Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FUFUFUFu

pranie kurtki i smród po wyschnięciu - pomocy

Polecane posty

Gość FUFUFUFu

wyprałam kurtkę, wysuszyłam i teraz wali jakimś skiśnięciem skąd ten zapach??????

Wywiesilaś kurtkę od razu po skonczeniu prania, czy np ileś tam czasu leżała w pralce?

Gość FUFUFUFu
no tak chce kurtka na podszewce pikowanej ktorą można odpiąć - odpiełam

Gość FUFUFUFu
no właśnie nie leżała w pralce więc się dziwie najpierw wisiała 5 minut w łazience a później suszyłam przy kaloryferze wali niemiłosiernie

byc może ze masz w pralce grzyba...zobacz czy w podajniku na proszek od góry gdzie leje sie woda do podajnika czy nie ma tam pleśni. Jak wyjmiesz szufladkę będziesz mogła to zobaczyć.... Zwykle ubrania wysychaja szybciej i moze tak nie czuc na nich a kurtka schnie wolniej.....i sie grzyb przyłapał.

Gość szklanka soku
czasem powodem moze byc za duza ilosc plynu do plukania...

Gość FUFUFUFu
nie, nie wszystko jest ok, czyszcze - jestem pedantyczna dlatego nie wiem skąd taki smród

Gość FUFUFUFu
dzięki dzięki wielkie co za poracha, pierwszy raz w zyciu ta mam jak jakiś lump

Gość malinowka
powodem jest to ze kurtka sie ukisiła, najlepiej suszyc gdzie jest przewiew!!!! własnie takim splesnieniem czy ukiszeniem smierdza rzeczy ktore susza sie w łazience czy na kaloryferze bez przewiewu

Mi kiedyś tak spodnie przesmierdły, dobrej firmy, prane regularnie, niczym nie zalane i śmierdziały tylko w jednym miejscu - z tyłu na nerkach. Tak po prostu zaczęły śmierdzieć i z każdym praniem było tylko gorzej. Pomogło namaczanie w occie - trochę wody, trochę octu i sru! do miski na jakieś pół godziny. A potem do pralki. Moim spodniom pomogło, więc może i na Twoją kurtkę podziała :)

jesli to wina plynu do płukania to znaczy ze kurtka została za słabo odwirowana. Jak będziesz prać ponownie to po praniu zawiń kurtkę w gruby ręcznik i nie susz przy grzejniku bo może był za ciepły i popalił włókna lub resztki płynu na materiale.

A wie może ktoś czemu po praniu w tym pojemniczku zostaje mi woda w przegródce na płyn?

Gość FUFUFUFu
ide lać ocet a później wieszam na balkonie

Gość no żal po całości
pranie ma nieładny zapach gdy za długo schnie a więc albo w mieszkaniu jest za chłodno albo za wilgotno

Ale po moczeniu w occie musisz wyprać :) Jesli nie chce Ci się znowu pralki uruchamiać, to chociaż ręcznie przepierz i dobrze wypłukaj.

Gość takie tam duperele nic więcej
popsuty płyn do płukania :(

Gość no żal po całości
u mnie w pralce w przegródce też zostaje woda podejrzewam że należałoby wyregulować nogi pralki...tylko nie ma komu staram się zawsze wyciągać szufladkę i wylewać wodę a potem wkładam ją spowrotem dopiero gdy wyschnie dokładnei też osuszam uszczelkę w drzwiach, wkładam tam małą gąbkę i wyciągam dopiero gdy wchłonie cała zebraną tam wodę warto od czasu do czasu wlać do pralki litr octu i wybrać najwyższą temp prania i puścić pralkę bez proszku i prania, wtedy usunie się kamień i pleśń

krikri bo może być dawno nieczyszczony. Ja jak używam za duzo płynu to mi sie robi taka maź i przypuszczam ze jest to od grzyba bo jak go czyszcze to jest to taki szlam....czyszczę go od czasu do czasu dodając do prania domestosa.Piorę w tedy jakies szmatki a później dodaje sodę do płukania.

Gość moja jest lepsza
oczywiście ze to wina złego suszenia!!!! jakby smierdzial plyn do plukania to cale pranie i kazde by smierdzialo!!!! u ciebie to wina dlugiego suszenia w miejscu gdzie nie ma przewiewu!!!