Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiołek-biały

Co to za plamienia?

Polecane posty

Gość Fiołek-biały

Hej błagam o pomoc!!! Nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło i okropnie się martwię. Staram się z mężem o dziecko od kilku miesięcy oczywiście na spokojnie, nie na siłę, po prostu nie mamy takich myśli że to musi być już. Oboje robiliśmy podstawowe badania i są w porządku. Ten cykl miałam monitorowany poprzez usg - na określenie momentu owulacji oraz wspomagałam się również testami owulacyjnymi. Oczywiście w tych odpowiednich momentach staraliśmy się. Wczoraj rano miałam na bieliźnie małą brunatną plamkę i zaczęłam mieć okropny posmak metaliczny w ustach że aż mnie lekko mdliło, i byłam strasznie senna (na stojąco bym zasnęła), i dzisiaj też mam plamienia, tzn nie że na bieliźnie, ale sprawdzałam śluz, to jest delikatnie zabarwiony kolorem różowym, czasem czerwonym. Dzisiaj jak napiłam się napoju to czułam sam metal w ustach że od razu mnie odrzuciło, tak samo wzięłam cukierka i od razu go wyplułam, było mi strasznie niedobrze. A miesiączkę powinnam mieć dopiero za 2 dni. Cykle zawsze mam regularnie jak z zegarkiem w ręku. Co to może być? Bo chodzi mi o to że jeśli jest to potencjalna ciąża, czy mam się bać i jest to niebezpieczne? Mieliście takie sytuacje? Bo mi to w zupełności na okres nie wygląda :( jak nigdy. Boję się... :(

Gość Fiołek-biały
Mam nadzieję że nikt nie ominie mojego tematu... Chodzi mi o to że jeśli to jest niebezpieczne, to mam jechać do szpitala? Czy jak, bo nie wiem czy wtedy robiłabym z siebie wariatki :P.

Gość Fiołek-biały
Halo halo...

Gość Fiołek-biały
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.

Gość nieszczesliwa dusza
takie plamienia sa normalne, zawsze cos takiego moze wystapic tym nie masz po co sie martwic a ten metaliczny posmak to chyba tez jakis tam objaw ciazy. za 3 dni jak @ nie bedzie to po tescik :)

Gość hmm mogą być 2 opcje
albo plamienie implementacyjne (czego ci życzę), albo poronienie, skoro na okres nie wygląda.

Gość Milaa_K
Hmm...poczekaj,daj sobie trochę czasu,bynajmniej do dnia@.Bo może trochę Ci się poprzestawialo. Albo też takie coś może wskazywać na plamienie implantacyjne.Cierpliwości.Nie powinno być to nic groźnego.I trudno stwierdzić czy to ciąża czy okres.Wystrczy obserwowac sie pozdrawiam

Gość hmm mogą być 2 opcje
oj jasne ze implantacyjne, a trudne słówko sobie wybrałam :O

Gość Fiołek-biały
Bardzo dziękuję, bo ten posmak który mam nigdy w życiu nie odczułam, tak samo jak i mdłości - więc wzięłam to jako objaw ciąży. Ale to plamienie nie daje mi spokoju. I też pierwszy raz w tym cyklu miałam ból jajnika przed okresem. A tak to zawsze miałam bolesne skurcze. Zobaczymy... Oby ta małpa nie nadeszła. I z tego co widze to chyba nie jest niebezpieczne w każdym bądź razie. A jeśli to poronienie? To co mam robić? Dzięki stokrotne.

Gość nieszczesliwa dusza
czesto przed miesiaczka jest tez tak ze przez jakies 2 dni ma sie plamienie a dopiero pozniej normalny okres jak zawsze, to podobno pozostalosci po wczesniejszej miesiaczce tak wyczytalam kiedys nie wiem czy to prawda

Grzecznie poczekaj do miesiączki. nie ma co się nakręcać. Na tym etapie i tak niewiele można zrobić. I może się okazać że jesteś w ciąży ale równie dobrze mogą to być objawy miesiączki.

Gość Fiołek-biały
Miarka - to samo myślę, że to równie może być to albo to. I po stopce widzę że będziesz mieć dzidziusia - moje gratulacje :). A termin wypada w dzień moich urodzin, super hihi :).

Gość CtpJack
Moja zona tak miala,myslelismy ze jednak dostala okres.Tez taki dziwny,lecz po tygodniu zrobila test o i prosze - wynik pozytywny:)teraz jestesmy rodzicami 3-miesiecznej corci:)

Gość Duży obwod
Mialam tak jak Ty i dziś jestem mama 6 miesięcznego malucha.

Gość Fiołek-biały
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :). Bo naprawdę jest to dziiiiiwneee plamienie, nic wciąż nie mam na bieliźnie, ale sprawdzam śluz szyjkowy (przed chwilą sprawdzałam) i wciąż ten sam i wygląda na to że do rana się nie nasili, choć różnie bywa. Będę bardzo szczęśliwa że tą pseudomiesiączką okaże się dzidzi :). Pozdrawiam!!! 🌼

Gość Fiołek-biały
A poza tym uważam że dawno już @ by się rozkręciła... Zawsze tak miałam że pierwsze 2-3 godzinki miałam plamienie, i później się zaczęła jazda. A teraz? Już prawie 2 dzień tak mam... Zobaczymy :).