Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polokitka

Czy dziewczyna z dużą nadwagą może się podobać facetom?

Polecane posty

Gość polokitka

Pytanie kieruję bezpośrednio do Panów.Mam siostrę która ma sporą nadwagę ale jest na twarzy ładną dziewczyną.Jej waga wynika nie z obżarstwa a raczej z uwarunkowań genetycznych i być może choroby.Nigdy nie odważyła sie pójść z tym problemem do jakiegokolwiek lekarza.Jest ciepłą miłą osobą ,ale jest zamknięta w domu.Nie wierzy w to ,że taka dziewczyna może się komuś podobać. Ma ona lat jak na osobę w rozmiarze XXX ubiera się modnie i dba o siebie. Namawiam ją by utworzyła swój profil na jakimś portalu randkowym ale niestety się wstydzi. Może Wasze opinie pomogą mi przekonać ją (mam nadzieję) , że można kochać dziewczynę z nadwagą.

Gość do calluna
teraz spora konkurencja, tylko te ladniejsze trafia na fajnych facetow, a dla twojej siostry zostaną no coz... jakies ofermy

Gość hihihi..4piwka
toz to potwoRRRR ja mam dziefczyne wazy 70,8 jest fajna ale grubaska ale wzrost 168 to tak nie widac..ale xxx jozekk!

wow...jakie wyjaśnienie. Czyli tak czy inaczej ma dużą nadwagę z zaniedbania.

Gość czerwonahelenka
co to znaczy duża nadwaga? otyłość olbrzymia?Co innego nadawaga 10 kg (która może być dla kogoś duża) a co innego nadwaga 30 kg

Gość hihihi..4piwka
no widzisz..a ja swoja kochamm :)

Gość polokitka
Waży ok 110kg przy wzroście powyżej 170

Gość czerwonahelenka
70 kg przy 168 to nie jest zadna nadwaga

Gość aaaaa ja
mam 170 cm i waze 58,5 kg i ciagle sie odchudzam, bo czuje sie gruba jak mi troche przybedzie czasem na bokach czy brzuchu :( wszystko przez facetow, bo to oni wywieraja na nas taka presje dobrego wygladu a sami go w wiekszosci nie spelniaja !!!

Gość czerwonahelenka
Obawiam się, że ta nadwaga jest duża, za duża. Ona musi coś ze sobą zrobić.

Gość do calluna
chyba zartujesz z tym ze ona moze sie komus podobac... choc w sumie tak, jakims dewiantom co lubie otyle na pewno sie spodoba :D

Gość wiesienka z wisni
nieprawda... ja jestem innego zdania...

Gość Daryll
znaleźć chłopaka z nadwagą

Gość nie oszukujmy sie
nie ma czegos takiego jak uwarunkowania genetyczne, jezeli macie w rodzinie gen odpowiezialny za otylosc to Twoja siostra powinna byla cwiczyc jak tylko zauwazyla poczatku otylosci. Sorry ale to zenujace.

Gość Gvtgghgyggy
Na pewno nie Polakom.

Gość Gvtgghgyggy
Jak ma rozmiar powyzej 40 to w Polsce juz nie jest to do pomyslenia, zeby sie spodobala komukolwiek.

Gość Atencja
Nie zawsze jest tak prosto. Ja przytyłam po lekach, których nie wolno mi było odstawić. Ograniczyłam jedzenie, wyrzuciłam słodycze z diety, zaczęłam chodzić piechotą do pracy i ćwiczyć. I nadal 80.. :(

Gość siostraMierzwa
moze podobac sie takiemu, ktory gustuje w puszystych, a sa tacy koneserzy podobno... tyle ze wiadomo, ze podobanie sie musi byc dwustronne. w obecnym swiecie nie licz na to, ze z taka nadwaga, nawet jesli ona otworzy sie, pozna faceta na poziomie ( w ujeciu potocznym) z wygladem, ktorym nie straszy i z praca (jakkakolwiek wrecz). Otylosc jest skutkiem i objawem pewnych szeroko pojetych zaniedban. dlatego taka osobe zle sie postrzega.

Gość polokitka
nie oszukujmy się odkąd pamiętam a jest młodsza kilka lat ode mnie będąc małym dzieckiem była już" duża" i w rodzinie jest kilka osób które też mają problem z wagą np.nasza babcia która była otyła mimo ostrej diety z powodu cukrzycy a ważyła 120-130kg.

