) Teraz jestem tu tylko z mężem- Polakiem, siostra wróciła do PL. Jesli masz zamiar wyjechać zrób to teraz albo nigdy, bo "...z czasem..." nie będzie juz tu czego szukać. Robi się coraz gorzej niestety.

Gość lekkie obawy mam
ja bym nawet wolala z kims wyjechac niz samej :-)

jednak niue wyobrazam sobie wsiasc w pociag i jechac samemu do holandii szukac pracy za slabo znam angielski nie mam zadnego doswiadczenia w zadnym zawodzie pewnie nawet nie trafilbym do zadnej agencji a nawet to nie wiem czy bym sie dogadal a przez polska agencje to jednak inaczej i ewentualknie mozna po skonczeniu umowy poszukac potem pracy samemu i zostac na dluzej wtedy, poznac jakios ludzi czy cos

Gość lekkie obawy mam
no tak, bariera jezykowa, tylko ta agencja czytalam, ze ludzie wyjezdzaja i czasem siedza po 2,3dni w tygodniu, bo nie ma pracy, ze pracodawca wybiera ty i y dzisiaj jedziesz, a reszta nie i ze podobno straszne kary sa..a z kolei inne, ze sa kary, ale jak sam na to zasluzysz, ze duza ilosc godzin pracy, wiec opinie sa podzielone..nie wiem czy jechac i zaryzykowac..

trudno mi doradzac sam sie wacham, musialas cos wplacic im na poczatek czy nie?

Gość lekkie obawy mam
nie., place tylko tyle co za podroz 350zl, a poza tym musze miec pieniadze na pierwsze dwa tyg na jedzenie,bo nie posiadam nipu holendarskiego, a to trwa z 2tyg, wyplaty maja byc co tydzien, pierwszy tydzien ubezpieczenia i zakwaterowania jest gratis

Gość lekkie obawy mam
na poczatek ma byc na 3mies, jak sie sprawdze to moze byc znowu na 3mies, facet mi gadal, ze 40h w tygodniu z mozliwoscia nadgodzin, a stawki to zalezy w jakich godzinach sie pracuje: od 7do 18.00 7,47euro brutto, 18.00-00.00 9,34brutto, 00.00-7.00 11,20 brutto, w weekendy 11.20brutto, praca w nadgodzinach 9,34brutto, ale co tydzien!!! pobieraja: na mieszkanie 78euro, ubezpieczenie 27euro , jak nie mam specjalnych butow to 27euro

www.pracazagranica.pl www.holandia.com.pl www.pracawue.pl www.pracuj.pl www.szukamypracy.pl www.europraca.info www.gowork.pl www.naszapraca.pl www.pracodawca.com www.praca.wp.pl www.epraca.com.pl www.agent-tour.pl