Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mineralny

Wyrwany ząb słusznie co dalej implant koronka?

Polecane posty

Byłem u dentysty robić ząb , wcześniej mi robiła inny , podczas wiercenia powiedziała,ze nie da sie go uratować i miałem wyrwaną 6 na co w ogole nie byłem gotowy. Teraz jestem wkurzony bo ząb wcale mnie tak mocno nie bolal i nawet nie miałem go leczonego kanałowo ani robionego żadnego rtg. jak myślicie dentystka postąpiła słusznie czy może coś jej nie poszło jak trzeba i musiała przez to wyrwać? warto wstawiać implant lub koronkę skoro to jest 6 ? jakie są ceny mam dopiero 24 lata i idąc tam nie spodziewałem się utraty żęba

Gość romualda
Mnie się wydaje, że to dentysta powinien zaplanowac co dalej, a nie że wyrywa zęba i Ty się na forum pytasz co z tym zrobić ;) Dobry lekarz z dobrego gabinetu nie pozostawia pacjenta samego sobie.. Dlatego jestem troche zdziwiona. W Stomadex w Poznaniu jakoś współpraca z lekarzami wygląda tak, że nie ma wątpliwości co do tego co lekarz ma zamiar zrobić i jak ma wyglądać leczenie i wg mnie takie coś powinno być normą.

Gość romualda
Mnie się wydaje, że to dentysta powinien zaplanowac co dalej, a nie że wyrywa zęba i Ty się na forum pytasz co z tym zrobić ;) Dobry lekarz z dobrego gabinetu nie pozostawia pacjenta samego sobie.. Dlatego jestem troche zdziwiona. W Stomadex w Poznaniu jakoś współpraca z lekarzami wygląda tak, że nie ma wątpliwości co do tego co lekarz ma zamiar zrobić i jak ma wyglądać leczenie i wg mnie takie coś powinno być normą.

Gość $$$$$$$$$$
jak jest ząb usunięty z korzeniem to koronki juz nie wstawisz. Chyba jedyne rozwiązanie to implant, ale to duży koszt ok.3000. Ale jak masz kase, to wstawiaj :)

dentystka mowila mi ,ze to ropny zab byl i korzen byl uszkodzony , dlatego rwala. ale na moje mogl tam jeszcze posiedziec bo az tak nie bolal, w sumie to prawie wcale jednak byl ulamany. teraz wygladam jak chomik z jednej strony. a na ten implant to sie nie dorobie za szybko ale pol biedy ze tego zeba jeszcze tak nie widac.

Gość fggtyyuy
chyba w jakims najtanszym gabinecie byles

Gość ZZZZZZZZZwwwww
To ci odwalili, chyba, że korzeń badź komora była złamana, pęknięta , ale bez rtg takie działanie? dziwne to, a brak uzupełnić trzeba, bo dojdzie do rozchwiania zębów, przesunieć i masy problemów ze zdrowymi zębami!!! jeśli nie stać cię na implant jest sporo innych możliwości protetycznych. a ropne stany w większości przypadków prawidłowym leczeniem kanałowym plus zastosowaniem antybiotyków się leczy!

Gość ZZZZZZZZZwwwww
ps, zresztą zębów nie wyrywa się bez zdjecia rtg! bo nigdy nie wiadomo jak ząb jest ułożony w kości, jakie masz korzenie... nie wiem gdzie ty byłeś-czy u kowala czy stomatologa

Gość hgk
Pewnie byłeś na NFZ bo prywatnie nie wyrwala by bez rtg.Ja tez mam wyrwana 6 ale mi dentystka wytlumaczyla dlaczego, mialam zdjęcie i stwierdzila,ze implantu nie musze wstawiac bo 8 mi sie pcha to bedzie miala miejsce.

wlasnie bylem prywatnie i tam mi go wyrwali, dalem 100 zl, predzej bylem raz na nfz w gabinecie w , ktorym rowniez przyjmuja prywatnie jednak nie bylem zadowolony z tego jak mi zrobili jeden zab na nfz wiec poszdlem prywatnie robic 2 nastepne do gabinetu do , ktorego zawsze chodze i i tam dentystka stwierdziala,ze ta 6 zrobi na koncu i nic nie mowila o rtg wiec nie robilem. Zaufalem jej bo lecze tam zeby od gimnazjum lub podstawowki. W przeszlosci przy leczeniu innych zebow dostalem skierowanie na rtg , oraz antybiotyk tez w zab i w tabletkach ale to byla przeszlosc.teraz mam dziure wielkosci krateru , tez nie mialem dziasla zaszywanego ani nic. Na mostki nie chce sie decydować bo musialbym spilowac 2 zeby obok a boje się ,że sie posypia. Dodam ,ze ten zab, ktory mi wyrwala minimalnie sie chwial tak , ze ledwo to bylo wyczuwalne ale moze od chorego dziąsła a nie od korzenia, mam watpliwosci czy ona sie skusila na te 100 zl tego dnia czy moze rzeczywiscie zab byl do rwania?

le jestem wkurzony. moglem isc do innego dentysty itp. Teraz juz nawet nie ma sposobu by udowodnic,ze mogl byc blad. Zeby ten zab jeszcze bolal nie wiadomo jak ale prawie w ogole nie bolal.

Gość $$$$$$$$$$
możesz sobie zrobić taką małą protezkę z jednym zębem. Koszt ok 200zł.

okazalo sie ,ze ta dentystka , ktora mi wyrwala zeba zrobila mi zle 2 zeby kanalowo bo nie wypelnila do konca kanalu i to nie byly wizyty na fundusz zdrowia. tylko,ze gwarancja na te zeby juz minela chyba i znow bede musial kilka ladnych stow wpakowac w zeby.

oj nie zazdroszczę takiej przygody, ale powiem Ci, że moja koleżanka miała podobnie, bolał ją ząb poszła do dentystki ta jej założyła lekarstwo kazała przyjść za tydzień a tu ząb boli, więc dzwoni do niej pyta co ma robić a dentystka się drze na nią, że wymyśla, że nie powinno ją boleć, więc się wkurzyła poszła do innego lekarza, chyba do Galerii Uśmiechu i już było inaczej, miły dentysta, znieczulił powiedział, co i jak, ząb przestał boleć. A możesz powiedzieć, gdzie Ty byłeś u dentysty?

Gość sensacjone
myślę, że my tu nic nie wymyślimy, moi przedmówcy mają rację, że warto byłoby się wybrać do dentysty, co się też dobrze zna na protetyce. Jeśli ktoś z was szuka dobrego gabinetu w Łodzi mogę z czystym sumieniem polecić Bamed. Świetna kadra specjalistów.