Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówka 21***

Kolezanka farbowala mi wlosy w domu a jestem w ciazy i ....

Polecane posty

Gość ciężarówka 21***

mimo ze drzwi do lazienki byly otwarte i zatykalam buzie czym sie dalo, troche nawdychalam sie amoniaku.Moglam troche sie wachlowac cholera :/ Kiedy skonczyla farbowac zaczelam chodzic z pomieszczenia do pomieszczenia, ale i tak troche to jeszcze czulam:/ farbe trzymalam niecale 30 minut, termin porodu mam za 1,5 miesiaca góra 2 miesiace. Czy dzidzia tez czula ten zapach, czy to jest szkodliwe? jak to jest? teraz zafarbuje az po porodzie, ogolnie to bylo moje 3 farbowanie w ciazy i ostatnie.

Gość ciężarówka 21***
acha i farba byla z amoniakiem, nie chcialam zmieniac na cos nowego bo nie wiem czy w ciazy nie mialabym reakcji alergicznej.

Gość fh
są farby bez amoniaku - casting i inne

Gość autorko
tylko na poczatku ciazy tj w I trymestrze nie powinno sie wlosow farbowac pozniej juz mozna ja farbowalam sie 2 razy bedac w ciazy w 6 i 8 miesiacu a syn zdrow/ 10 punktow mial/ teraz tez swietnie sie rozwija

Gość ciężarówka 21***
a czy wdychalyscie przez przypadek ten amoniak? :/

Gość ciężarówka 21***
bo mi nie chodzi o samo farbowanie a wlasnie o ten amoniak ;/

Gość autorko
ale wdychanie nie jest najgorsze dla plodu to przez skore glowy przenikaja subst. chemiczne skodliwe dla plodu wiec dlatego w I trymestrze gdy ksztaltuja sie narzady i uklady np. nerwowy dziecka nie jest wskazane farbowanie farbami z amoniakiem

Gość ciężarówka 21***
acha, ja w 1 trymestrze nie farbowalam, chyba raczej przed zajsciem w ciaze, potem az w 4 albo 5 miesiacu.

Gość wiecie , ze nawet ludzie
sie juz w radiu smieja z waszych glupich topikow o farbowaniu wlosow w ciazy. :P idiotki normalnie.

Gość ciężarówka 21***
ale nie chodzi o samo farbowanie tylko o te chemiczne zwiazki!

Gość mamama27
dziwna jesteś że mimo wszystko farbowałas z amoniakiem.. teraz jest palette perfect muss nie dość że super kolory, fantastycznie sie naklada bo to pianka, nic nie śmierdzi no i najważniejsze nie ma amoniaku!

nic od razu się dziecku nie stanie, nie panikuj ;) Znam fryzjerki które w ciąży pracują.... a wiadomo co tam wdychają i w jakich ilościach

Gość malinowka
ja tez farbowałam, a co ma dziewczyna chodzic z odrostami na pol glowy???? bez przeszady :-0 sa bardiej szkodliwe rzeczy niz farba do włosow ;-0