Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapyutatytyajka

Jaką wodę mineralną podajecie niemowlakom? I w czym trzymacie mleko w proszku ?

Polecane posty

Gość zapyutatytyajka

jak w temacie :) i ile mają wasze dzieci ? czy tą wodę mineralną gotujecie ? moja ma 7 msc i chcę kupić wodę mineralną z nestle ale zastanawiam się czy ją najpierw gotować ? a i czy na tych mineralkach robić również i mleko ?

Gość nomswojoqw
wody humana gotowac nie trzeba na pewno- to wiem bo sama w podrózy nie raz ja podawalam dziecku na wakacjach .

Gość przedw wszystkim
Wdoa źrodlana a nie mineralna! Np. Zywiec Zdroj.

ja czasem jak gdzieś idę to biorę butelkę zródlanki i wrzątek w małym termosie . od zawsze tak robiłam i nie gotowałam . jak lato było to też tak . Jak gdzieś idę to proszek na mleko ;) trzymam odmierzony w takim małym pudełku do przechowywania zywnosci , a w domu mam takie pudełko plastikowe na cukier czy mąkę i w nim trzymam . Kiedys w puszce trzymałam ale jak ją umyłam to mi rdza wyszła na niej;/

Gość zapyutatytyajka
dzięki mamamałpki a powedz jeszcze jaką wodę kupujesz ? i czy jeśli mam wodę z wczoraj rana a dzisiaj jest wieczór czy mogę podać ją dziecku ? czy lepiej napocząć nową ?

Ustroniankę kupuje. Ale to różnie . Niewiem czy możesz . ja zawsze jak mam otwartą to każdy pije ze szklanki i nawet jak zostanie to ja mojemu dawaję i dawałam . Nic mu nie było Nawet nie wpadłam na to żeby mu nową butelkę otwierać ;)

Gość jsanxskasjnxskaxskaxsklaxslass
powiem tak: robilam mleko dziecku na wodzie zywca od skonczonego miesiaca ( kiedy przestalam karmic piersia). wiec praktycznie od urodzenia na poczatku przegotowywalam ta wode tak do okolo 8 miesiaca. Pozniej podawalam juz tylko podgrzana i do dzis jak daje mleko tak robie czy herbatki rowniez z tej wody. wody zrodlane uwielbia i pije nawet sama letnia ze szklanki wiec mozesz dawac przynajmniej mojej nic nie bylo a ma 3 lata ;)

Gość frezjaaaa
Mój ma 3 miesiące.Karmie butelką ,wodą przegotowana z kranu.

Gość grzenia
Ja dawalam na poczatku wode zrodlana Zywiec bo mineralnej nie wolno dzieciom! i do picia nie gotowalam ani nie podgrzewalam, zaczela pic taka od ok 4 m-ca a na mleko kupowalam zwykla z biedronki ta 5litrowa (bo nasza twarda). Uwielbia wode do picia i woli bardziej ja niz herbate!

Gość ja wypilam 2 lyzki
daje zwykla przegotowana z kranu.