Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

azalia12

nnt krem ze śmietany i mascarone

Polecane posty

wiem, że to nie ten wątek ale tu jest większy odzew niż n forum o gotowaniu :) a więc.. ratunku!! , wyszedł mi za rzadki krem do tortu z bitej śmietany i mscarpone (wiedziałam żeby nie kupować tego z biedronki :/) czy mogę go zagęścić żelatyną? co robić??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hsrthtr
raczej problemem jest zły sposób połączenia serka ze śmietaną a nie skąd on pochodzi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie robię tego kremu pierwszy raz i nigdy nie był rzadki, poza tym szukam pomocy a nie wymądrzania się..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hsrthtr
a gdzie tu widzisz wymądrzanie się? twój krem po prostu się zważył co jest winą złej proporcji składników i złego sposobu połączenia ich ze sobą. owszem, jak chcesz to dodaj żelatynę, ale taki zwazony krem to raczej w zlewie powinien wylądować a nie na cieście...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zwaRZył jak już
:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama sama w domu...
dodaj 10g żelatyny rozpuszczonej we wrzątku 100ml

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×