Gość my ding ding dong
nie można przy ostrej diecie ważyc 120 kg z tym, że dla niektórych osób ostra dieta to i tak żarcie dla trzech osób :O zmotywuj siostrę, żeby na poważnie się wzieła za siebie, a nie szukanie głupich wymówek

Gvtgghgyggy Jak ma rozmiar powyzej 40 to w Polsce juz nie jest to do pomyslenia, zeby sie spodobala komukolwiek. Co za brednie ,puknij się w betonową sosenkę:P

Gość siostraMierzwa
tak czy inaczej szukanie wymowek. sposoby by schudnac: -po pierwsze przy takiej nadwadze wizyta u lekarza i komplet badan i potem ustala sie plan dzialania: leczenie, odpowiednia dieta, ruch: basen, rower... cos co nie obciazy za bardzo stawow, ktore i tak juz sa narazone na urazy.

polokitka Jej waga wynika nie z obżarstwa a raczej z uwarunkowań genetycznych i być może choroby.Nigdy nie odważyła sie pójść z tym problemem do jakiegokolwiek lekarza.Jest ciepłą miłą osobą ,ale jest zamknięta w domu.Nie wierzy w to ,że taka dziewczyna może się komuś podobać. Jeśli jesteś przyjaciółką swojej siostry,przejdź się z nią do psychologa.Jej trzeba to i owo poukładać w głowie. A i wybrać się do lekarza pasowało, zrobić badania i dowiedzieć się jakie podłoże ma otyłość siostry. Powodzenia:)

Gość Atencja
Otylosc jest skutkiem i objawem pewnych szeroko pojetych zaniedban. Ni tylko. To poglad ograniczonych. Przeczytaj, co napisałam wcześniej.

Gość siostraMierzwa
atencja, bzdury opowiadasz :D sama mam znajoma, ktora w ciagu 8 tygodni pobytu w szpitalu utyla prawie 16kg ( w wyniku przyjmowania lekow). Faktycznie kg schodzily powoli, ale trzymala sie w sposob rygorystyczny diety, wprowadzila sobie bieznie i basen 4 razy w tygodniu i schudla. wiec nie opowiadaj, ze to niemozliwe.

Gość siostraMierzwa
atencja, i chyba nie chcesz powiedziec, ze niepojscie do lekarza w obliczu cialego tycia jest dbaniem o siebie?

Gość zawada
podam 2 przykłady: 1. koleżanka ok. 100 kg, 27 l. niegłupłupia, chłopaka nie miała. Teraz schudła ok. 70 kg, inna fryzura i go ma; 2. znajoma przed ciążą ok. 58 kg, po niej ok. 100 kg.Mężuś znalazł sobie inną "chudzinę". Po porodzie jest już 10 lat, waży tak jak przed ciążą i ma powodzenie. wniosek jest tylko jeden

Gość nie oszukujmy sie
jasne rozumiem ze od dziecinstwa mozna byc'duzym" ale to nie sa uwarunkowania genetyczne tylko kulturowe przyzwyczajenia, jesli w jakiejs rodzinie jada sie duzo i tlusto to niestety nawet dziecko bedzie duze i wyrosnie w przekonaniu ze ma "uwarunkowania". Sorry ale nie wierze ze w rodzinach otyłych jada sie na obiad pulpety z indyka i salate z cytryna. Trzeba ruszyc sie, zaczac regularnie cwiczyc, 4 razy w tyg to minimum! Pracuje z takimi ludzi ktorzy sa "uwarunkowani genetycznie", i nie mialam jeszcze przypadku zeby ktos nie schudl. A odnosnie lekow to tak - zdarza sie ze ktos tyje po nich i ciezko jest zrzucic szczegolnie po sterydach lub hormonach...wtedy tak czy siak nie nalezy rezygnowac z aktywnosci fizycznej

Gość polokitka
Do tych wątpiących. Rodzice mają 6dzieci a tylko ona jest otyła jej brat bliźniak waży ok 60kg.Rodzice są szczupli.Obydwie babcie były otyłe i ciotka.Gdyby wszyscy się obżerali tak jak ona to nie tylko ona wyglądałaby tak jak wygląda.nieprawda?