Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnieszka627

Wybór studiów

Polecane posty

Masz tyle kasy, a jesz naleśniki z gruzem i dajesz dupy po barakach? Interesujące życie. Twoje wypowiedzi to w większości prowokacja. No cóż są ludzie żałośni, którzy nie mają co w życiu robić to dodają bezsensowne komentarze. Podaruję sobie wymianę zdań z Tobą, bo mam lepsze rzeczy do roboty. Miłego dnia.

Prawo nie jest skorumpowane, poza tym na aplikacje teraz nie ma problemu sie dostac, bo jest test przygotowywany odgornie przez Ministerstwo Sprawiedliwosci, a po zapowiadanych zmianach ministra Gowina prawdopodobnie bedzie wolny rynek i z aplikacja bedzie jeszcze latwiej, tylko potem rynek sam zweryfikuje, kto sie nadaje na adwokata czy radce prawnego. Lepiej prawo niz pedagogike, naprawde.

Gość do agnieszki
Modliszka jak będzie z aplikacją to nie wiem ale teraz to prawie same pociotki prawników robią aplikacje. Moja znajoma pracuje w kancelarii i dostaje jakiś biuletyn osób które aplikacje zaczynają. Same znane nazwiska :)

Gość do agnieszki
(biuletyn w którym są między innymi informacje kto zaczyna aplikacje, chyba mailem to dostają)

fakt, na aplikacji jest duzo osob, ktorzy maja w rodzinie prawnikow, ale to tak pol na pol, poza tym zawsze tak bedzie, ze dziecko majac w domu ojca czy matke prawnika bedzie chcial robic to samo. tak jak wsrod lekarzy. ale na pewno nie jest tak, ze te dzieci prawnikow dostaja sie po znajomosci, bo to niemozliwe teraz.

znam osobiscie chlopaka, ktorego rodzice sa sędziami, on byl na aplikacji sądowej i nie zdał egzaminu koncowego, wiec jak widac rodzice nie byli w stanie mu pomoc:P

Gość do agnieszki
egazminy egzaminami wiem, że problemy są ze znalezieniem patrona u ktorego się tę aplikację zrobi, chociaż niby z urzędu można dostać , nie wiem jak to w praktyce wygląda.

w praktyce jest tak, ze najpierw samemu sie szuka a w ostatecznosci przydzielaja patrona sami, no ale lepiej miec swojego, bo z tym przydzielonym to sie za wiele nie nauczysz.