Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrMaxx

pomyłki na USG

Polecane posty

Gość mrMaxx

czy znacie kogoś,kto miał mieć np.chłopca a wyszła dziewczynka?? Ja akurat w takie pomyłki wierzę-lekarz też człowiek-pomylić się może... Mam mieć chłopca,ale kupuję raczej standardowe ubranka,żeby nie było draki...

Gość Niewidoczny dla innych
Moja kuzynka mi opowiadała o swojej koleżance, która miała mieć chłopca, wszystko było kupowane pod kątem chłopca itd... a urodziła się dziewczynka. Ojciec dziecka nie chciał tego dziecka i przez pół roku nie umiał zaakceptować córki. Nie wiem jak do tego doszli, ale podobno doszli, że na USG jakiś cień się pojawił i to zmyliło lekarza i stwierdził, że będzie chłopak.

koleżanka całą ciążę nosiła dziewczynkę, a wyszedł Kacperek

Gość mrMaxx
jak dla mnie facet trochę dziwnie się zachował! dlatego nie kupuję ubranek typowo dla chłopca...

u mnie był siusiak na cały wielki ekran pokazany więc uwierzyłam i kupiłam dla młodego

Gość mrMaxx
mam koleżankę,która co prawda urodziła dziewczynkę-tak jak pokazało na USG...ale wszystko kupowała różowe-ubranka,pościel,rożek etc. tak sobie myślę,że jeśli jednak urodziłby się chłopiec to trochę dziwnie by wyglądało...

Gość no żal po całości
kurde ale wy nadal zaściankowi jesteście różowe dla dziewczynki niebieskie dla chopczyka i bęc taaaa to czemu obecnie faceci noszą różowe koszule ? macie tak nasrane w główkach o tych podziałach na role męskie i żeńskie że najchętniej dziecku jak tylko się narodzi dało ścierę i garnek do ręki albo krawat na szyję i aktówkę w ogóle macie pojęcie że dzieci do któregoś miesiaca życia w ogóle nie rozróżniają kolorów ?

ja kupowałam wszystkie kolory poza jednak różowym, ale nie kupowałam ciuchów w falbanki, bo to chłopcu jednak nie przystoi

Gość mrMaxx
czytaj ze zrozumieniem! przecież piszę,że kupuję standardowe ubrania z tym się zgadzam,że dziecku jest wszystko jedno w co jest ubrane-byle ciepło miało... ale nastała u nas głupia "moda" na różowe i niebieskie

U mnie nie było pomyłki. Ale u mojej przyjaciółki tak ;) Miała być córcia a urodził się synek :) Po wyjściu ze szpitala zamiast w miarę możliwości odpocząć to ona rozpruwała kokardki :D

Gość Błagam Cię
W różowych koszulach to chodzą takie pedanciki w okularkach, albo cioty :P Normalny facet by różowej koszuli nie założył.

Gość mrMaxx
kiedyś zaproponowałam mężowi,że kupie mu różową koszulę-mi osobiście podoba się bardzo ciemny róż-tylko,żeby nie był za bardzo "kurewski" ale on wprost powiedział,że nie ubierze-no i nie kupiłam...

ja miałam pomyłkę :-) na usg widać było chłopczyka i tak też twierdził lekarz. sama nawet przeczucie miałam że będzie chłopiec :-) jednak ubranka kupowałam w różnych kolorach, takie unisex. Jednego dnia, było to w 9 miesiącu ciąży, moja babcia mająca 85 lat dała mi 100 zł i powiedziała, że mam kupić sukienkę dla dziecka, ja do niej, że będzie chłopiec i szkoda kupować sukienki, jednak babcia nalegała. w końcy kupiłam tą sukienkę, tak dla świętego spokoju, żeby babci zrobić przyjemność :-) i urodziłam córkę :-D

Gość Niewidoczny dla innych
To wszystko wina babci, a nie USG :D

Gość mrMaxx
eveve-babcia jeszcze żyję??muszę się z nią spotkać... :p

eveveve, super babcia ma intuicję. U mnie nie było pomyłek, choć będąc w ciąży z córcią jakoś nie wierzyłam początkowo lekarzowi, a wszystko przez moją przyjaciółkę. Miała już synka, gdy w drugiej ciąży lekarz urwierdzał ją, ze będzie dziewczynka. Notabene, lekarz bardzo dobry. Wszyscy czekali na Malwinkę, a w 38 tygodniu ciąży lekarz nagle zmienił zdanie i faktycznie urodził się Wojtuś.....

Gość te kolory ubranek różowe
dla dziewczynki a niebieskie dla chłopca to raczej biorą sie z tego, że małe dzieci są często brzydkie i nie da się w pierwszych miesiącach rozróżnić czy mamy przed sobą chłopca czy dziewczynkę... więc bezpieczniej jest to zasugerować, bo nie ma co się oszukiwać ale każdej młodej mamie podskoczy ciśnienie jak na widok jej słitaśnej córuni 5 osób powie "o jaki piękny chłopczyk"...

Gość co ty pierdzieliszzz
Jakie brzydkie ?? Owszem, ciężko odróżnic w wieku niemowlęcym chłopca od dziewczynki czasami, ale z brzydotą to chyba nie ma nic wspólnego. A wracajac do tematu to moja kuzynka do końca była przekonana, że będzie syn a urodziła córkę. 2 różnych lekarzy na USG widzialo chlopczyka, wiec nie wiem;)

Gość do tej wyżejj
co z tego ze dzieci nie rozrozniaja kolorow ?? to najlepiej ubrac dziecko w sraczkowaty worek tak ?

Gość swieczkaaromatyzowana
moja koleżanka miała być chłopakiem - lekarz wziął pępowinę za coś innego...

Gość oczywiście że niemowlaki
są brzydkie, niektóre wręcz okropne...

e tam... moja córka ma rok, piękne oczy, powlające, długie rzęsy, ale że prawie nie ma włosów, odstaja jej uszy i nie ma praktycznie różowych ubrań to często uchodzi za chłopaka, nawet gdy ma na sobie coś w kwiaty:) nie skacze mi ciśnienie, bo co mnie obchodzą ludzie, którzy paplą bez uważnego spojrzenia

Gość dobrze prawisz
ale co Wy się tak obruszacie? oczywiscie, ze bywają dzieci brzydkie tak samo jak dorosli- jedni ładni drudzy brzydcy

Mnie lekarz powiedział o chłopaku w 13/14 tygodniu na usg i mam Aleksandra. Kuzynka miała mieć Oscara, ale z niego zrobiła się NiCola. (celowo piszę te imiona takim spsoobem, bo tak zamierza pisać imię swojego dziecka) Co do ciuszków-miał sporo ubranek niebieskich tych darowanych,ja sama kompletowałam mu ciuszki w różnych kolorach.Do dziś ubieram go na rózne kolory.