Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yjey6j

Moja babcia mnie obraziła przy wielu osobach, nie chce się z nią już widywać

Polecane posty

Gość yjey6j

Najpierw było spotkanie rodzinne w którym przy stole wywiązała się dyskusja co kto lubi, co kto zazwyczaj gotuję... Kiedy ja powiedziałam swoje specjalności (ryż z warzywami z patelni) babcia na to odparła że ja jeść nic nie powinnam bo jestem tłusta jak świnia (mam 175 cm wzrostu i ważę 59 kg). Kilka dni póxniej zajechałam do niej ze znajomymi po drodze bo musiaąłm coś podrzucić, ona do mnie podeszła i przy znajomych zaczęła mi grzebać we włosach, gdy się zapytałam o co jej chodzi tym razem powiedziała, że mam wszy z tego brudu i smrodu. To nie pierwsze jej teksty w takim stylu, postanowiłam, ze nigdy więcej do niej już nie pojadę. To co ona mówi i w jaki sposób mnie obraza i oczernia przy ludziach po prostu boli, bardzo boli. Dlatego nie chce jej już nigdy widzieć, jak myślicie słusznie robię?

Gość adscvfsdfswrgf
dlaczego jej nie odpowiesz czegos rownie przyjemnego?

Gość yjey6j
Nie mam odwagi walnać jej czegoś w podobnym stylu, po prostu zostałam wychowana tak, ze starszych się szanuję...I nie potrafię. Ale tak dłużej też być nie może...

Gość nitka-palitka
wiem co czujesz mam taka sama babcie i gdy probowalam jej wyjasnic ze to co robi mnie rani ona zrobila z siebie ofiare to ja bylam winna dla mnie nieusprawiedliwia jej wiek poprostu robi to z premedytacja :(

Gość znachorka za dyche
chora ta twoja babka, starość jej nie usprawiedliwia- odszczeknij jej coś by jej w pięty poszło, nie bądź miętka...

za co ona cię tak nienawidzi?bo z jej tekstów tak wnioskuję.jednej mojej koleżanki też jej babcia nie lubiła za to że nie jest chłopcem, natomiast rozpuszczała jej młodszego brata a rodzicom mówiła że się nie postarali i szkoda że mają tę córkę, bo dziewucha to śmieć

może to poczatki alzeimera, ludzie sie robią b. wredni a dopiero potem jest zanik pamięci.175 i 59 kg gruba świnia, to trzeba byc chorym na głowe, niejedna by chciała taką figurę, razcej prędzej za szczupła niż za gruba, chyba że babcia jest facetem i do tego gejem

Gość deszczowa piosenka 2555
Nie powinnaś "odbijać piłeczki" i też jej obrażać, bo wtedy zachowujesz się tak samo jak ona, a więc źle. Spróbuj wybaczyć, Twoja babcia chyba nie jest szczęśliwym człowiekiem, skoro tak postępuję, to dobry pomysł, żeby szczerze jej powiedzieć, że to Cię rani i przeżywasz takie zachowanie, możesz zapytać dlaczego to robi. Powodzenia

Starzy ludzie tacy są.. Jak można kogoś szanować jedynie za to że jest starszy :-O na szacunek zachowaniem powinno się zasłużyć a nie tym że ktoś przed wojną się urodził i myśli że obrażać innych może .

Gość mówisz że na spotkaniu
rodzinnym babcia wykombinowała że jesteś za tłusta, co jest ewidentną bzdurą. A co na to twoi rodzice? Nie zareogawli wcale? Potwierdzili? Śmiali się? Może babcia ma jakieś zaburzenia psychiczne, skoro się tak zachowuje (chociażby przykład z szukaniem czegoś w twoich włosach.. Może czas pójść z nią do psychiatry, bo to albo jakiś stan po udarze, albo zmiany w mózgu. Nikt o tym nie pomyślał? Przecież to matka któregoś z twoich rodziców. W ogóle ich to nie obchodzi? Ile ta babcia ma lat? Może to demencja starcza?

Gość mówisz że na spotkaniu
a kto to w ogóle wygrzebał taki stary temat? :)

Gość ::::::
a babcia w pelni zdrowa na umyśle?

Gość diviannna
moze babcia jest chora, starzy ludzie na starosc czesto robia sie tacy dziwni, a jak cie traktowala do tej pory?? ile ona ma lat??